reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Witajcie Grudniówki,

Chciałam pozdrowić wszystkie Mamy Grudniowe :)

Wcześniej nie udzielałam sie na forum, choć nie jeden wątek przeglądałam.

Teraz raczej bede mieć sporo czasu, jakoze od wtorku niestety muszę leżeć ( zaczęła mi sie skracać szyjka) choć mam nadzieje że nie do samego grudnia ( termin mam na 6.12 i bardzo chce sobie sprawić prezent w tym właśnie terminie ;)). Z utęsknieniem wypatruję kolejnej wizyty by mam nadzieje dowiedzieć sie, ze sytuacja sie unormowala.

Raz jeszcze pozdrawiam i życzę udanej soboty zarówno dla tych z przymusu mniej jak i bardziej aktywnych!

reklama
Witam...
Wracając do tego twardnienia to różnie to Nywa ale gdzieś po minucie przechodzi i ewidentnie maluchowi nie pasuje jak mama leży na prawym boku ;) a ten bol to z dwa razy miałam i to bardziej jak na plecach leże i nie zawsze przy tym jest to stwardnienie... W środę IDE na wizytę to się podpyta, bo teraz nie mam co dzwonić do lekarza bo jest na wakacjach.

Agrafka to super takie zakupy ;) kupować w takiej cenie tylko więcej hihi

Ulenka udanej imprezy :)

Dusienks to odpoczywają, a czujesz jakieś objawy skracajacej się tej szyjki?

Kaca ciąg dalszy... ledwo doszłam do sklepu, jakieś 400 m w obie strony :/
Ile dajecie cytryny do kawy w ramach kuracji zabijającej ból glowy? Na samą myśl o tym połączeniu robi mi się słabo, ale jeśli ma być skuteczne to się zmuszę...
A, czy kawa ma być mocna?

dusienka- witaj, życzę spokojnej ciąży, mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze
nie słyszałam o takiej kuracji kawowo-cytrynowej, ale cel uświęca środki
Dzięki Bogu za Vanish - Damianek zbierał sobie wczoraj wisienki w nowych spodenkach ech :-)

Agrafka, ja też o takim sposobie dowiedziałam się z forum.
Zalałam 5 kostek lodu sokiem z połówki małej cytryny i na to świeżo palona kawa z czubatej łyżeczki. Smakuje przyzwoicie :) Teraz trzeba czekać na efekt.

Hej dziewczyny!

ULENKA udanej zabawy! No i najlepszego dla teściów ;-)

AGRAFKA uwielbiam takie łowy, ale jakoś ostatnio wcale nie chodzę po ciuchach :( Może jak juz poznam płeć, to skoczę za kombinezonem właśnie.
W razie uporczywych plam ja polecam mydełko do odplamiania dr Beckmana (chyba tak to się pisze).

Ja latam jak powalona za ubraniami dla córki, a ona w jeden dzień potrafi tak zmasakrowac bluzki, że idzie się pochlastać! Ostatnio dostała białą bluzkę z Monster High (bajkę ledwo zna, ale w przedszkolu jest szał, wiec i ona szaleje). Oczywiście wymazała ją koncertowo, wiec dobra mama chciała doprać bluzkę rzeczonym mydełkiem i zmyłam nim połowę nadruku o_O. Teraz muszę szukać takiej samej....

ZANAG może zmiana pogody doskierwa Ci? Oby kawa pomogła.

Witamy nową mamusie. Tez jestem ciekawa objawów, po których zorientowałaś się, że coś się dzieje z szyjką.

Hej Dziewczyny,

Na pytania odnośnie szyjki skracajacej.
No właśnie ja sama sie nie zorientowałam, byłam we wtorek u lekarza i podczas badania stwierdził że wszystko u mnie sie obniżyło i że szyjka mi sie skróciła od ostatniego badania.
Pytał czy nie nie miałam boli w krzyżu i rzeczywiście kilka dni wcześniej mnie tak mocno łamało ze cieżko mi było sie poruszać, nie przejęłam sie tym bardziej bo takie bóle miałam pare lat temu, zanim zaczęłam ćwiczyć pilates, ze względu na siedzący tryb pracy.
Myślałam że teraz znowu mi sie te bóle odezwały bo brzuszek i fakt ze ostatnie kilka miesięcy za bardzo nie mogłam ćwiczyć, wiec sa pewnie norma. A tu mogl sie moj domek z dzidzia wtedy przesunąć.
Poza tymi bólami nic nie czułam.

Teraz mam leżeć brać dużo magnezu i za 1,5 tyg następna wizyta. Oczywiście jak coś poza "norma" mam dzwonić. Tylko skąd wiedzieć co jest poza jak to moja pierwsza ciaza? ;)
Nic, karnie leżę i czekam.

reklama
Witaj Dusienka i trzymaj sie. Sama przlezalam 1,5 miesiaca i wiem ze ciezko. Na szczescie jestem fanka ksiazek i seriali wiec nadrobilam sporo:D

My dzisiaj jedziemy na ognisko. W ogole imprezowy tydzien sie zapowiada. Jutro urodziny kolezanki, a w poniedzialek wyjscie na piwo z zespolem. A w srode mam kolacje z okazji zakonczenia projektu. Wiec moze piwa sie nie opije ale w srode sie objem przynajmniej:D

Do góry