reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

Ok bylam juz na wizycie. Pani doktor wkolo dziecka nic specjalnego nie zauwazyla maluch ma sie dobrze (nie wykluczyla do konca tego co mowil ten na emergency) za to cos tam jest przy lozysku (ja widzialam ciemna plame). Byc moze to krwiak (co jest nie ciekawe czesto trzeba lezec plackiem a ja nie mam mozliwosci lezec caly dzien) stad plamienie albo lozysko sie odkleja (co jest niebezpieczne tez) ale porobila duuzo zdjec i jutro jest w szpitalu i ma skonsultowac sie z jakims specjalista, pokazac jemu i mam jutro zadzwonic... Wcale sie nie uspokoilam :(

W 6tc usłyszałam, że mam krwiaka. Albo będę leżeć plackiem, albo poronię. Pierwsze o czym pomyślałam, ale jak to a praca, dziecko? Udało się wszystko ogarnąć. Krwiak się wchłonął i jest ok. Jeśli to łożysko, to czeka Cię leżenie do końca ciąży. I życzę Ci abyś mogła leżeć w domu, a nie w szpitalu. Zadbaj o Was!!

Boże dziewczyny, jak można zostawić dziecko w samochodzie w upale 30C? Ja tego nie mogę słuchać, co chwilę mówią o tym w wiadomościach, o tym facecie co zapomniał o dziecku i polazł do pracy i dziecko zmarło. To jest jakiś szok i masakra. :frown:

Nic nie słyszałam o tym wczoraj, ale może i lepiej... Osobiście takiego sama bym wsadziła do samochodu i siedź tam dziadu i konaj!!

Hej!

A ja witam Was znad szklanki mrozonej domowej kawy i szklanki wody z cytryna! Dzięki ci Panie za lodówkę z dozownikiem lodowatej wody :-D
Idę malować paznokcie, bo butów odkrytych trza ponosić ;-)

Uwielbiam wodę z cytryną i miętą :-) Taka z lodóweczki:cool2:

A ja dostałam dzisiaj wyniki... Niestety... 17 czerwca o godz 9:45 mam się stawić na badanie amniopunkcji :-:)frown::sad:
Idę robić sushi, muszę się czymś zająć, bo oszaleje... :-( Miłego dnia...

reklama
MITEMIL bardzo, bardzo, bardzo mocno ściskam!!!! Nie denerwuj się. Wiesz, że jeszcze wszystko może być zupełnie w normie! Masz już jakieś przypuszczenia od lekarza? Wiem, że tam są jakieś przedziały i prawdooodobienstwa chorób.
No i tak jak piszesz, zrób sushi, napij się wody z cytrynką i mięta! Zrób fotki swojego dzieła i pochwal się! Ja lubię patrzeć na sushi, nawet parę razy próbowałam jeść, z uwagi na wygląd, ale nie idzie.... :-(

Witam was, na wstępie powodzenia dla wizytujących. Ja w ogole nie mam weny na nic. Ehh tyle miałam napisać i...
Nie słyszałam o tym dziecku co zmarło, ale niedawno sama widziałam na parkingu przed sklepami chłopczyka w samochodzie, żar z nieba... Ludzie nie mają wyobraźni.
Mitemil czyli jednak lekarze mają jakieś podejrzenie nieprawidłowości? Trzymam kciuki mocno, mam nadzieję, że skończy się tylko na podejrzeniu, musi być dobrze.

Zaczęłam oduczać Arka od pieluch, nie zapeszając, ale dobrze mu idzie. Gorzej chyba będzie z kupa...:)

Postanowiłam się ujawnic:p W końcu i ja dodałam zdjęcia na nasz wątek foto:)

Pozdrawiam, teraz lecę na wątek wizytowy:)

Witam Mitemil nic sie nie martw na zapas wszytsko bedzie dobrze co do tej dziewczynki to ja bym chyba tego goscia powiesila za jajka na drzewie a ciekawa jestem ze przez 8 godzin dzieciaka nikt nie zauwazyl przeciez napewno plakalao az mnie sciska jak sobie pomysle psa nie zostawiam w aucie a co dopiero dziecko o zgrozo ja sie jakotako czuje troche mnie brzuch pobolewa dzisi ide na wizytacje umowilam sie do fizjo moze ona cos zaradzi

Mitemil kumpela moja przeszła wszystko łącznie z amino....po niej okazało się,że jest wszystko dobrze! A poprzednie badania wychodziły źle. Także kochana, kciukow nie puszczam i jeszcze mocniej wierzę, że jest ok. No i przytulam...:-)

Odnośnie akcji z tym dzieckiem w aucie....wytłumaczcie mi jedno. Jak można przez tyle godzin o dziecku nie pomyśleć? :-O Brak słów!

Mama ciekawe,czy zleca Ci jakąś fizjo? Ja też muszę się wybrać,bo jest coraz gorzej :-/

Oomamba powodzenia z odpieluchowaniem! Oby poszło sprawnie :-)

M-s trzymam kciuki za wizytę. Powodzenia :-)

Eli u nas spirometrii nikt dzieciom nie robi dla potwierdzenia astmy. Dziękuję za info. Zapytam lekarza :-)

Słonko lecę później do domu i robie kawkę mrożona....smaka mi narobilas :p

reklama
A jak robicie tą kawę?

Ja rozpuszczam kawę (rozpuszczalna) z cukrem w odrobinie gorącej wody. Normalnie zrobiłabym mocną. Na taką wielką szklankę nawet ze 3-4 łyżeczki, ale dziś tylko 2. I do tego zimne mleko z lodowy, kostki lodu w dużej ilości. Jakbym miała lody, to dałabym je przed mlekiem.
Smacznego!

Do góry