reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Estranea ja w poprzedniej ciąży tez na początku czułam te ruchy o których piszesz bardzo sporadycznie, z czasem częściej, a dopiero z biegiem czasu były silniejsze. Myślę,że u Ciebie maluszek też już pomalutku się odzywa. W końcu po kilku porodach, macica ma zupełnie inną wrażliwość:-)

Misiu, Mitemil ponieważ mieszkam w dziwnym kraju, to w ostatniej ciąży robili mi usg przez powłoki brzuszne już w 8t i 3dniu ciąży. Wszystko było idealnie widać, także dla chcącego nic trudnego;-)

reklama
Ja pierwsze usg przez brzuch miałam już 2tyg temu. Wczoraj na genetycznym też próbował przez brzuch ale że maluch był źle ułożony do niektórych pomiarów to zrobil też dopochwowe. Tak więc myślę że w takiej akcji problemu być nie powinno :-)

Paulina a czemu się boisz?

Pewnie tego co i ja. Czyli co się tam dzieje, czy wszystko w porządku, czy wszystko na miejscu.... Dziś nawet trochę poczytałam o badaniach prenatalnych w PL, ale juz opuściłam, bo za bardzo się nakrecam ;-)

A ja siedzę i jeszcze wcale nie jestem śpiąca. Jutro mam zamiar założyć odkryte buty, wiec maluje paznokcie. I w międzyczasie zaglądam do lodówki, bo została ostatnia warstwa ciasta z galaretka, która nie chce się ściąć o_O

Witam slonecznie z samego rana! Moja bezsenność nie zna granic:(! Do czego to dodzlo?mam wyniki badań i ja we wtorek mam wizyte tylko dziewczyny badanie na toxo dostalyscie igg czy igm? Ja jestem pewna na 100% ze dostalam na igg a wyniki mam z igm:| wynik ujemny także trzeba uważać! I bakteria w moczu. Laski co Wy sie tak nakrecacie z tymi usg, stresujecie siebie i malenstwo! Musi byc dobrze i na pewno jest. W zwiazku ze czytam Was z telefonu to nie pamietam co ktora pisala ale estranea dobrze napisalas tez tak mam jak zaglądam czesto to nie piszą a potem mam taka lekturę ze czytam 3 dni... Jeszcze jak pracuje na rano to ok a ze juz 3 tydz na 13-20 do poludnia mieszkanie ogarnąć wyra pochować, mala ubrać śniadanie zakręcić i do pracy o 20 wracam padnięta i d....blada. Milego slonecznego dnia. :)

Gosia - zbam bezsenność niestety równie dobrze jak Ty. Co do Toxo to na szczescie ja przeszlam jako dziecko i mi lekarz powiedzial ze mam ogromne szczescie ze to za mna a nie w ciąży czy cos.
Nakręcam sie na usg bo cgce jak najczęściej widywac mojego nalego czlowieka :) będzie dobrze ! Milego dnia bez skutków ubocznych. No i slicznych brzuszkow i spokojnych dzieci :)

reklama
Czarna-ile razy u Ciebie robia usg w ciazy?
Czesc dziewczyny,ja za to spie snem kamiennym i mam sny takie dziwne, ze mozna by bylo ksiazki pisac.

Do góry