reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

SOSNOWICZANKA super, że nie krwawisz już.
Dawaj bareriny na odpowiedni wątek.
Ja też wrzuce co kupiłam sobie i dzieciakom ale nie dziś.
Ja jeszcze dziś dokupiłam coś na necie tez dla dzieci w sumie bardziej dla Kacpra parę łaszków na lato, używane ale co tam na podwórko może być, muszę po troszku mu coś kupować bo na lato nic nie będzie miał, Melka to tam ma ciuchy.

reklama
Dobry wieczór
imieniny "teściowej" zaliczone, było fajnie, choć dla Młodego nieco za dużo ludzi i za głośno.
skończyłam ćwiczyć więc teraz oglądam KSW.
później szybki prysznic i spać.

Doratar moze jutro zrobie fotki i wrzuce, dzis zaraz uciekam spac:)

Ja tez oglądam KSW ale konca chyba niedoczekam:)

M dzis odniósł kolejny maly sukces, usypial Alanka mniej niz pol godzinki:) I płaczu bylo tez zdecydowania mniej:-):-):-)
Oby tak dalej. Odciągłam troche mleka palcami, bardzo niewiele w sumie.j Jak beda bolały to najwyzej rano jeszcze odciągnę. I jeszcze pochwale sie na koniec, piję piwko;)))

Dobrej nocy (i spokojnej)

Dobry wieczór.
Miniona nocka była ok. Zaraz po zaśnięciu coś marudził, ale potem spał do 5.00 i pobudka ok 6.00
Dzień minął mi b. szybko. o godz. 9.00 mieliśmy wysprzątany dom. Potem ja uspałam Mikusia i wzięłam się za robotę. Kupiłam kurczaka i musiałam go poporcjiować. P w tym czasie godził robotę. Jak wrócił to pojechaliśmy do teściowej, o 17-ej na urodziny siostrzeńca i tak minął mi cały dzień. A miałam posegregować ubrania-małe odłożyc, ale dzień okazał się za krótki.

Dziwi mnie to że wasi mężowie nie chcą przebierać dzieci. Mój to przebierze, umyje, pobawi się itp. W sumie jak trzeba to wszystko przy nim zrobi. Nigdy się nie brzydził itp

Agapa to nie tak ze moj mąż nic nie zrobi przy dziecku. Robi. Codziennie on kąpie mlodego, jak jestem w pracy to siedzi z nim (chyba ze pracuje ) Wiec i przebierze i na nocnik posadzi i ubierze, i nakarmi. Od 3 nocy sam usypia. Tylko dzis wkurzyl mnie niemiłosiernie, bo wiedzial ze po zabiegu nie moge nosic ciezkich rzeczy a nie przebrał Alana, bo "zmeczony" po pracy,. kazał mi czekac, ze niby przebierze, tylko za pare minut. No miałam czekac jak dziecko w g***ie??? No chory jakis. Wziełam mlodego na rece, zaniosłam na góre i zmieniłam pieluche. I nie odzywałam sie pol wieczoru. W ramach rekompensaty pojechalam sobie na zakupy:)

Czyżbym była pierwsza??
Mój wspaniały syn zrobił mi pobudkę o 5.40 normalnie uwielbiam go, chodzi i rozrabia. Musiałam go z miejsca przebierać go całego bo sie zasikał cały, a w domu zimno bo sie wypaliło w piecu przez noc.
Mel jeszcze śpi, ja potem z mamą do kościoła a K zostanie z dziećmi.
Mój łobuz mały właśnie przesuwa po całym pokoju tablicę do rysowania kredą taą prawie 120cm wysokości-no wariat mały.

Druga :-)
U nas nocka skończyła się o 6.00
Siedzimy i jemy sobie śniadanie, a reszta rodziny śpi.

Sosnowiczanka u mnie też tak bywa, że wtedy kiedy potrzebuję naprawdę pomocy to on coś wymyśli i go nie ma przy mnie. Tacy są faceci :D

Ostatnia edycja:
Witajcie,
My już też nie śpimy od 20 minut. Ale Adaś zasnął o 19 więc to było do przewidzenia że wstanie ok 7:00. Teraz z moim M. ogląda F1. I je danonka. Ja jeszcze leżę. Dziś idziemy na halę. M. ma ostatni mecz w sezonie, więc jakoś nam dzień zleci, bo wrócimy ok 13 i Adaś pójdzie spać, a później to już z górki.
Nie wiecie czy gdzieś jest promocja na Bebilon? Muszę kupić bo się kończy a ostatnio cena poszła tak do góry że szok. Poza tym zapas soków muszę zrobić. Adaś tak dużo pije :szok:Cały czas chodzi z niekapkiem. :szok:

Już znalazłam na promobaby.pl jedziemy do reala ;) Tam bebilon 800 g 36,90zł

Ostatnia edycja:
Dzień dobry
U nas podubka o 8!
Zaraz zjemy śniadanie a pozniej to chyba z nudów oszaleje.
Ja wczoraj po bardzo długiej przerwie (bo Młody w ogole nie jadł już mleka) kupiłam mleko NAN3 cena 19,99!!!!! Szok!!! Ciekawe ile kosztuje w Biedronce i rossmanie. Nie miałam pojęcia że tak podrożało.

Dzis zrobiłam test, już ostatni. Wiecej nie próbujemy! Nadzieja umarła. :-(
Choc mówi sie że umiera ostatnia :-(
To dla nas koniec. Przykro mi ale widocznie tak miało być!

reklama
Do góry