reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Pyszczek to moze rozwiazaniem bedzie taka foczka do kapieli?? my w wanience jak kapalismy malego to P trzymal normalnie,alejak ona juz zaczal mega chlapanie to teraz P kapie Mariczke i Fabianka razem( dodam ze kapie ich sam) Marika siedzi sobie a Fabianek na tej foczce mimo ze potrafi juz siedziec.

Oj fabianek tez juz dluugo jezdz przodem do swiata, niby nie narzekal na widom rodzicow ale jakos tak stwierdzilam zeby sobie poogladal swiat, ale jak swieci mu slonko to wyjmuje i przekadam ( mamy emaljunga i tam nie jest przekladana raczka tylko cale siedzisko :))
Maxwell trzymam mocno kciuki bo ja probwalam odzywyczaic Marike ale sie nie udalo.

freyia wsplczuje popsutego wozka. Szkoda ze i mi sie posol bo mam 2 z gondolami i spacerowkami. Anmar sti bez kol bo w emaljundze sie popsuly. A powiedz jaki masz wozek moze by sie dalo przelozyc kola Twoje do mojego Anmara to bym Ci go porzyczyla i jak bys zrobila swoj to bys oddala?? Tyle ze Anmar spoko sie prowadzi jak dziecko jest przodem do ciebie bo jak w swiat to meeega ciezko;/

reklama
Malenstwo mój M tak na początku nic nie chcial robic przy Alanku (twierdzil ze bal sie wziąść na rece bo "on taki malutki a ja taki duzy ze mogłbym mu krzywde zrobic") Powiedzialam mu wtedy ze jak sie nie zmieni to drugie moje dziecko bede miala z innym, bo on sie nie nadaje. Co najlepsze w tym wszystkim mowilam calkiem serio :-DDzis przypuszczam ze M mial tak samo jak ja szok poporodowy i tyle, no coz najwaniejsze ze sie zmienil, ale co zrobic ideałów nie ma :confused2:

Phelania skoro Alanek ładnie jezdzi przodem do swiata to my nie bedziemy gorsi, jutro przeloze spacerówke:)
Co z tymi ginekologami? Ja nic nie slyszalam...

Alan usnął, wkoncu. Mam nadzieje ze ładna nocka przed nami:)

hejka!
jak dobrze byc w domu...:)
Violett - duzo zdrowka dla calej rodzinki!
Maxwell - zdrowka dla Martusi i kciuki za Marysie!
Asienka - gratulacje!
My mamy 2 zeby, ale jeszcze nie siadamy....
Zabcia - kiedys poinformowano mnie, ze w samolocie dla matki z dzieckiem sa specjalne miesca gdzie sa podwojne maseczki tlenowe i tam powinnam siedziec... ale ostatnio przesiadlam sie do wolnego rzedu i stewardesa nie zwrocila uwagi czy tam tez sa te podwojne maseczki, czy nie.... Zauwazylam, ze gdy lecimy boeingiem 737-400 to zwykle dostajemy miejsce 7b (juz 3 razy...)

Phelania az mi sie geba szeroko otworzyła... W szoku jestem. K***a w jakich my czasach zyjemy...............:no::wściekła/y:

Maxwell trzymam kciuki za zdrówko Martusi, i zeby Marysi smoczek sie nie "odnalazł" :))

Papayka
udanego wypoczynku!!!

Phelania- o matko i córko. I to jest niby lekarz? Gdyby coś takiego zrobił mojemu dziecku, to zabiłabym gościa gołymi rękami jeszcze na tej porodówce:wściekła/y:

My jutro śmigamy na większe zakupy i na szczepienie. Muszę wykorzystać M. ponieważ ma jutro nockę i będzie cały dzień w domu, więc zabieramy go na łażenie po sklepach :))

Pyszczek mój M na ogół nie zmienia pieluch ale nieraz go nagonię to weźmie i zmieni ale tylko siku i bardzo rzadko.
Nakarmić nakarmi pobawić się pobawi wynosi wyszaleję, w kąpielach pomoże.

Violett zdrówka dla Waszej czwóreczki

maxwell trzymam kciuki żebyście obie z Marysią wytrwały :-)

papyka to muszę zwrócić uwagę jak będę następnym razem wsiadać do samolotu.

Byłam z Maciulkiem na spacerku i wracając przemokłam do suchej nitki tak zaczęło lać dobrze że Maciulek miał folię. A poza tym moje dziecko odstawiło numer spał od 18-19,40 usnął na spacerku potem w domu ugotowałam mu kaszkę zjadł poszalał i odziwo po 21 poszedł spać.

reklama
Moje bobo wrescie poszlo spac
Sosnowiaczanka na mojego A takie słowa nie dzialaja ostatnio jak jego siostra cioteczna sie pytala czy ja przebiera karmi itp i jak jej powiedzialam że nic to mu sie głupio zrobilo u byla poprawa przez kilka dni

A z tym lekarzem to jakas masakra ja bym go zatukla jakby mojemu dziecku cos takiego zrobil

Do góry