reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

reklama
Ewelinka- ja właśnie mam ten sam problem. TSH jest u Ciebie ok. Ale tak jak ginka moja mówi, że w ciąży i przy niedoczynności bardziej istotny jest poziom FT4. I nawet teraz jak kazała mi kontrolować to już tylko FT4, a TSH nawet nie robić, bo szkoda pieniędzy. Ja miesiąc temu miałam FT4 14.06 i ginka mówila,ze to niestety za mały poziom. W ciąży powinien być przynajmniej 18-19- tak mówiła. Od miesiąca biore wieksza dawke euthyroxu (100 mg) i wczorajsze wyniki pokazują, że FT4 wzrosło do 15,81. Ale ginka mowi,ze to jeszcze trochę mało, choć dobrze,ze już jest tendencja wzrostowa. I teraz biore na zmiane jeden dzień euthyrox 100 mg a drugi dzień 125 mg. Za miesiąc znowu kontrola przed wizyta i zobaczymy jaki poziom będzie. Ewelinka Twoje ponad 13 to trochę mało naprawdę. Szybko pędź do gina albo endo. Musisz brać większą dawkę leku.

Dziewczyny co do ruchów, to ja nie mam kompletnie pojęcia, bo to moja pierwsza ciąża, ale uważam, że to chyba jest indywidualna kwestia, kiedy kobieta czuje pierwsze ruchy dziecka.

Ostatnia edycja:
Anula w poniedziałek ide do endo... dzis chcialam do niej zadzwonic ale jest na jakims sympozjum... kurcze mam nadzieję że nie zaszkodzi to mojemu Malenstwu :-(

słoneczko- nie przechodziłam nigdy toxo
magda singh- oczywiście, ze to możliwe, w 2 ciąży czuć o wiele szybciej niż w 1 i nie raz czytałam na forum, że czuły bulgotnięcie w 12 tc
ana - usun go na panelu i stwórz od nowa, albo może Jagoda zapytaj wyżej o co chodzi :-)
Cały dzień na dworze w upał, teraz zrobiłam Damianowi na balkonie mały basenik i wlałam letnią wodę, lekko ciepłąwą i się chlapie, zaraz zmykam na dzałęcje podlać piwonie i pomidory i od razu grilla zrobię z koleżanką

Ewelinka- spokojnie, wszystko jest dobrze. Jesteś pod kontrolą endokrynologa i robisz Kochana co miesiąc badania po to, aby właśnie w porę reagować. Tylko się nie denerwuj.

Ewelinka- w ciąży niestety hormony pracują na kilkukrotnie większych obrotach niż w przypadku, gdy kobieta nie jest w ciąży. Stąd też takie wahania poziomów. Ewelinka damy radę z przeciwnościami ze strony tarczycy, nie ma innej opcji.

Dziewczyny nie wiem czy ma to jakieś znaczenie przy osobach z niedoczynnoscia ale czytałam niedawno przy robieniu swoich badań że ok 10tc poziom tsh jest najniższy. Moze ma to również przełożenie na ft4? (tak tylko pomyślałam że moze ma to u Ciebie Ewelinka wpływ ale zupełnie się na tym nie znam ). Kochana nie panikuj tylko :-)

reklama
Do góry