reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

AnetaW- jakis czas temu mnie sie Lenka mocno odpażyła i pomógł Bephanten:)

A ja wsytałam zmecvzona, bo koło 2 Lena obudzila ise na jedzenie, i zasnela na 30 min po czym wstala i sie kulała . Waliła błowa w szczebeleki, ze ja wzielam do nas, zeby posiniaczona nie byla;p i miedzy nami tez obroty robila i tak do 5-6 nie pamietam az;| A Lene uspil i wstala po 15 min z płaczem, ktorego nie dalo sie jej uspokoic, dopiero jak dałam nurofen to zasnela i wstała przed 9.

Dzisiaj Lece do babci porobic jej opłaty i wieczorem do kosciola na msze wieczorna, bo po niej jakies spotkanie da rodziców chrzczacych dzieci. Jutro do fryzjera zrobic odrosty (juz chyba na pół głowy mam haha) i cały dzien w kuchni bo pieke trzy ciasta i doprawie miesko, zeby na niedziele ładnie przeszlo.

Buziaczki dla Mikołaja :)

reklama
Venus- 100 lat dla Mikiego !
Freiya- ech współczuję...
lysa-jestem ciekawa jak tam pierwszy dzień w przedszkolu !
ewka- sprytne rozwiązanie !

Pamiętam sposób koleżanki na to żeby dzieci nie grzebały sie w ziemi. Niektórzy mają w domach wielkie donice stojące na podłodze i one kuszą małych odkrywców :) Można na taką donicę założyć zwykłą damską rajstopę ale na skubanie listków recepty nie mam :baffled:Ja musiałam trzymać kwiaty poza zasięgiem małej, tym bardziej że posiadam trujące rośliny

Wczoraj Kasia nauczyła sie jeździć dupcią po podłodze, najpierw na wstecznym ! Odpycha sie rączkami a zainteresował ją samochodzik :-)

Witam sie i ja z meeega leniem. Mialam jechac do Freyi po zaswiadczenie pozniej do szkoly i nic mi sie nie chce, wiec zrobie to w nst tyg.

Anetaw u nas zwykle pomaga maka, ale bardz dobra jes masc tormentiol, i clotrimazolum/ Obydwie kupisz w aptece i sa bez recepty i dosc tanie. Tylko ta clotrimazolum to juz w ostatecznosci bym zazstosowala.

Netka t ja czekam na Twojego posta na zakupowym:) Bo moja Marika w listopadzie konczy 2 latka wiec akurat:)

Nikuss tak odnosnie studium powiedz mi kochana czy u Ciebie tez sa zapisane osoby po 50?? Klezanka sie zapisywala i spojzala na liste i dopatrzya ze jest sporo pan p 50 a takich jak by to doslownie garstka xD Kiedy macie pierwszy zjazd?

Aneta w my tez ostatnio mielismy odparzenie i nic nie pomagalo a maka ziemniaczana jeszcze pogorszyla sprawe nawet nadmanganian potasu nie dal rezultatu dopiero pomoglanam wizyta u pediatry i masc triderm krem i zmiana pampersow na te sensitive i nastepnego dnia pupka i pipka była już inna a po 3 dniach nic nie było widac:)
Aga wspolczuje bolu glowy ja kiedys tez tak mialam i babcia mi polecila stary ich sposób żeby sobie klasc liscie chrzanowe na czolo
Netka pochwal się tym co dostalas:)
Freiya wspolczujeci weekendu z tesciowa:(
Nastazja niezly rozbojnik z adasia jak się już bierze za rozbieranie podlogi:D
Kupinosia moja mala strasznie rwie listki ostatnio urwala kawal kwiatka tesciowej haha
Sto lat dla Mikołajka:*
U nas nocka była tragicznamala od 12 poplakiwala i krecila się przez sen o 1 się obudzila z megaplaczem posmarowalam dziaselka i wsadzilam czopka i pomoglo troche o 4 znowu placz i marudzenie normalnie jakas masakra nie dosc ze w dzien nie spi to jeszcze w nocy a ja razem z nia:(
Dzis A wroci i może wrescie jutro będzie miał wolne:D

Venus- ucałuj przystojniaczka !!!:tak:

Freiya- współczuję...co innego gościć 1 osobę, a co innego 3 i w tym "ukochaną" teściówkę:no:
nikuss - smaka robisz tymi wypiekami!;-)

Nocki lepsze -Bartek tak się nie kręci, ale wcale nie czuję się bardziej wyspana;-) Podczytuję, ale wieczorem juz nie mam sił na pisanie.
Wczoraj mały wszedł po schodach na 1 piętro u babci -oczywiście asekurowany z tyłu, ale cholera nic się nie bał, tylko eee i eee wołał i dalej do przodu.

Venus sto latek dla Mikołajka :-)

Nastazja hehe nie wyrobisz z remontami jak Adaś już zaczął odrywać panele i drzwi od szafek :-)

Milva mój mały też już łazi po schodach jak idziemy na górę to zasuwa sam a ja z tyłu jako asekuracja :-)

ewka dzięki za pomysł z bąbelkami zobaczę w szafie czy mam a jak nie to owinę ręcznikami :-)

U nas nocka średnia bo Maciuś wstaje o 4,30 razem z tatusiem i musi połazić po mieszkaniu potem zjeść kaszkę i po 5 idzie spać a ja zanim usnę to jest 6 a o 7 jest ostateczna pobudka, chodzę ostatnio jakaś mega wykończona czasu mi brakuję i tęskno mi za wyjściem na świeże powietrze na spacerek, dzisiaj mały miał zostać z M a ja miałam iść do centrum po telefon ale raczej sobie daruję nie jestem sadystką M boli ręka także wolę żeby nie dźwigał Maciejka.
Maciuś teraz sobie śpi a ja przed chwilką odkurzyłam i ogarnęłam salon a od razu jak wstałam posprzątałam pokoik na górze bo kolega ma dzisiaj u nas nocować a tam to pranie to zabawki.
Teraz chwileczkę sobie siadam odpocząć bo zaraz przywiozą mi małą i jutro pewnie też ją będę miała bo koleżanka chyba pójdzie do pracy a w sumie mi to już jest obojętne czy siedzę z 1 czy 2 dzieci a i tak nie wyje nigdzie :-)

Kupinosia ile czasu dziecko musi siedzieć w domu przy ospie ?? Maciusiowi już schodzą strupki.

Qrcze jestem zła bo myślałam że dłużej damy radę nie włączać grzejników w domu a tu dupa wczoraj na noc musieliśmy załączyć takie zimno w domu a nie chce młodego zaziębić. Dzisiaj na dworze o 8 było tylko 9 stopni a teraz jest 12 masakra zimno się zaczyna i będą krzyki przy ubieraniu.

Czesc Kochane

Sto lat i zdrówka dla Mikołajka Venus.

Dzieki za porady Kochane, mnie głowa boli od kiedy pamietam, czasami wystarczy tabletka i jest ok a czasami nic nie pomaga, juz nawet tomografie kiedys mi robili i nic nie wyszło, ale AanetaW-poddałas mi pomysl z tym magnezem, bo w ciazy brałam duzo magnezu i głowa nie bolała mnie ani razu-dzieki, dzisiaj juz po aspirynie jestem a nadal mi ćmi ale mozna przezyc.

Aha- Aaneta moja mala tez miala odparzenia-ale to było ewidentnie wina pieluch-wrócilam szybko do oryginalnych pampersów, no i poki pupcia sie nie wygoila to zmiana pampersa co godzine a nawet czesciej, mycie pupy tylko woda przegotowana, duzo wietrzenia, mala leżala z goła pupa jak tylko mogla no i nam tez sudocrem nie pomogl, kupilam w aptece jakis polecony przez farmaceutke specyfik-firmy bioderma-niebieska tubka o nazwie ABCderm dosyc drogi bo 27 zl-po tygodniu nie bylo sladu. Nie wiem czy to ten specyfik czy zmiana pieluch zadzialala

Maleństwo, Żabcia- no i urwał tą listwę, w prawdzie ona nie była przykręcona bo jak kiedyś wnosiliśmy kanapę to zahaczyliśmy i się wyrwała, ale ten spryciarz od razu wiedział za co się zabrać. A drzwi z jego komody akurat wyrwał zawias, na szczęście podobno da się to jakoś przykręcić.
Byliśmy w rossmanie- brakło mi herbatki dla niego i nie kupiłam bo nie było tych co Adaś lubi- jakieś wybraki mieli.. :crazy: Za to kupiłam dwie kaszki i dostaliśmy fajną puszkę z bobovity. Szybko wróciliśmy bo Adaś marudził i zaczęło lekko padać. Teraz młody śpi w wózku a ja trochę ogarniam neta.
AnetaW U nas na odparzenia pomogła jedynie maść robiona w aptece- ale to dostałam receptę od pediatry. Z takich bez recepty u nas najlepiej sprawdza się bephanten, sudocrem jakoś nie pomaga.

Aga- a dużo pijesz ? czasami z odwodnienia boli głowa
Aneta- częste wietrzenie też może załagodzić odparzenia
maleństwo- ojej, współczuje nocki
żabcia- wychodziliśmy chyba już po tygodniu, unikaliśmy tylko słońca i ludzi...podobno trzeba uważać żeby nie przeziębić ospy

reklama
Dzien dobry
Od 10 Mlody u dziadków a ja zamiast odpoczywać ryję rejony i teraz prasuje.
Pózniej dokończe kuchnie i na 17 uciekam na spotkanie.

Venus najlepszego dla Mikiego.
Aga ja tez mam straszne bole głowy ale u mnie to migrena, jak już zacznie boleć to koniec. Nic nie pomaga.

Milego dnia

Do góry