reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Chodzić mogę Ale tylko zgieta w pół. Narazie jest ze to rwa obustronna, ale jeżeli bol nie przejdzie mi do Max 2 tygodni to mnie na oddział muszą położyć i chcąc nie chcąc zrobią mi badania co i jak. A ja się i tak boję o synka żeby te badania jemu nie zaszkodziły.. :(

reklama
Witajcie laseczki.
Co do sn to ja nastawialam się bardzo z N , wiadomo bałam się bo nie wiedziałam jak będzie, ale myślałam sobie że natura tak nas kobiety wyposażyła ze boleć musi ale damy radę. Z takim nastawieniem pojechałam na porodowke. Po kilku godzinach wypróbowania wszystkich sposobów i pozycji porodowych blagalam o cc. I w końcu mi ja zrobili bo N ważyła 4000g i nie wstawiła się w kanał rodny. Nie było szans na sn. Aaaa dali mi w ogóle wybór albo cc albo wyprą dziecko na siłę.
Myśląc o drugim dziecku myślałam ze jeśli nie będzie przeciwskazan to chce sn bo chciałam czuć się spełniona jako kobieta rodzaca.niestety nie będzie takiej możliwości. Zresztą przy bliźniakach nie zaryzykowalabym i gin w szpitalu też mówił zę cc.
Jopal ty wolisz sn, ile miałas cc, dwie?
Nie boisz się o macice, zę blizną może nie wytrzymać podczas parcia i peknac na szwie?
Koleżanka z majowej musiała mieć cc w 36tc bo blizną zaczęła się rozchodZić.
Dziewczyny współczuję tych dolegliwości, u mnie nie lepiej. Podnieść się z łóżka to już nie lada wyczyn.

Dziewczyny a ma któraś z Was jeszcze mdłości? Bo u mnie sporadycznie ale nadal się zdarzają A drugi trymestr miał być miły i spokojny:no:

Annte zawsze marzył mi się poród sn ale nie za wszelką cenę, życie weryfikuje pewne sprawy. Kiedyś już tu o tym pisałam. Pierwsza cc bo mały tyłkiem się pchal na świat, z drugim czekałam na maksa żeby sn urodzić ale też nie dało rady bo wcale nie miał ochoty wyjść, zielone wody ja po terminie a postępu porodu brak. Ja miałam bardzo wysokie crp i musieli szybko ciąć i antybiotyki dożylnie dostawałam. Nadal marze o sn no ale to już są marzenia na skalę wygranej w totolotka ;-), nie zaryzykuję zdrowia i życia dziecka a w sumie bardzo szybko doszłam do siebie po poprzednich cc, choć wiem ze każda kolejna to nie bułka z masłem bo zrosty i wogóle, lekarz będzie miał sporo roboty żeby mnie poskładać, tym bardziej ze to w sumie będzie 4 zabieg mój w jamie brzusznej, a 3 na macicy.

Witam Dziewczyny,
A ja po intensywnym weekendzie - przyjechał kuzyn z maluszkiem rocznym , który w dodatku zaczął u nas kichać i prychać- równa się marudzenie i nieprzespane noce v-wylądowałam w łóżku z cieknącym nosem i bolącym gardłem. Przeszłam szybki kurs obsługi inhalatora, fridy itp. :) Na razie uciekam- bo marnie ze mną;(
pozdrawiam z cieplutkiego podlasia!

Annte A która to była cesarka tej kolezanki?? I jaki odstpe cczasowy miedzy jednym cc a drugim?? Bo ja wlasnie tego sie bardzo boje ze moja blizna zacznie pekac rozchodzic sie i czasami juz mam czarne mysli co do tego:eek: A nei orientujsz sie czasem czy miala "badana" blizne podczas wizyt??? Chyba bede musiala na najblizeszj wizycie a to niestety dopiero za 3 tyg bo gin na urlopie jak to jest z ta blizna:-) Ale ustalilismy z mezem ze pojde na usg 4d zeby i Amelka miala taka sama pamiatke jak ma jej siostrzyczka w postaci zdjec :happy:
Cypryda Super ze mąż już na stałe z Wami:-) My niestety dalej zyjemy oddzielnie :-:)-:)-(

Hej!

widzę, znów temat porodu. Jeśli chodzi o mnie, to pierwszy poród zaczynałam sn. Bałam się cholernie ale miałam nadzieję, że nie będzie źle. Niestety nie było najlepiej i w końcu zrobili cc. Teraz mam uraz i boję się jeszcze bardziej, więc wolę cc. Choć ostatnio zaczęłam się zastanawiać co mnie bardziej przeraża - sn czy cc.

misia kurcze ja tez chodziłam zgieta w pol z dyskiem. :confused: Sprobuj do fizjoterapeuty zawsze pomoze a jak rwa to tez masaz Ci zrobi ćwiczenia pokaze. na pewno nie zaszkodzi
kruszka Twój maz tez za granica?

reklama
A ja myslalam ze blizna po cc może się rozejść dopiero przy porodzie:-) mój doktorek wogole się bliznami po cc nie interesuje wiec ja tez raczej o tym nie myslalam:-(

estranea rozmowy o porodach będą się coraz częściej pojawiać bo chyba kazda z nas gdzies tam w podswiadomosci już o tym mysli:tak:

Do góry