reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Za nami masakryczna nocka Maciuś budził się jęczał dostał nawet flachę o 2.40 wypił 50 ml usnął na 30 min i znowu jęk jestem mega niewyspana myślałam że odeśpię rano że może zaśnie ale nie dało rady bo mój syn ma nie wiem skąd energię skacze w skoczku i ani myśli spać.

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych małych solenizantów Kubusia Koty,Fabianka Violett, Alanka Phelanii i Kacperka Klariss :-)

Na temat tego lekarza nie będę się wypowiadać bo szkoda słów na takich ludzi ... szkoda tego maluszka miejmy nadzieję że będzie zdrowe.

reklama
Czesc Dziewczynki,

Ostatnio ciężko mi cokolwiek napisać, Adaś marudny, chce tylko na rączki i najlepiej na spacerki, na podwórko itd. A ja padnięta jestem.. Tu gotowanie, sprzątanie, pomagam M. w pracy i jeszcze dostałam okres - byłam bardzo zdziwiona bo przed ciążą miałam cykle po 40 dni a tu równe 28 jak w książce:confused:. Dziś M. ma wielką imprezę w pracy i musi to wszystko nadzorować. Pojadę do niego około 16:00, godzinkę posiedzę - pare znajomych twarzy będzie więc może z kimś porozmawiam i o 17:00 jadę z małym na kontrolne USG bioderek. Wczoraj kupiłam młodemu spodenki w H&M. Dziś na tym bankiecie musi ładnie wyglądać, a poza tym nie ma takich "wyjściowych" spodenek, same takie podwórkowe. Fajne przeceny już są.. Chyba z M. po jakieś buty się wybiorę dla niego.

Idę podgrzewać obiadek dla młodego. Zaraz wstanie bedzie głodny.

hejka!
troche sie ogarnelam... podroz zaskakujaco dobrze minela... juz rozpakowani i wszytsko w miare wraca do normy. Maly na poczatku nie poznal Babci i Dziadka, ale to chyba normalne.. nie widzielismy sie 2 msc....
Teraz troche pokasluje (tak raz na 2 godz) i nie wiem co robic - czy poczekac, czy isc do lekarza... Zaraz zmierze goraczke, ale wydaje mi sie, ze nie ma....
Najlepsze zyczenia dla dzisiejszych Solenizantow - Kubusia, Kacperka, Fabianka i Alanka! Oraz spoznione dla Maluszkow Gosi, Izi, Salsik, Nastazji, Nikuss i Mari!
Violett i Kupinosia - zdrowka dla was!

Ostatnia edycja:
VIOLET zdrowia.

MALENSTWO widzę, że naso mężowie bardzo podobni, mi K też mało pomaga i dzięki Bogu, że mam mamę pod ręką i choć przy Meli na prawdę malutko pomagał to jednak chęć posiadania drugiego dziecka była dla mnie silniejsza.

PHELANIA czytałam o tym ginekologu masakra.

MAXEEL kciuki za Marysię by udało się zrezygnować ze smoka. Zdrówka Martusi.

MILVA to zależy gdzie i na kogo się trafi, ja dwa razy rodziłam i na prawdę nie narzekam a nikomu nawet złamanej czekolady nie dałam nie mówiąc już o pieniądzach.

EWKA powodzenia u gina.

WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA 7 MIESIĘCZNIACZKÓW.

TOFIKA he he uśmiałam się jak wy fajnie śpicie na tym jednym łóżku we trójkę.

KUPINOSIA zdrówka dla Kasi.

Witajcie ja dziś nie do życia, malutki obudził się o 6.45 ale od rana chodzę strasznie śpiąca-chyba ciśnienie niskie jest.
Mój mały nie zależnie o której wstanie rano czy jest to 6 czy 7.30 tak jak przez ostatnie dni to godzina zabawy, gadania i robi się mała maruda z niego i trzeba go uspać i śpi godzinkę znowu.
Melka zaczyna marudzić, że już tęskni do przedszkola i nie chce bym do pracy chodziła.
Włoski dziś mi szefawa ufarbowała bo kolorek się spłukał, pracy tak sobie, powiem wam, że jak jest mało pracy to wracam do domku bardziej umęczona niż jak jest dzień gdy jest zapiernicz.
Jutro wolne mam, mama moja ma lekarza i małego na szczepienie zabieram i chyba muszę swój telefon do naprawy oddać bo coś się psuje, głośnik mi szwankuje i ładowanie, dzis w domu cały ranek ładowałam i nic, zmieniłam na drugą ładowarkę też nic dalej czerwona krecha, zabrałam w pracy by ładować i dopiero teraz się naładował, aż dziwne bo wyskakuje, że się ładuje a jak po czasie odłańczam od prądu to dalej rozładowany.

Dziewczyny 25 lipca mój K ma imieniny a za tydzień 1 sierpnia urodziny i głowie się nad prezentem. Jak zasłuży to mu coś dam tylko nie mam pomysłu żadnego-jakieś rady od was po proszę, no i muszę chyba zrobić jakiegoś grilla dla niego i zaprosić znajomych bo to okrągłe urodzinki-w końcu raz w życiu kończy się 30 lat.

Dorotar moj w tamtym roku konczyl 30 i tez chcial ładnie uczcic wiec zroblilsmy w pubie, 12 osob zaprosilismy, Myslalam tez grila zrobic ale ze w ciazy bylam to nie chcialo mi sie obslugiwac takiej ilosci gosci. A na prezent dostalm ode mnie tylko koszule, bo cala impreza wyszla dosc drogo :baffled: No i po wszystkim robilam za taksowke bo bylam jedyna niepijaca:wściekła/y:

Maleństwo współczuję, samemu w domu to można świra dostać ;) chociaż z drugiej strony wydaje mi sie że jak go nie ma to jakoś tak mniej bałagaanu mam w domku :)

Mój we wrześniu bedzie miał 30 urodziny. Planuje kupić zegarek G-shocka, coś typu kurs jazdy samochodem w niebezpiecznych warunkach i zrobić imprezę. Na szczęście mam już dużo pieniążków odłożone. Co roku dostae ode mnie nieduże prezenty wiec na 30 planuje zaszaleć.

Cześć Mamuśki i Grudniaczki !!!
Dziękujemy za pamięć i comiesięczne życzenia.
Moje Niuńki jeszcze swobodnie nie siedzą i mam wrażenie,że od razu przejdą do chodzenia bo na proste nóżki i podskoki to mają niespożyte pokłady energii :tak:. Obydwie mają po 2 ząbki na dole chociaż różnica w ich wyrzynaniu się była,aż miesięczna bo Ani wyrosły gdy skończyły pół roczku,a Halince dopiero 3 tyg.temu.
Halinka na powiece jeszcze ma widocznego tego swojego naczyniaka,ale jest bez porównania mniejszy i bledszy-idzie ku dobremu;-)

Mnie 25 bm.kończy się urlop macierzyński,ale o powrocie do pracy nie ma absolutnie mowy.
Wybieram się na wychowawczy i zobaczymy jak to się wszystko będzie układało.
POZDRAWIAMY!!!

Ostatnia edycja:
reklama
salsik cudowne są Twoje dziewczynki i jakie duże. Jak napisałaś post to czekałam kiedy dodasz zdjęcia żeby pokazać swoje księżniczki.

Moje dziecko padło podczas zabawy przytulał się do mnie i usnął w trakcie także poszedł spać o 20 ja chwileczkę sobie siadłam po tym jak pozbierałam wszystkie zabawki porozrzucane po salonie a zaraz zbieram się za zmywanie garów i będę czekać na M aż wróci z pracy.

Do góry