reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

wiecie co ja nie wiem jak to obliczyć :-(

49 + (miesiac poczecia) = ..... - twoj wiek =....
i od wyniku ostatniego odejmujesz 1,2,3,4, itd az do najmniejszej liczby (ni emoze byc ujemna oczywiscie)

jesli do poczecia doszlo 6 miesiecy po twoich ur to dodajesz 1 do wieku

jesli bedziesz miala problem napisz na priv to wylicze ci (wiek i miesiac poczecia)

reklama
ewelinka - to że mam nie dodawać 1 to wiem. Ale w tym roku w październiku kończę 31 lat. Więc mam przyjąć 31 (rocznikowo) czy 30, bo tyle skończyłam ostatnio (czyli mam skończone 30).

No więc u dziewczynek się sprawdziło, ale u synka nie. Nie wiem, czy może dlatego,że do poczecia doszło na granicy tych 6 miesięcy, czy dlatego,że to kolejna wróżba i nic więcej :-p W tej ciąży wychodzi niby chłopiec. Zobaczymy:happy2:

No to jeśli przyjmę te skończone, a nie rocznikowo, to z poprzedniej ciąży powinna być dziewczynka (a mam Kubusia), a z tej chłopiec.
Ciekawe...
Ehh... zmęczyły mnie te wyliczenia :p
Miłej nocki i do jutra!

Ja nawet nie zaczynam liczyc bo stracilam rachube co do chinskiego kalendarza to nic mi sie chyba nie zgadza zreszta to wogole nie wazne jak dla mnie mam wszytskich w domu to co bedzie to bedzie;-)brzuch mnie boli glowa mnie boli oj wszytsko do kitu:baffled:

U mnie wychodzi pierwsza dziewczynka no ale ma na imię Rysiu :), drugi chłopak no i teraz zero więc intepretuje jako parzyste czyli dziewczynka, no ale się nie zgadza więc trudno uwierzyć.

Magda w przedszkolu super, dzieciaki były zachwycone tylko mój synuś sie wstydził i nie chciał współpracować podobno jak nie on:-), mamusia na niego onieśmielająco działa:szok:. Potem jeszcze mnie Panie na kawę zaprosiły a dzieciaki bawiły sie w tym czasie i mogłam synka obserwować. Całościowo oceniam to jako bardzo fajne doświadczenie, a Pani chyba tez zadowolona była.

Jopal fajnie,że spotkanie udane. A synek faktycznie musiał czuć się oniesmielony:-) Podziwiam Cię za odwagę, bo wystąpić przed takimi maluchami, to jednak nie jest takie proste, zwłaszcza jak się dzieci nie zna. Ale super,że wszystko wyszło jak trzeba:happy2:

reklama
agrafka_7 sprawę chorych dzieci poruszyłam na zebraniu w przedszkolu. Myślałam, że co poniektórzy, to mi oczy wydrapią. Czy pomogło? Na
pewno sie poprawiło, choć szłu nie ma :dry:

Magda Singh z córką mi się sprawdziło :tak: Druga też dziewczynka. Dla mnie bomba :-D

jopal gratuluje udanej pogadanki w przedszkolu :happy2:

Do góry