reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Ja jak bym miała wybierać, to na pewno wybrała bym ten beż, "duży" wózek 3w1 mam też beżowo-kremowy i go uwielbiam do tej pory :-) a tak w ogóle, to ja jak mam do wyboru iść z dużą spacerówką czy z parasolką to bez dwóch zdań wolę dużą. Inglesinę mam w sumie tak awaryjnie, w bagażniku ją wożę i zazwyczaj po sklepach w niej jeździmy...

reklama
Sosnowiczanka- ja Ci powiem tak mialam do wyboru jak ty albo gotujace sie dziecko w wózku ale brudzaca sie tapicerka:-Dwolalam to drugie tym bardziej wszystko ladnie sie sciaga do prania:) wózek byl juz kilka krotnie wozony w bagazniku, i na spacerach i wcale sie nie brudzi...a jednak w lato bedzie caly czas uzywany dlatego wzielam jasny...na zime wydaje mi sie ze Alutek juz raczej nie bedzie chcial jezdzic w wózku tylko albo sanki albo dreptanie:p

Dziewczyny kupilam Alutkowi plaszczyk wiosenny 2xrazy używany na Bobookazje;)Wójcika ZA 35 ZŁ ZŁ:) JEST boski pozniej wstawie fote:p

Phelania no możliwe że to od Maciusia, normalnie tyle gimnastyki co mi teraz funduję to dawno nie miałam.

Maciuś poszedł spać a ja siedzę i czekam na M będzie.

Żabciu na bank od Maciusia musisz uwazac...bo jednak juz nasze dzieciaczki nie waza 4kg:-Dpozniej dojda bóle krzyza jak maluszek bedzie wazyl ok 2kg;)

Hej Wam
A ja siedzę w kolejce u lekarza, badania do pracy zrobic a tu taaaaaka kolejka że szok! Zamiast z Młodym czas spędzać to kwitnę w poczekalni :-(
Wy wciąż o wózkach a ja jeszcze noe myślałam nawet jaki kupic. A wiem że musze już bo moja mama mieszka na 2 piętrze i jak będzie z Młodym zostawać to cieżko jej będzie X landera wnosić na górę. A na dole strach zostawić bo koty sie kręcą u mamy w budynku.
Ja zauważyłam znaczny przyrost włosów po stosowaniu olejku z korzenia łopianu. Ale wszystkie inne specyfiki na pewno tez maja na to wpływ. No i kondycja tez lepsza. Olejek khadi i jantar musze spróbować ale nie mam kiedy zamówić.

Ale cisza zapadła! Ja jeszcze godzinę w pracy i idę do mojego bąbla. Dziś od 13 siedzi sama z dziadkiem, dziadek był ostro zestresowany, ale dzwoniłam do nich to dają radę, kupił klocki na spacerze i układają :D

Jestem:-) Mamy wózek :) Ale nie inglesine:-:)-:)-( Wsadzilam mlodego w inglesine, jeden wielki ryk...:-(Pomijając nawet to siedzenie w tym wózku bylo dla Alanka duzo za płytkie i zwyczajnie "zjezdzał" z niego. W pierwszej chwili to normalnie zachcialo mi sie płakac...
Przymierzylismy espiro (magic chyba?) Siedzenie nawet niezle, głębsze od inglesiny, ale bardzo "nieskrętny"wg mnie ten wózeczek był, dodatkowo jakos sie tak chwiał... Wizualnie fajnie, siedzisko niezle, ale cos mi w nim nie pasowało.. Pózniej przymierzylismy dwa wózki firmy caretro, ale ciezkie jak cholera... Baby desing tez odrzucilismy, j jeszcze jeden, niepamietam juz nawet jaki...
Stwierdzilam ze nie wyjde bez wózka z tego sklepu
Ostatecznie zdecydowaliśmy sie na X landera XS (kolor australia - szaro niebieski) Jest leciutki, w sumie zwykla, prosta "parasolka". W zasadzie to M podjął decyzję, nie jest do konca taki jak chcialam, ale mimo wszystko ciesze sie ze juz jest i ten zakup za mną.
W sklepie siedzielismy dwie godziny i dziwie sie ze pani która nas obsługiwala nas nie wygoniła ;)
x-lander-xs-australia.774377.2.jpg

Załączniki

• x-lander-xs-australia.774377.2.jpg
    x-lander-xs-australia.774377.2.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 32
Agala mamy ten sam "problem" - Gaba skonczyła 15 miesięcy przedwczoraj i też nie chodzi jeszcze... :-( Niby jak ją "puszczamy" do siebie z G. to te 3-4 kroki sama robi, ale odchyla się od pionu do tyłu. Do tego ciągle ma lęki żeby sama się puścić od mebli np...

Co do wózka, też jestem zdecydowana zwolenniczką dużych spacerówek, z większą ilością miejsca dla dziecka. Udało nam się taką kupić, nota bene razem w wkładem - gondolą, więc już będzie na przyszłość dla drugiego smyka :tak: My kupiliśmy wózek Orlando Alu, dokładnie taki sam (te same kolory)

823992.jpg

Tutaj akurat złożony, nie znalazłam "spacerówkowego" zdjęcia, ale zrobię przy najbliższej okazji :-)

Załączniki

• f-palex-alu-orlando-gleboko-spacerowy-fotelik-07.jpg
    f-palex-alu-orlando-gleboko-spacerowy-fotelik-07.jpg
    10,4 KB · Wyświetleń: 14
  • 823992.jpg
    823992.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 20
Ostatnia edycja:
Dziewczynydolaczam do grona mam pracujacych:) Dzis mialam dwie rozmowy nie pisalam nic bo szlam na totalnym luzie, wogole bez staran itp i dostalam obydwie, jestem zadowolona mimo ze to nie moj szczyt marzen no ale obecnie jestesmy w takiej sytuacji finansowej ze zadna praca nie hanbi i kazda jest dobra, pierwsza to od pon- czwartku piatki jeszcze do ugadania od 16-21, soboty sa pracujace ale ja mam zaswiadczenie ze sie ucze zaocznie wiec nie musze ale jak chce to moge, platne od ilosci godzin przepracowanych + prowizje. A druga to w biurze ktory prowadzi budowe metra, i to bedzie w sobote wieczorem i niedziele wieczorem l;ub w niedziele rano i wieczorem ( tutaj jak mi pasuje) i musze poukladac papiery, pochowac plyty z wyswietlanych slajdow, ogarnac ten sprzed i zmyc podloge i tutaj zajmuje to lacznie ok godziny, a placa 300 zl.
Jutro ide juz pierwszy dzien do pracy na sluchawki,:)

Sosnowiczka my mamy espiro magic i ja jestem zadowolona, mieszkamy na pradze gdzie sa same kamienice i baaaardzo nierowne chodniki i daje rade, po piachu tez dobrze jezdzi:)

Sergi my mamy bardzo podoby wozek a raczej mielismy dla Fabianka, stoi jeszcze na klatce ale nie jest juz uzywamy bo mnie denerwuje bo za duzy:) Ale fakt jest obszerny i wygopdny:)

reklama
Sosnowiczanka- super, też go oglądałam , tak z sentymentu dla x landera, fajny ma design. A najważniejsze że Alanek chce w nim siedzieć. Widzisz Adaś czasem w domu siada do wózka i muszę go wozić. Teraz możesz już odetchnąć kochana! Kolejny trudny wybór z głowy..

No a co do glowy, to mi pęka! Właściwie to boli mnie nad nosem, taki ból typowo zatokowy. Pulsuje mi wszystko! Ehhh Adaś zasnął, M. leży, bo się przecież narobił, a ja cały dzień leżałam. Czasem tak mnie takie podejście wkurza, tym bardziej, że rano jeszcze współczuł mi przez telefon, bo Adi obudził się przed 6:00 , chory ,marudny.. A po pracy już tego nie rozumiał niestety. Okres się zbliża wielkimi krokami i jem jak świnka!
Zjadłam już dwie bułki, popiłam colą , teraz jeszcze wsunę batonika i mogę się kłaść. Ale chyba bez tabletki się nie obejdzie tak mnie boli ten łeb.. A dziś podobno międzynarodowy dzień sexu? Pewnie dlatego :-D

Do góry