reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Hej;)
Marika spi, Fabioanek bawi się telefonikiem FB wiec wpadam;)

Dzisiaj mialam w szkole kurs bielendy i zdobylam certyfikat z kwasow na twarz;) Ciesze się bo to zawsze dodatkowy papierek do CV;)
Jutro tez do szkoly ale do 17;( a buuu, ale spoko 5 godzin zabiegow wiec pewnie będziemy cos robic fajnego bo na ostatnich zajeciach robiliśmy masaz z wapozonem( uzadzenie które daje ciepla pare) i przyjemnie tak poleżeć, bo wiadomo pierw demakijaż, tonik, peeling, serum, maseczka, i pozniej masaz wiec to półtorej godziny relaxu;) ale pewnie teraz już będzie co innego.

Sosnowiczka super ze Alanek tak daje rade, jeszcze pare nocek i będzie OK.

Phelania ja nie pamiętam kiedy mlody miał na sobie kombinezon – powaznie ogolnie w czasie zimy miał go zalednie pare razy a tak to rajstopki, cieple spodnie, kurteczke tez ma ciepla i tyle;)

Inka no by mamy grudniowi mamy najlepszeo moderatorki;)

Lece przebrac mlodego z kupy i sie z nim pobawic;)
pa;*

A ja dopiero godzine temu z pracy wróciłam...
Alanek ładnie spał w południe, babcia uspila go o 10 a o 12 juz wstał, wiec mam nadzieje ze wczesniej i bez ekscesów dzis spac pojdzie:)

Phelania ja tez za calą zimę zalozylam Alanowi kombinezon pare razy zaledwie. Tak to rajstopki, grubsze spodnie, sweterek, kurtkę...

Faktycznie mamy super moderatorki :) Porządek jest:)

I na koniec jeszcze z M sie pokłóciłam... Wie ze jestem po zabiegu, ze mam odpoczywac pare dni, nie dzwigac. Wiec prosze przebiez Alanka, bo narobill... Nie, ty przebierz. Hrabia jeszcze by rece pobrudzil.. Aj znowu musze sie zloscic! (zeby mu zmienic pieluche musiałam go zaniesc z pokoju na dole, po schodach na górę)

Hejka u nas nocka fatalna, od godziny 22 do 5 rano Kacperek co godzinę budził się z płczem, nie wiem co mu było.
Pobudkę mi dzieci zrobiły o 6.40, budzę się a oni siedzą razem na Kacpra łóżku i coś tam kombinowali i chichrali się oboje.
Byłam dziś ostatni dzień u dziewczynek, pożegnałam się z rodzicami, mamy być w kontakcie, dostałam pieniążki.
Kupiłam sobie 3 bluzki i byłam w Pepco i kupiłam balerinki do pracy za całe 10zł a jakie świetne, legginsy 2 pary dla mnie i Amelki takie same, chciałam ubrać się z córką tak samo ale niestety te dla Melki sporo za duże sie okazały a myślałam, że będą dobra, trudne dorośnie bo wymienić nie mogę bo najmniejsze wziełam, te dla mnie to rozmiar na 14latkę he he.
I straciłam w tym Pepco poczucie czasu do dorwałam się do kosza wszystko po 1zł, kupiłam Kacprowi kilka par fajnych majtek bo w lato mam ambitny plan puszczać go bez pampersa, 2 koszulki na ramiączka też dla małego i dla Mel 3 koszulki na ramiączka i majteczki jedne, zadowolona jestem bo się trafiło fajnie a potem tak tanio majteczki kupić to szans by nie było.\

INKA musisz się upomnieć o PIT, ZUS miął czas do końca lutego.

quote_icon.png
Napisał Sosnowiczanka
Witam wieczorową porą:)

Po jakim czasie dziecko zapomni o moich cyckach?????? Jak myslicie????

Kochana z facetami to jest tak że jak spróbują po urodzeniu to pamiętają całe życie :-D

HA HA HA DOBRE:-D

SOSNOWICZANKA alby ta wiosna była od poniedziałku.
To długo popracowałaś dziś.

KUPINOSIA Kochana czemu myślisz, że ta moja praca to przeznaczenie.

Witajcie..
Wczoraj wkurzyłam się na M. wieczorem i spędziliśmy go osobno. Dziś rano pojechał do pracy, a ja znowu cały dzień sama. Adaś spał dziś tylko 45 minut więc nie miałam kiedy odpocząć. Więc jak M. wrócił, dostał syna ubranego i bawili się na podwórku. Teraz są w garażu, Adaś po prostu uwielbia tam chodzić. Wieczorem muszę z moim M. pogadać poważnie. Rodzice chcą wiedzieć, czy będziemy tu mieszkali na stałe czy się w ciągu najbliższych 2-3 lat wyprowadzimy. Bo jeśli zostajemy, to będziemy powoli inwestować w dom, tak żebyśmy my wzięli całą górę, a moi rodzice poszli na dół. Wiadomo takie zmiany też kosztują, osobna kuchnia byłaby priorytetem. No i nie wiem co zdecydujemy?

Tak się teraz najadłam, że brzuch mnie boli :-(

Sosnowiczanka- u mnie to nawet gdybym zdychała to M. kupy nie przebierze. :wściekła/y:

Jak mi się strasznie ten dzisiejszy dzień dłuży normalnie masakra jakaś. Jestem senna dzisiaj jak cholerka najchętniej bym znowu poszła spać no ale już niedługo ze 2 h i Maciejek pójdzie to i ja :-)

dorotar ja podobnie jak TY mam plan w lato puszczania Maciusia w samych gatkach :-)

Sosnowiczanka 3małam kciuki za ten Twój zabieg ;*
A gala super, że Elena ćwiczy ładnie samodzielne drepatanie!
Żabcia nie bierz do głowy reakcji rodziny M.Wy chcieliście dzidziusia i to super, że się Wam udało!
Milva Ty nie płakaj mi tam!! ;)Dużo się śmiej a TZ w dupie miej ;)
Kota jesteś najlepszą pielęgniarką jaką znam;)super się zajęłaś M!;*
Kupinosia mi też się nowy papież podoba i dobrze, że z Argentyny. Ostatnio w kościele był misjonarz stamtąd. Kolorowo tam nie mają.
Nastazja szkoda, że musiałaś odmówić tej pracy,szkoda, że te szkolenie tak daleko...ale znajdziesz jeszcze coś dobrego!!!
Dorotka wiedziałam, że praca do Ciebie przyjdzie i zapuka!!!I tak się stało!:-)
Viola pamiętałaś o mnie Robaku!!;*
Łysa ale tort!!1 klasa!!Gratuluję!
Majeczka ja wyślę w tym tygodniu paczkę, jest spakowana jak mówiłam ale nie miałam jak jej wysłać, bo poczta jest w tych godzinach jak ja pracuję...w tym tygodniu mam luźniej więc pójdzie!

Czytam Was tak pi razy oko, ciężko nadrobić 9 stron!

Mam nadzieję, że będę na bieżąco teraz.
Chodzę do pracy i dni mi mijają szybko.Dziś trochę porządku w domu zrobiłam...Jutro idę do pracy, bo niedziela handlowa ale tylko na 4h.. na szczęście. Ninka ok, radzą sobie z Nianią ;))Zdrowsza już jest, za oknem zima u nas!Bu!

Netka - fajnie, że Ninka zostaje z Nianią bez problemów!
Nastazja- Bartek też uwielbia chodzić do garażu, jak będzie ciepło, to zapewne porobi dziadkowi tam porządki;-) Trzymam kciuki abyście coś ustalili z mieszkaniem.

Bartek lepiej z marudzeniem, jak mu zęby nie dokuczają, to jest mega kochany i śmieszny:-D
Z Tz na razie bez zmian, także zaraz idę czytać książkę i spać.
Miłego wieczoru.

reklama
Netka dzieki :***

Powiem wam, nie pisałam wczesniej, nie chcialam zapeszyc, od zabiegu, czyli czwartku, popołudniu, nic nie krwawię :) Mam nadzieje ze juz to do mnie nie wróci. jak odbiore bynik badania histopatologicznego to ide do gina niech mi robi wszystkie badania, chocbym i do szpitala miala isc:dry: trudno...

M wlasnie usypia Alanka. Mam nadzieje ze szybko usnie bo od 12 w poludnie nie spi:) Wogole to plakal jakies 5 minut i teraz za scianą cisza. Tzn slysze ze M cos tam mu spiewa, ale Alan nie płacze:)

Popoludniu pojechalam do CH po pieluchu Alankowi ( promocja w carrefour- 79zl za duzy karton) I z racji tego ze pojechałam sama zaszalałam :D Kupiłam sobie balerinki na lato :))) Nie pamietam juz kiedy kupilam cos dla siebie:)
Ale zeby nie bylo, mlodemu kupilam tez juz na lato cieniutkie spodnie białe i bialy kapelusik:)

Do góry