reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Jeżeli chodzi o studia to ja nie mogłabym pracować w tak szerokim zakresie w swoim zawodzie gdybym ich nie skończyła tzn kończyłam BHP na Politechnice. Bardzo lubie swój zawód i ucze też weekendami w szkołach policealnych na kierunku technik bhp i dużo rozmawiam z młodymi osobami dlaczego wybrali ten kierunek-takze violett jeżeli chcesz go skończyć byle tylko go skończyć to nie wiem czy jest taka potrzeba. Kierunek kończy się egz zewnętrznym CKE jak wszystkie teraz. Ale jakby co to pomogę:-p

Dzisiaj zebranie w szkole czyli pozbycie sie pieniędzy- musze się zaopatrzyć odpowiednio wcześniej i wypłącić sumkę.

reklama
Jeny dziewczyny a ja od rana sie pozarłam z A.;/
Najgorsze jest to, ze my juz nie przebieramy w słowach na siebie, tzn bardziej On a ja nie potrafie temu zaradzic:confused: Zero szacunku z jego strony...
Wczoraj mu mowie, ze ma ruszyc dupsko do pracy, to on do mnie zebym sama poszla..no sorry ja rozumiem, ze jakies pieniadze On do domu przynosi, ale nie na tyle zeby smialo starczylo na oplaty i zycie.
Ja wysylam cv-ki ijak bym tylko znalaza, to napewno bym poszla, a on nic jak ja mu nie wysle, to on sie sam nie zainteresuje, tylko czeka zeby ktos mu zalatwil ta prace, a dlugow coraz wiecej.
Mam jego dosc, najchetniej bym sie z nim rozstała (czasami takie mysli przychodza mi do głowy), ale nie chce zeby Lenka wychowywała sie bez taty, po za tym szkoda mi tych 6ciu lat, bo ak by nie bylo duzo razem przezylismy..
Ale nie wiem jak to bedzie, jesli on sie nie wezmie za siebie, bo to juz jest przegiecie, wakacje sie skonczyły wiec pora sie ruszyc do pracy;/
Najgorsze jest to, ze jak stracil prace to pierwsze dwa tygdonie latal za robota jakas i nawet na te szkolenie co sie dostał (pisalam Wam wtedy), a teraz kompletnie nic nie robi w tym kierunku.

nikuss....bo niestety tak jest , że im dłużej jesteś bez pracy , nic nie robisz, tym trudniej zebrać się w sobie na poszukiwania itp, popada się w taki marazm...ehh współczuję, bo to na pewno sprowadza same nerwy ...

Ja mam dziś lenia okropnego, Bartek przysnął ...powinnam posprzątać, a nie chce mi się strasznie....

Maja wstała i ... muszę ją wszędzie nosić:-( Chyba padnę wieczorem. Musiałam poprosić siostrę żeby przyszła do Mai na chwilkę bo musiałam uspać Mikusia na dworzu bo w domu nie mógł zasnąć. Ona przyszła i do mnie z takim tekstem że go rozpuściłam usypiając na dworzu, co ja w ziemie zrobię. Ja do niej że jak nie ma czasu to niech idzie do domu, a ona że myśle że 15-20 min mi wystarczy:angry: Mikuś szybko usnął, a przy okazji znalazłam w trawie jego smoczek:-D

VIOLET nie wiem gdzie jest ta miejscowość, pewnie z drugiej str. Łochowa. A jeździłaś na lody do Jadowa? Normalnie lepszych nigdzie nie jadłam:p

Siedze sobie w pracy, ruchu jakiegos specjalnego nie ma. Wchodzi facet i mowi do mnie ze potrzebuje 3,60 zl, moze mi to jakos odrobic (wyglądal na takiego co od alkoholu nie stroni, ale byl trzezwy) No to dostał ode mnie clin i reczniki papierowe i za te 3,60 zl umyl mi drzwi wejsciowe :D Mam takie wielkie szklane drzwi ktorych nie cierpię myc:)
Kurde powiem wam ze moja praca ma jeszcze jeden wielki plus. Jak nie ma ruchu to siedze i moge nic nie robic:) Pic kawkę, siedzec przed komputerkiem, malowac paznokcie itp:) Zresztą ja np codziennie rano idąc do pracy to najpierw myję wlosy, robię makijaż. Pracując gdziekolwiek indziej musialabym to zrobic w domu, a tak mogę ten czas wykorzystac na cokolwiek innego:)

Nikuss bo faceci to troche inni od nas. Gdy jest ciezko kobieta musi byc zaradna, kombinowac tak zeby na wszystko wystarczylo, po prostu zacisnąć zęby i wziąć sie w garsc a facet najprosciej by sie rozpil i zapomnial o problemach... No ale dobrze ze nas mają bo bez kobiet pewnie by zgineli. Taka rasa :(
Bedzie dobrze kochana:)

Milva ja ostatnio tez mam takiego lenia, od tygodnia zbieralam sie za sprzętanie w domu, wczoraj wkoncu mi sie dalo, ale nie powiem zebym to zrobila z przyjemnoscią, raczej z jakims przymusem:(

Alanek wlasnie pojechal z ciocią na spacerek, odwiedzili mnie po drodze.

Pogoda brzydka, w weekend musze sie wybrac na jakies zakupy i jakąś taką cieplejszą juz kurtkę kupic malemu chyba.

Kupinosia dziękuje ze pytasz, dostal skierowanie do lekrzy no i terminy na pazdziernik;/ Ale juz sie czuje lepiej, wiec tak sobie pomyslalam ze to naprawde od tego naglego rzucenia fajek;/ organizm sie juz przyzwyczzail i czuje sie juz lepiej.

Ewka stwierdzilam ze wybiore potem BHP bo jakos wydajemi sie to interesujace i moze mnie wciagnie:) A jak nie no to trudno, bede miala kolejny punkt do CV i tyle:)

Nikuss wsplczuje klotni i kompletnie nie wiem c poradzic.. ehh pewnie zwykla rozmowa nie wystarczy.. Ja mialam tez swojego czasu ( Marika byla mala) tezproblem z praca P, z tym ze on chodzil pracowal w budowlance i zamiast normalnej wyplaty dostawal zaliczki i tyle , no i nieraz pracowal a nic nie dostala. Powtarzam ze tak nie moze byc, ze nie jestesmy sami zeby sobie na to pozwolic ze jest Marika ze musimy jej kupic, mleko, kosmetyki, pampersy itp ale on tylko mowil 'przeciesz pracuje, nic nie poradze ze nie daja kasy" ciagle sie klocilismy. Wkoncu mu powiedzialam ze albo rezygnuje z tej budowlanki ( wiem ze uwielbia to robic) i szuka nowej pracy, normalnej, z comiesieczna wyplata albo sie wyprowadza do rodzicow, i jedyny temat ktory nas intereuje to dziecko, skladam pozew o alimenty i tyle. N i rzeczywiscie zaczal szukac, cale szczescie umojego taty w firmie zwolnilo sie miejsce i tam wskoczyl. I jestesmy teraz zadowlona. Pieniadze sa tak jak powinny bez zadnych opozniej, szef o, praca od 8-16 weekendy wolne. Mam nadzieje ze u was tez sie poprawi z tym, i ze A znajdzie szybko prace.

Agapa w wakacje to ja na lodach w Jadowie bylam codziennie jak bylam loda. Rowerkiem smigala.Przepyszne ale szczerze tp sie mega popsuly teraz.
A ta miejscowosc to z strone tłuszcza.

Nikuś wiem, że jesteś już tą sytuacją sfrustrowana. To normalne. Myślę, że A też się przejmuje. Wiesz jak on tak szukał, latał i nic to może się chłopak zraził i myśli, że jest do niczego. Trochę się może podłamał? To jest dla faceta straszna ujma, jak nie może sobie poradzić, mimo, że zaradny, to w tym kraju ciężko z pracą... a on wie, że sam nie jest, ma CIEBIE I LENKĘ. Tak mi się wydaje. Musisz mu trochę zrozumienia okazać, pogadać, wytłumaczyć. Ty szukasz więc i on niech szuka. Wytłumacz mu, że jeśli wczoraj nikogo nie szukali, to nie znaczy, że dziś też nie potrzebują. Codziennie wszystko się może zmienić. Głowa do góry. Musisz Go trochę do pionu postawić. Zobaczysz, że się ułoży. Czasem Słońce Czasem Deszcz. Będzie wreszcie okay. I nie smuć się, to tylko dodaje oliwy do ognia.
Sosnowiczanka no takiej pracy to pozazdrościć!!!!!!!!! Cholera!!!
Kota dlatego ja już nie PACZĘ na mego męża i sama się udaję do kosmetyczki. Wiem, że jak sama nie zadbam, to on też się nie domyśli.
Kupinosia Kaśka i Olka-zajebiste!!

Sosnowiczanka jeżeli przyjdziesz w odwiedziny to jestem w stanie Ci nasmażyć tyle naleśników ile w sobie zmieścisz :-D
A Maciusiowa ospa minęła po tygodniu już nie było po niej śladu ale siedzieliśmy w domku bez wychodzenia 13 dni bo ponoć zaleca się żeby 2 tyg siedzieć, a dzisiaj czeka nas pierwszy pochorobowy spacer w końcu.
Uśmiałam się z prezentu od Twojej cioci

Milva no mówi jej że nie wolno i wczoraj nawet klapsa dała ale to nie działa bo mała po swojemu coś odpowiada i tyle jest.

agapa trzymam kciuki żeby Majuni szybko minął ból nóżki
My mieliśmy 6 smoczków z takimi samymi profilami z tego zostały 3 bo pozostałe gdzieś się posiały.

Violett jak jestem sama z małą to mnie słucha a jak wchodzi koleżanka to młoda na moje uwagi reaguję histerią i pyskówkami po swojemu

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów :-)

Na początek muszę się pochwalić że mamy 2 ząbka dolną prawą jedynkę

Dzisiaj nocka do bani Maciuś o 3 się obudził i stał i skakał w swoim łóżeczku i musiałam go wziąć do nas do łóżka to przysypiał i się rzucał a ja przez to prawie nie spałam przysnęłam to dostałam z główki w nos i tak co chwilę. O 6 standardowo już nie było mowy o spaniu i młody szalał o 7.30 udało się ululać młodego na 40 min.
Od 10,30 siedzę z małą i jak na razie jest extra tulą się z Maciusiem, bawią i śmieją.
Po południu jak odbiorą małą wychodzę z Maciusiem w końcu na spacerek po ospowym pobycie w domku.

Uciekam troszeczkę posiedzieć z M zanim pójdzie do pracy.

Miłego dnia :-)

Ewka mój mąż jest inżynierem mechanikiem i środowiska pracy, nie zrobił tylko podyplomówki więc nie ma uprawnień samodzielnego inspektora BHP i niestety pracy w zawodzie nie może znaleźć, wszędzie szukają ale z kilkuletnim doświadczeniem. Tylko ciekawe gdzie je zdobyć. A różne podyplomówki które można zrobić w PIP albo CIOP to koszt ok. 10000!

reklama
Freya ten zapis o kilkuletnim stażu to standard ale jakby udało mu sie zrobić to mógłby znaleźć pracę w firmie jako spec do ochrony środowiska a jednoczesnie dostać BHP. Niestety często łaczy się te dwie sprawy+ jeszcze ppoż, a wszystko to są inne rzeczy.
Tu na Śląsku jest więcej miejsc gdzie można zrobic bhp - łaćznie z GIG-Gł. Inst. Górnictwa.

Do góry