reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Hahaha. Nieźle z ta urojona. Ale powiem wam że jak byłam w ciąży z córka i poszłam na wizytę to lekarz zbadal i powiedział że ciąży nie ma. Że najwidoczniej uroilam sobie. Ale nalegałam i dał na usg. A tam piękna fasolka. Poszłam do niego a on że pusty pęcherzyka. Ja oczy na niego chyba pan ślepy jest. Więc zaproponował żebym przyszła prywatnie do niego na usg. To był 6 tc i 5 dni. Poszłam. Widziałam serduszko i fasolke a on wmawial mi że on nic nie widzi. Wychodząc polecilam mu przejście na emeryturę i zajęcie się swoją wadą mózgu.
Kobieta z artykułu miała rzeczywiście urojona ale jak to możliwe u człowieka?

Ostatnia edycja:
reklama
No i widzicie? Dlatego ją wit nie biorę i czuje się świetnie. Zero mdłości tylko piersi bolą. I gdyby nie latanie do wc co godzine oraz zmęczenie i senność między 15 a 16 i o 22 to nie wiedzialabym że jestem w ciąży. Ale z córka miałam tak samo.

Hej,w koncu wolne...dopiero z wyrka z corcia wyszlysmy. mnie mdli każdego dnia od 9 -16 normalnie musze wypic puche coli i jest git.

mama 290 miałaś juz wizyte u gin? Jesli nie to na pierwszej(obojetnie) upomnij sie o badanie na toksoplazmoze.
Ja w pierwszej ciazy mialam robione raz gdzie wyszlo ze nigdy nie mialam ani nie mam-powinno byc kontrolowane.Teraz gdy meza siostra(ciężarna)zachorowała na to świństwo to będę buliła ale co miesiąc musze mieć pewnosc. wracając do jego siostry była tragedia jeszcze 3 mies do porodu ale juz wiadomo ze dziecko sie nie zaraziło;-) bedzie rodzila w wawie bedzie to cesarka-non stop antybiotyk żeby dzieciak się nie zaraził. Pilnujcie sie żadnej surowizny,ona niby nic nie jadła a gdzies złapała nawet na desce mogło cos zostac. oczywiscie nikogo nie chce straszyc,po prostu pilnujemy sie wszystkie warzywka i owoce myjemy nic z krzakow nie jemy(po umyciu mozna)i sushi raczej tez odpada:sorry2:Idziemy jesc sniadanko;p

magda a ja w pierwszej ciąży do 6 mies pracowałam w sklepie nic kompletnie mi nie było,dopiero pozniej slabo omdlenia itd a teraz mdłości zle sie czuje tylko sie modle zeby bylo dobrze. Dzis niedziela palmowa idziemy do Kosciola z Mycha i mezem:):) a mielismy jechac do tesciow zawiadomic ich o dzidzi

Ostatnia edycja:
Ewelinka, ja wczoraj bylam na wizycie też jestem w 6 tyg i bylo nawet serduszko.

Katjanko jesteś w 7tc, a nie 6...
Suwaczek mówi:
6t+3 = 7tc, nie 6.
6tc był jak suwaczek pokazywał np. 5t+1, 5+2, 5+3 itd.
6 skończony, 7 rozpoczęty :tak:
Tak jak ja, więc serducho spokojnie powinno się już zobaczyć nawet przy słabszym sprzęcie.
Tak mówił mój lekarz na ost. wizycie.

Witam wszystkie nowe mamusie!
Pozdrawiam niedzielnie ;-)

Tak, będziesz w 7 tyg.
Ja byłam w 6t1d i serducho waliło maluszkowi jak dzwon!! :)
Pewnie dużo zależy od sprzętu, ale w większości przypadków już jest.

Mówi się, że serduszko widać mniej więcej 22-25 dni po owulacji.
U Ciebie na pewno tyle już będzie ;-)
Jeśli masz być spokojniejsza, to ja bym poszła :tak:

reklama
Jutro zadzwonię i zapytam czy da rade mnie przyjąć w czwartek :-) to zawsze tydzień szybciej. Ja tylko nie wiem czy u mnie owu nie byla czasem w 20 dc a nie w 13 tak jak zaznaczył ovufriend. No ale zobaczymy....

Do góry