reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witam Wszystkie grudniowe mamusie :-)
Tez rodzilam w grudniu a na dodatek w wigilie :tak:
Mam pytanie ile waza wasze pociechy i ile maja wzrostu ?
Z gory dziekuje :rofl2:

reklama
Witam:)

Od rana ani chwili spokoju.
Alan zawzięcie walczy ze mną o klawiature do laptopa. Wkocnu dalam mu starą klawiature od zwyklego kompa i... mam spokój :D
Rano bylismy na targu, wiec na wieczor mam robotę- buraczki w skoiczki bedziemy robic, tylko zas Alanka trzeba sprzedac dziadkowi:)
W miedzy czasie M musi jeszcze jechac do banku i dopiero wieczorem jak skoncze prace po te plytki, rano sie nie wyrobilismy :(

Venus buziaki dla naszego sylwestrowego Mikołajka :)

U nas na odparzenia sudokrem dzialal, wiec nie pomogę, ale jakichs mega odparzen nie bylo jeszcze..

Milva super ze wasze noce juz lepsze, teraz bedzie juz tylko lepiej;)

A i nie wzielam wczoraj tej Azalii :baffled::zawstydzona/y::-)

Spadam do pracy, mam nadzieje ze w miedzy czasie uda mi sie znajsc chwilke i zajzec, milego dnia :)))

Myszka mamy caly wątek o wzroscie i wadze naszych dzieciakow :) Moj syn np wazy ok 11 kg a ubrania to na rozmiar 86 nosimy:)

No wlasnie troche sie martwie o mojego malego bo jest strasznie wysoki tzn tez ubranka na 86 tylko ze spadl mi z waga wazy 8,5 kg a przy urodzniu wazyl 4,070 wiec sie troche martwie bo na siatce centylowej jest juz sporo poza norma a byl na samej gorze :-( moze to przez jego zaparcia bo strasznie go mecza co wychodzi zab to zatwardzenia :crazy: eh martwie sie a gdzie znalesc ten watek ?

o SOSNOWICZANKA widze ze Twoj synek ma na imie tak jak mial miec moj tylko ze mojemu Wezowi nie za brdzo lezalo a mi sie bardzo podoba :-)

KUPINOSIA o zmiana przedszkola?? To jak u MAXXEL.

NETKA niezłe wymagania miła ta 8 latka u Ciebie.
Wiesz ja jak bym słuchała tak każdego jedzeniowego wymodzenia mojej córki czy małych gości które czasem nas odwiedzą to bym z torbami poszła i zwariowałabym.
A ten Twój mały gość nie potrafi się trochę sam sobą zająć???
Przykre z tą Twoją siostrą, biedne dzieciątko bez mamy zostało.

AGA ból głowy przeszedł ??

ANETA ja polecam termientiol>

NASTAZJA pamiętaj, że żadna metoda antykoncepcyjna nie daje 100% pewności, właśnie moja kuzynka się bije z myślami czy w ciąży nie jest a pigułki bierze, tzn póki się nie dowie czy to ciąża to odstawiła 4 dni temu.

VENUS wszystkiego dobrego dla Niunia.

Wczoraj Amelka padła przed 21, a Kacperek o 21.30 w szoku byłam, że mój syn spać nie chciał, szalał po łóżku.
K wrócił wczoraj na noc, dziś znowu pojechał i wróci jutro. Ja w pracy a dzieciaczki w domku z babcią.
Oby do poniedziałku, to Mela do przedszkola pójdzie, moja mama trochę odpocznie bo Kacperek to grzeczniutki i przynajmniej Kacperek porządnie w dzień się wyśpi jak mała w przedszkolu będzie.

Dorotar wiadomo, że jedyną 100% metodą antykoncepcji to nie uprawianie sexu :-D Ale zawsze cytuję mojego gina- że jeśli tabletki są dobrze dobrane i się "wpada"- to zawsze zawodzi czynnik ludzki- czyli np. zapomniało się , za późno wzięło albo np źle się wchłonęła przez wymioty czy biegunkę, lub obniżyła się skuteczność przez przyjmowanie jakiś leków. Ja brałam pigułki 7 lat i nie wpadłam, po odstawieniu w ciążę zaszłam po 7 miesiącach. Póki co nie panikuję :-p
Adaś marudzi znowu zęby, gryzie wszystko co napotka na swej drodze, smoczek jest torturowany. Chyba po południu skoczę po dentinox, przy okazji wykupię magiczne pigułki ;)

Dzieciaki spia, wiec spadlam.

Bylam w sklepie, ale len mi nie przeszedl wiec jakas masakra.. Czekam na P moze on jakos mnie zmobilizuje do ogarniecia sie:p

Witaj Myszka281 moj fabian ma 75 cm i wazy 7300kg. Ale tutaj na forum mamy oddzielny watek o wadze i wzroscie naszych dzieci wiec tam zajrzyj:)

A ja tak sie czaje na te tabletki anty. ze chyba dluzej sie nie da, a teraz to sama nie wiem co robic bo naraze jeszcze karmie fabiana wiec moge brac tylko te jednoskladnikowe ale jak juz pisalam chce juz powoli przestac go karmic wiec wtedy juz bede brala normalne no i bez senbsu chyba brac powiedzmy miesiac czy nawet 2 jednoskladnikowe, przyzwyczajac organizm - bo nigy nie bralam tabsow, a za chwile znowu zmiana i od nowa. hmm nie weim sama..

myszka witaj:) wydaje mi sie ze waga malego nie jest jakas zla . zuza obecnie wazy 8300 i tez schudla bo w lipcu wazyla 8500 .
Nastazja tez bym chciala brac takie magiczne pigulki ale niestety nie moge ze wzgledow problemow z sercem:((
sosnowiaczanka to ja wpadam na buraczki jak zrobisz:D bo ja uwielbiam buraki:))i na ogora tez sie skusze hehe:D

reklama
Violett- ja osobiście nie ufałam jednoskładnikowym. na mój organizm nie działają niestety pigułki o bardzo małej zawartości hormonu- właśnie po pigułkach 4 generacji miałam takie przeboje że wolę nie wspominać. Po jednoskładnikowych jak i po tych z małą dawką hormonu dużo plamiłam, a to objaw że niestety tabletki są za słabe i mogą nie zabezpieczać tak jak mają. Teraz jak i parę lat wcześniej biorę cilest i uważam że są dla mnie najlepiej dobrane - mimo, że moda na nie minęła. Prawie identyczny skład miały plastry evra- stosowałam ale niestety są dla mnie za drogie. Za to wygodne dla zapominalskich.
Moim skromnym zdaniem- pomęcz się jeszcze trochę i jak skończysz karmić zacznij coś stosować.

Adaś zasnął po pedicetamolu niestety.. Musiałam mu dać bo bardzo płakał, nie mógł zasnąć i smoczek gryzł jak wygłodniała hiena.. :-( Biedak się męczy z tymi zębami..
Dzwoniłam do M. ale w pracy urwanie glowy. Nie wiem kiedy wróci.. :-( A jutro znowu ma imprezę i nie będzie go pół dnia i całą noc..

Do góry