reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Lekarz skandal,powinien oczywiście odpowiedzieć karnie,
ale... troche napiszę obok tematu - niestety wielu gin ma gleboko w poważaniu dobro pacjentki i jej dziecka..traktuja porody jak tasmową, często dobrze opłacalną, robotę...hm...

reklama
Tofika- Ty tak sama z siebie siedzisz do nocy, czy spać nie możesz przez małą?;-)Jak patrzę na godziny Twych postów, to mi słabo haha

Co do linku, to nawet nie czytam, nie mogę :-(z pewnością zrobiłabym krzywdę takiemu dziadowi. Ja już nie raz pisałam, że służba zdrowia to dla mnie szok, nie masz kasy, to traktowany jesteś jak g.

Bartek po wymęczeniu się wczoraj w łóżeczku zasnął od razu ok 20.30, po godzinie dałam mu mleko na śpioszka , obudził się potem ok 1 na mleko i spał do 6 , gdzie wstał jeść , pobawić się, zrobił kupę i teraz znowu śpi;-)
Cały czas upalnie.

Planujemy wyskoczyć na 2 dni między 20-27 lipca nad morze,myślałam aby jeden dzień do zoo i plaża, a drugi może Gdańsk i reszta nad morzem . Tylko trochę ciężko o 1 nocleg , kwatery pozajmowane, chyba zostanie jakiś hotel...znacie coś może godnego polecenia na jeden nocleg w trójmieście?

Czytam Was na bieżąco ale zaniedbuje z odpisywaniem, bo już czasu nie ma. Wróciłam do pracy i czas leci szybko bo roboty masę. Zula i Kami są z opiekunką i wszystko ok.
Piersią dalej karmię i tak jak dziewczyny mówiły tak robię czyli karmię Zulę o 6.30 przed pracką a potem ok 14.30 jak wracam z pracy i popołudniu kiedy chce. W nocy budzi się na cycusia ok 1.30 i 0 4.30, ale wypoije i dalej śpi, więc spokojnie się wysypiam.
O lekarzach wypowiadać się nie będę, bo jak w każdym zawodzie tak i w tym są osoby niekompetenetne tylko że tutaj chodzi o zdrowie i życie innych i nie powinno się to zdarzać, a jednak...
Dzisiaj mam wizytę i gina - pierwsza od porodu - jakoś mi sie nie spieszyło....@ jeszcze nie mam, więc zobaczymy co mi powie- jak tam podwozie:))

Hej hej
Nocka za nami..była pobudka koło 3.30 - Marta obudziła marudzeniem o flachę Marysię, Marysia zaczęła jęczeć o "totusia|", ale daliśmy jej flachę i zasnęła na szczęście..więc pierwsza noc za nami. Rano ją pochwaliłam i wkręciłam bajkę, że wróżka przyszła po smoczek dla innego dziecka i kazała kupić Marysi rowerek;-):-) Zobaczymy, jak dzisiejsza nocka będzie..
Buziaki na 7-miesięcy dla naszych przystojniaków:
Kacperka Klariss, Kubusia Koty, Fabianka Violett i Alanka Phelanii - no i dużo zdrówka dla dwóch ostatnich;-):-)

Co do tego lekarza - normalnie powinien iść do paki i powinni odebrać mu prawo do wykonywania zawodu..a znając życie, pewnie się wywinie:baffled::wściekła/y:
Sosnowicznka i jak nocka?
Papayka - a jak minęła podróż? No i udanego pobytu w PL!!
2701..-powodzeni ana szczepieniu i udanych zakupów:tak:
Żabcia, współczuję tej angielskiej pogody..ładnie Ci Maciuś śpi, z tego, co piszesz..
Ewka, powodzenia na wizycie u gina..a jak powrót do pracy?

Miłego dnia dziewczyny:-)

Milva, dziecko zasypia mi maksymalnie o 20tej...Nie spię, bo mi ciasno :-) i chyba będzie trzeba wieksze łózko kupić bo o wydelegowaniu dziecka na razie moge pomarzyć...Z jednej mojej strony m. spiąc w pozycji embrionalnej wbija mi głowę w plecy a jak się przekręcam twarza do niego Lenka przykleja mi się do pleców,( bo musi mnie dotykac przez sen inaczej się budzi i płacze) i boję się że obracając się na drugi bok zgniote ją(juz raz się obudziłam z jej głowa prawie pod plecami ale na szczęscie długo tonie trwało)...Więc zeby bezpiecznie dla dziecka się obrócic musze najpierw się obudzić i albo obudzic m. żeby się przesunął albo usiąść by przekrecic się na drugi bok. Chyba sama się wymelduję z tego łózka, bo czuję się jak w czeskim filmie. No ale ja ogólnie lubie siedziec w nocy, o ile nie padam z nóg ze zmęczenia.

Maleństwo rozumiem Cie, ja bym chciała drugie ale jak sobie pomyslę że to ja wstaje w w nocy, karmię, przewijam, kąpie to jakoś sobie nie wyobrażam tego.
Phelania słyszałam o tym lekarzu – nóż się w kieszeni otwiera! Wypowiadał sie ojciec tego dziecka które było przez lekarza "odebrane" i mówił że lekarz na zwrócenie uwagi o tym że jest pijany powiedział że miał ciężki dyżur i musiał się napić jednego drinka!

My dzisiaj drugi dzień całkiem sami. Nie lubie.

reklama
100 LAT dla dzisiejszych Solenizantów !

Ewka-
chyba myślami Cie ściągnęłam. Brakuje mi tu mam ze starszakami. Super że wszystko Ci sie poukładało z pracą i nianią

maxwell-
trzymam kciuki za odsmoczkowanie i zdrówka dla dziewczynek ;)

Phelania
- ja tego nie czytam, boje sie

violett- zdrówka dla Was !
papayka- witaj w PL :-)

Freiya
- tatuś został rozpoznany bez problemu ? :-)

Mój M wstaje o 5ej więc kanapki do roboty robi sobie sam wieczorem...
Z przewijaniem na szczęście nie ma żadnych oporów ;-)

Ojej podejrzewam OSPĘ u Kasi :no: Ech może i lepiej będzie dziadostwo z grzywki

Do góry