reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

makrofag- nie czytaj i nie przejmuj sie tak bardzo , ja nie czuje ruchów jeszcze a w poprzedniej ciazy w 15 tc już wyraźnie czułam motyle a teraz nic , ja po przejściu ponad 2 lata temu ciazy pozamacicznej z dużymi przygodami:((( tak sie bałam powtórki z rozrywki tym razem ze przez dwa tygodnie( o ciazy dowiedziałam sie w 4 tc) byłam w takiej panice i do tego jak czytałam dużo objawów w necie to dopóki nie pokazał sie zarodek na usg miałam po raz kolejny wszystkie objawy ciazy pozamacicznej tak sie nakręciłem ze mało na IP nie lądowalam co 3 dni gdyby nie cierpliwość męża i gina to bym chyba zwariowała!!! A okazało sie ze wszystko ok ale siła podświadomości jest ogromna i może wywołać rożne objawy somatyczne , wiec lepiej nie poświęcać czasu na diagnozę u dr.googla ...

Staram się jak mogę :) dziękuję za słowa otuchy. Brakuje mi trochę takiego żywego człowieka w ciąży, że pójdziemy do kawiarni, usiądziemy sobie przy kawce czy czymkolwiek innym i pogadamy o wszystkim co nas męczy rozumiejąc się wzajemnie bo jesteśmy na podobnym etapie i w podobnej sytuacji :) Forum pełni funkcję zastępczą ale nie do końca daje mi śmiałość, żeby w świat puszczać wszystkie moje wyimaginowane lęki :)

reklama
witam sie juz raczej bede na bierząco:-) więc tak moje dziecko wczoraj poszło na noc do chrzestnego ubzdurała sobie ze ona idzie z ciocia na noc i koniec ok tylko 2 bloki dalej a przezywam jakby wyjechała co najmniej na tydzien. Nie mogłam zasnac a teraz spac nie moge od 6 jestem na nogach. Jestem zla samam na siebie ale co ja poradze:crazy:wrrr...niedługo wstanie to licze ze kolo 10 przyjdzie,ogolnie to myslalam ze w nocy bedzie chciala do mamusi a tu DUP*!!! dziec mi dorasta :-(

Hehe jak to czytam to się obawiam że będę taka sama patrząc na to jak przeżywam ciążę :p już widzę jak przeżywam każde spanie dziecka poza domem. Już powinnam zacząć się z tym oswajać :D:D:D

Makrofag- ja też mam alergię, na pyłki, teraz już chyba wszelkie . Od samego początku ciąży z nią walczę i teraz już jest prawie dobrze. Na "wodę" wyciekającą z nosa dostałam super "proszek" do nosa, bezpieczny dla kobiet w ciąży. Nazywa się StopAl i jest to wlasnie proszek, który należy wcisnąć do nosa i powoduje, że wszystko pięknie wysusza się i nic nie kapie. Ulga niesamowita. Naprawdę sobie to chwalę.
Ja też używam StopAl. Nie do końca na mnie działa, ale lepszy rydz niż nic. Muszę tego po prostu częściej używać niż jest napisane. Jak kicham i leje mi się z nosa to wpsikuje ten proszek po raz pierwszy, potem jeszcze z pół godziny smarkam i wpsikuje kolejny raz i w zależności od natężenia pyłków dobrze się czuję przez 15 minut, godzinę lub nawet kilka godzin i w razie potrzeby znów powtarzam. Faktem jest że posiadanie tego leku daje mi ogromne poczucie bezpieczeństwa bo inaczej bym się zasmarkała i zakichała na śmierć. Kiedyś kładłam już się spać i mi to zaginęło gdzieś w domu to szukałam przez kilka godzin do 2 w nocy aż znalazłam. Inaczej noc bym miała z głowy. Fajnie że lek redukuje wyciek wody z nosa, a szkoda że nie likwiduje swędzenia w nosie, w gardle w oczach i w uszach. Na to nic się nie poradzi niestety. Ale tak się cieszę że rodzinna mi to poleciła, przynajmniej mogę wyjść z domu :)

Madzia Ty jak zasuniesz nazwą czegoś do jedzenia, to normalnie odpadam....ehhh....fajnie tak znać inne przysmaki świata:-)

Makrofag prawda jest taka, że będąc w pierwszej ciąży maluszek może dawać znać o sobie, ale możesz sobie z tego nie zdawać sprawy. Zobacz, ja w tej ciąży takie ruchy konkretne poczułam dopiero w 18 tc (1 lipca). Wcześniej to takie plumkanie, skrobanie itp....myślę,że w tej mojej I ciąży też mogłam to mieć wcześniej, ale nawet nie zwróciłam na to uwagi:sorry2: I uwierz, nie wszyscy będąc na Twoim etapie czują ruchy. Już niedługo wspomnisz to, co teraz pisałaś i uśmiechniesz się pod nosem do siebie, czując jak Twoje maleństwo właśnie wbija Ci pod żebro stópkę :tak::-)

Anula niemożliwa, bo w ciąży :-D Kocham ten stan!

Napewno po porodzie. I mam nadzieję że wszystkie będziemy miały kontakt. Jak nie na bb to na fb

O boziu a ją znowu oglądam filmy z Hugh Jackman'em. Normalnie wymiekam jak go widzę...

Ostatnia edycja:
reklama
a my juz po gosciach,maly zadowolony bo prezenty wymarzone dostal (wiekszosc ciuchci) i jeszcze nie spi,bo dopiero skonczyl z tata skladanie lego ciuchci a teraz sie nia bawia. zaraz rozgonie to towarzystwo do spania bo ja juz padam.
Do jutra kochane moje,milej nocki:-)

Do góry