reklama
ulenka7883
mamusia Antolka:)))
ja tez bym pewnie miala przy sobie ale za bardzo bylam slaba bo mialam mega krwotok i bardzo duzo krwi stracilam,bylam na pograniczu i juz sie zastanawiali czy nie podac mi krwi... non stpo robili badania i cala noc pamietam lek co pol godz przychodzil do mnie o badal czy ok ,a polozne nie nadazaly ze zmiana przescieradel...rano wstalam ale pamietam ta bezsilnosc,ledwo nogami powloczylam,ale wiedzialam ze musze wstac i chodzic bo inaczej nie doszlabym szybko do siebie.Jopal no nie da się ukryć,że zajmowanie się dzieckiem tuż po cc jest dość trudne,ale ja tam i tak wolę mieć je przy sobie. Może dlatego,że tu pionizuja dość szybko i tak np po 3 cięciu wstałam po 6 godz,wiec nocka mimo porodu po południu była ok. W Pl znowu w szpitalu gdzie rodziłam dawali na noc dzieci,ale niektóre mamy płaciły pielegniarkom za opiekę nad ich dzieckiem :-O
Smerfetka*
Fanka BB :)
jopal tez mialam straszne drgawki teraz mi sie przypomnialo .
Ja moja coreczke zobaczylam 2 godz po cc , lezala malusia w inkubatorku . Pielegniarki przez cala pierwsza noc wozily mnie z neonatologii na poloznictwo i nie mialy nic przeciwko temu ze musza mnie z wielkim lozkiem ciagnac 3 pietra do gory. jak raz w nocy spadl mi tel i przyszla pielegniarka zmieniac mi kroplowke to powiedziala zebym nadrugi raz dzwonila bo one od tego sa zeby cos podac pomoc a nie od lezenia na fotelach cala noc. super babki tam pracowaly
Ja moja coreczke zobaczylam 2 godz po cc , lezala malusia w inkubatorku . Pielegniarki przez cala pierwsza noc wozily mnie z neonatologii na poloznictwo i nie mialy nic przeciwko temu ze musza mnie z wielkim lozkiem ciagnac 3 pietra do gory. jak raz w nocy spadl mi tel i przyszla pielegniarka zmieniac mi kroplowke to powiedziala zebym nadrugi raz dzwonila bo one od tego sa zeby cos podac pomoc a nie od lezenia na fotelach cala noc. super babki tam pracowaly
Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
Nie no Ulenka wiadomo,że mama musi czuć się w miarę dobrze. Ja akurat bardzo dobrze się czułam pomimo bólu.
jopal
Magda jest może i trudne ale niezwykle przyjemne. Ja bardzo się dziwiłam ile człowiek może przy odpowiedniej motywacji, w dniu kiedy miałam druga cesarkę moja ciotka miała laparoskopowo usuwane kamienie, wyszła na drugi dzień ale "chorowała" dobry rok nawet ziemniaków czy litra mleka "nie mogła" dzwignąć a my z maluchami na rękach śmigamy od razu a starszaka po 6 tygodniach już nosiłam czasami po prostu było trzeba
Smerfetka to naprawde super obsługę trafiłaś, a drgawki to miałam przed i po, pod trzema kocami leżałam.
Smerfetka to naprawde super obsługę trafiłaś, a drgawki to miałam przed i po, pod trzema kocami leżałam.
ulenka7883
mamusia Antolka:)))
Jejku ja tez mialam te drgawki buuuu. ale ja je jeszcze mialam w nocy nawet z mies po porodzie. w nocy bylam mokra od potu ale jednoczesnie dygotalam z zimna. dziwne...
Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
Smerfetka to ja tak miałam z weflonem. Bardzo mi Przeszkadzał i poszłam w nocy do dyzurki,żeby mi go zdjeli. Babki w szoku,że coś się musiało stać,a ja że nie tylko ten weflon...one w śmiech,że powinnam zadzwonić, a ja że nje chciałam ich niepokoić :-)
Magda Singh
Weszła z ciekawości na te grudniowki na facebooku. Czy ją dziewczyny jestem głupia że nie oglądam co wizyta dZiecka na usg?
I czy jestem głupia i wyrodna że mówię że szczepienia 6w1 sa najbardziej innwazyjne
I czy jestem głupia i wyrodna że mówię że szczepienia 6w1 sa najbardziej innwazyjne
reklama