reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

No niestety dobrze ze jeszcze sa miejsca gdzie mozna kupic zdrowsze jedzonko :)

A nie sadze zeby ktos poswiecil zdrowe dzieci aby udowodnic racje swoich badan dlatego wlasnie robia na myszach np. A z tego co ja rozumiem to nie chodzi o mega uszkodzenie mozgu tylko jakis komorek itp

Ajj kazdy ma prawo do swojego zdania :) jedna mama zrobi 12 w ciagu ciazy usg a druga 3 i obie uwazaja ze robia dobrze i tyle :)

reklama
Magda z uk ja coraz czesciej mysle ze lekarze kieruja sie kieszenia swoja a nie dobrem pacjentow jak slysze rozne opowiesci.... U mnie opieka jest naprawde dobra lekarze nie traktuja pacjentow jak w PL co czytam jak opowiadacie ale tutaj bardzo popularne jest pozywanie do sadu lekarzy itp nawet za bycie obskurnym hehe takze moze sie boja troche

Tak.....i teraz nasuwa mi się znowu coś, o czym wspominałam na wątku wizytowym.
Wszyscy Polacy (no większość) narzekają, że w Uk opieka lekarska do bani...Ok, ale czy w Pl
na nfz jest na prawdę tak super? Niech mi ktoś powie,że na wizyty do specjalistów nie trzeba
czekać, albo że zabiegi (nie te nagłe) dostaje się od reki i ma na to dowód, to może uwierzę.
Dopiero co dziś Anula pisała ile czekała w kolejce, by dostać się na wizyty w czasie ciąży do
dobrego państwowego ginekologa....No i co z tego,że lekarz super, jak dostać się do niego graniczy
z cudem?
Nie zrozumcie mnie źle. Ja nie uogólniam, nie mówię,że Polska jest BE, że wszystko w temacie nfz
beznadziejne, tylko patrząc na to, nie trudno domyślić się,że gdyby w Uk chodziło się wszedzie prywatnie,
to większość Polaków byłaby zachwycona opieką i nikt by się nie czepiał. Tymczasem, opieka
w ramach tutejszego nhs wcale nie jest zła jeśli zestawiamy ją tylko i wyłącznie z państwową opieką
w Pl. A to, który lekarz leczy, a który zarabia, to już inny ciężki temat:eek:

czarna trzymam kciuki zeby plamienie jednak odpuscilo, odpoczywaj jak sie da!

Moja kolej na pierwsza wizyte lekarska, prosze o trzymanie kciukow :)

Madzia uk- ja doskonale zrozumiałam, co miałaś na myśli. Niestety nasz Polski NFZ coraz bardziej ogranicza kontrakty do wszystkich specjalistów i placówek. U nas jest taki absurd, ze w zeszłym roku zlikwidowali w szpitalu poradnie ortopedyczna i teraz ktoś ze złamaną nogą pędzi na pogotowie, a potem tam szpitalna karetka biere tego pacjenta i jedzie do przychodni, która jest na wsi, ponad 20 km drogi od tego szpitala, ale ma państwowego ortopedę i potem z diagnozą wracają z tym pacjentem do szpitala. Koszmar.

Czarna- ściskam kciuki, aby wszystko było ok, a plamienie jest spowodowane przeforsowaniem organizmu. Ja dzisiaj z kolei od rana walczyłam z zapchanymi jelitami, a teraz dla odmiany po południu zwracałam.

Ja właśnie wymiotowałam. W końcu musiał być ten pierwszy raz. Ciężarna bez wymiotów, to chyba jak żołnierz bez karabinu. :baffled:

Ostatnia edycja:
Czarna trzymaj się i daj znać, czy wszystko w porządku. Oby to nic poważnego nie było.

Anula i o to właśnie chodzi. Ciężarne w Pl komentują ciągle jak źle jest tutaj, ale nikt nie wspomina ze w Pl większość prowadzi ciąże prywatnie. Oczywiście nie mówię, że wszędzie tak jest. Ze każdy lekarz na NFZ jest BE, ale nie trudno zauważyć, że w większości przypadków, w wielu dziedzinach prywatnie jest inaczej....bo czy lepiej? Trudno powiedzieć :-)

reklama
Magda z uk u nas tez wiadomo w panstwowym szpitalu czeka sie dluzej na specjalistyczne wizyty. Ja np 2 mies do kardiologa kiedys czekalam (i nie poszlam upss) ale teraz dostalam tez skierowanie do kardiologa to jako ze w ciazy mam wizyte po 2 tyg od zadzwonienia do szpitala. Nie mam doswiadczen z lekarzami w Pl za bardzo bo jak jeszcze tam mieszkalam to chodzilam tylko do dentysty i to prywatnie albo raz na rok na cytologie i tez prywatnie.

Do góry