reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Przepraszam, że tak intymnie i obrazowo, ale powiedzcie mi jak wygladało wasze krwawienie w połogu? Czy to była czysta, rzadka krew jak przy np skaleczeniu, czy jakieś farfocle i śmieci wypadały?

Pytam, bo jestem 2,5 miesiąca po porodzie i coś jest nie tak ze mną, bo non stop mam jakieś plamienia lub lekke krwawienia. Byłam u gina w 6 tygodniu po porodzie i kazał przyjść jeszcze raz do kontroli po miesiaczce, bo niby nie do końca obraz w usg był ok. Problem w tym, że przed ciążą miałam miesiączki co 60 dni a teraz non stop mam jakieś plamienia, że już się pogubiłam i nie wiem czy to miesiączka czy nie, bo jak na miesiączkę to za słabe to. Już po porodzie wydawało mi się, ze te moje krwawienie to coś nie tak z nim, bo miałam wrażenie, że leci tylko krewka z ran po cięciu czy pęknięciu, tak to wyglądało.

Poza tym takie syfy na twarzy mi wysypuje jak w okresie dojrzewania, że już nie wiem jak mam z nimi walczyć. Masakra!

Ostatnia edycja:
reklama
Ankubator ja w podłym nastroju ale jak zobaczyłam fotkę twojego przystojniaczka to aż buzia mi się uśmiechneła fota suuuuper mały uroczy.Ty lepiej nie wracaj od tych teściów bo bo pomysły masz tam suuuper :-D:-D:-D
mamcia ja też okres nieregularnie miałam i teraz też jakieś krwawienia mam i to takie niewielkie właśnie jak by z razy ja do gin idę 14 zobaczymy wezmę też skierowanie na usg nie wiem dlaczego tak jest??? a oprócz tego pobolewa mnie w okolicy szwu krocza takie to pewnie uroki :-(

mamcia ja w trakcie pierwszej miesiączki miałam megaaaa krwawienie i non stop leciały ze mnie skrzepy.

Freiya trzymam kciuki,napisz co teściowa powiedziała.

Dzięki dziewczyny za rady ;-) jutro kupię linomag i zobaczymy bo kąpie Krzysia w Oilatum,potem mu smaruję głowkę oliwką i nic nie daję poza tym,że ciutke się zmniejsza i przestało to śmierdzieć,tak jak na początku to ta skorupa śmierdziała...

mamcia ja polog mialam dokladnie 4 tyg. i to juz wliczajac ciemne brunatne upławy.. a potem nagle mnie zaczal bolec brzuch jak na okres, i po tyg. nagle plamienie a wczoraj wieczorem wkladka byla cala w ciemnej krwi, sama nie wiem czy cos z pologu jeszcze sie ruszylo... po tym jak kilka dni wczesniej wspolylam czy tez faktycznie okres, ale dzis jak wyciaglam tampona to wcale to na okres nie wygladalo...
najlepiej bedie jak poradzisz sie oczywiscie lekarza bo po tym czasie pozostalosci z pologu to raczej dziwne i chyba niepokojace.
freiya wiesz bron boze nie chcialam cie urazic swoja wypowiedzią, bardzo sie ciese ze twoi rodzice tak zyciowo podchodza do tego i sa chetni do pomocy bo kto ma nam pomoc jak nie nasze rodziny, i to jest przykre jak tesciowa ma to w nosie pamietam twoje posty o prezencie dla malej itp itd, co do kosztow slubu to masz w sumie racje tylko ja poprostu chyba bym wolała sie nie prosic .. ale moze jak twoja mama zadzwoni to tesciową cos ruszy..

agniesia to jest poprostu masakra co sie dzieje z tyi ludzmi!!!!
firanka ja na wieczor smarowalam oliwka zakaldalam czapke i pozniej "rozczesywalam" szczoteczka i idealnie zeszlo.

A my wczoraj oduczalismy smoka Patryczka i niestety nic nie dalo:( cztery godziny sie z nim meczyla i na koncu tak plakaz ze zaczał kaszlec i 2 razy zwymiotowal:( zaczniemy kiedy indziej myslalam ze da rade go oduczyc:(

Dzis bylismy z Mloda i Mlodym u lekarza,on na bilansie 2 latka i wyszlo super wazy 14,5 mirzy 94cm i wszystko ok tylko ma lekkie szmery na serduszku i musimy sie zapisac do kardiologa:/
a Mala wazy 5 kilo:) takze klocunio, no a zabralam ja dlatego bo ja wysypalo na buzce:( i chyba ma skaze,albo po pomidorach albo proszek;/
Tak powiedziala lekarka,czyli to albo albo to ja wiedzialam;/

A w week szykuje Tesciowa wielkie party urodziny Patryka wyprawia:) i jedziemy z goscmi do nich...Sama chciala zorganizowac:)

Dobranoc..

Cześć z rana
biggrin.gif

Dzisiaj odbieram moją córcią od dziadków po mini feriach (była u nich od niedzieli)..już się stęskniłam na maxa, a ona ponoć ani razu nas nie wspominała
shocked.gif
unhappy.gif
Pewnie będzie afera, jak ją weźmiemy
laugh.gif

Dzisiaj idę do mojego pediatry z Martą..chcę zobaczyć, co inny lekarz powie na temat tej jej skazy białkowej. Bo ja mam wrażenie, że to nie koniecznie musiało być to. Wszystkie objawy zniknęły - chyba, że to mleko bebilon pepti wyhamował oznaki?
baffled5wh.gif
biggrin.gif
A przy okazji chcę, żeby doktorka pooglądała jej te wędzidełko podjęzykowe..
A_gala, u Was Viburcol bez recepty? U nas we wszystkich aptekach chcą receptę, mimo, że to homeopatyk:szok:
Kota, jak humorek Kuby dzisiaj? Dalej fochy? Czy juz lepiej?
Asia_79 - u nas jako prezenty na chrzciny to zawsze kasa..i jako przyjmujący, że tak to ujmę, i jako dający:tak:
Asko_ - widok z Twoich okien bajka!!Zazdroszczę kochana..;-):-)
Freiya- powodzenia z tym chrzestnym i teściową:tak:
Dorotar, zazdroszczę zdolnej cioci - zdjęcia Amelki boskie!!
Mamcia2-ja Ci nie pomogę, bo jeszcze nie miałam na razie..ale syfy mi się tez strasznie wysypały, normalnie jak u nastolatki:szok:, a tu już prawie 32..
Izi85 - a jak u Was z odpieluchowywaniem Patryka? Czy zaczęłaś od smoka?..ja na razie smoka nie ruszam Marysi, ma go tylko do spania, więc nie jest najgorzej..

mamcia2- krwawiłam właśnie na taki bardzo czerwony kolor, już dwa razy myślałam ,ze mam miesiączkę , a dwa dni temu znowu było lekkie krwawienie z takim śluzem-jakby czop;-)więc sama nie wiem...

Wczoraj mały zasnął od razu po kąpieli i jedzeniu o 19.30:szok: spał do 24, potem pobudka o 3 i 6 czyli nadal co 3 godz:baffled: rano o pół godz udało mi się go tylko przetrzymać -głodomór .

Skończyliśmy remont w domu,tzn majser skończył, bo nas czeka doprowadzenie tego do ładu. Mama ma wziąć wolne na piątek aby małym się zająć, a ja relax przy szmacie i mopie:sorry2: ale włosy muszę w piatek pomalować chocby nie wiem co się działo, bo wyglądam jak straszydło z tymi siwymi;-)

reklama
Ale się dzis wyspalam! Aż mi się w głowie kręci. Lidka zasneła wczoraj o 20:30 i spała do 5 rano bez wybudzenia, zjadła i poszła dalej spać do 8, zjadła i spała ze mna w łóżku do 9 tzn ja wstałam a ona dalej śpi! Mam nadzieje że nie będzie chora, bo wczoraj byłyśmy na 30 min spacerku, bo u nas się troche ociepliło, było -5.

Do góry