reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2011

ja jem pizze ale domową, którą robi mój mąż i tez pieczarki daje
generalnie jem wszystko i małemu nic nie jest kiszone ogórasy tez :p nie jem tylko kapusty, grochu i fasoli to wszystko.
Kuba dzisiaj pokochał hustawke chybrydową na dobre, zasypia w niej jak moje małe córcie, dostaje smoka jak płacze ale wypluwa, zaraz go wybudzam na kąpielkę

Miłego weekendu

reklama
inka: uważaj na siebie! mam nadzieję, że takie szybkie wyjście ze szpitala nie zaszkodzi, ale rozumiem, też bym uciekła jak najszybciej, byle by być z maleństwem! Mam nadzieję, że za chwilke ból minie i wszystko będzie dobrze!

firanka: Biedny Twój maluszek, dobrze, że już wszystko w porządku! A przy okazji na czym polege to oddychanie obturacyjne, bo powiem szczerze, że pierwszy raz słyszę o takim oddychaniu?

NRB: u nas też u Teściowej młody caly czas na rekach, w dodatku uczy go kołysania i lulania, a u nas zasypia bez tego, tylko przytulony do nas w łóżku... więc też troche inne zwyczaje- na szczęście jeździmy tam tylko na weekendy ;-)

dzisiaj u nas płacz niesamowity- zobaczymy jak wypadnie nocka...:baffled:

ja zakładam Krzysiowi body,śpioszek,dresik polarowy,na to kombinezon i czapki. Owijam go kocykiem i przykrywam kołderką do wózka.

jesli chodzi o ubranka, to u mnie warstwy wyglądają tak samo, na dnie wózka mam wyłożony taki pledzik z owczej wełny, mega cieputki na to idzie Kubuś, później gruby kocyk i zapinam śpiworek firmy z wózka. Jak dodatkowo wieje albo sypie śnieg, to otwór z gondoli zasłanam pieluszką tetrową.

Ja jem niemal wszystko, na razie wstrzymuję się jeszcze od kapusty, grochu i innych popularnych wzdymaczy, ale wszelkie produkty mogące uczulać spokojnie jem.

Kurcze, właśnie oglądałam prognozę pogody i za tydzień ma być -20st!!! a my w sobotę 4.02 mamy chrzciny i zastanawiam się jak my damy radę z małym??? Póki co codziennie spacerujemy, temperatury są ok, dziś jeszcze świeciło słoneczko, ale przyszły tydzień na bank przesiedzimy w domu, nawet mnie zniechęcają takie mrozy!

My na dwór ubieramy Emilkę w body, pajaca, bluzę polarową, śpiworek, czapeczkę bawełnianą i na to cieplejszą i rękawiczki. W tym idzie do takiej torby którą ma wyłożoną dwoma kocykami (ma je pod pleckami i jest też "zawinięta" od góry) i z tą torbą do gondoli. Jak pada śnieg albo wieje wiatr zakładam na gondolę folię przeciwdeszczową bo dzięki temu "otwór" jest mniejszy i wszystkie ewentualne szczeliny zasłonięte.
Jak na razie wychodzimy codziennie na spacer, dziś u nas było -6 w dzień ale nie było wiatru i ładne słońce. Ale jak temperatura spadnie poniżej -10 albo pogorszą się inne warunki pogodowe to zostajemy w domu.

Ja jem pieczarki. Ale jem właściwie wszystko oprócz wzdymaczy. Z alergizujących nie próbowałam jeszcze tylko truskawek.

Freiya, ja próbowałam ostrożnie najpierw kompot truskawkowy jak Kuba skończył 4 tygodnie, ale było ok, a ostatnio sobie zmisowałam mrożone truskawki z twarożkiem i jogurtem naturalnym i połączyłam z makaronem :)

Dziwczyny jaki rozmiar śpioszków/pajacyków noszą wasze dzieci?bo moja Natalka już 68 :szok:.
Moja Julka niestety nie reaguje tak dobrze na Natalkę.Bywa bardzo zazdrosna,dwa razy jej się zdarzyło ją uderzyć :zawstydzona/y:

Te mrozy co mają nadejść to załamka. 1go mamy szczepienie i trudno bedzie trzeba szybko zrobić myk myk to samochodu.

Pare dni temu testowałam mandarynki i nic małej nie było, teraz spróbuje kiwi

Agniesia- Moja też już 68 a ma dopiero miesiac i tydzień. Jej siostra dłużej nosiła 62 widze po zdjęciach

Ostatnia edycja:
u nas Kubin wyrasta powoli z rozmiaru 62, więc myślę, że niedługo już dobijemy do standardowego 68.

dziewczyny, a u Was w przychodniach mierzyli długość maluchów? u mnie jak o to spytałam to pielęgniarki powiedziały, że teraz już się tak nie naciąga dzieciaczków jak nie ma potrzeby i ostatecznie tylko zmierzyły obwód główki i klaty, no i standardowo ważenie.

ja jutro będę testowała mandarynkę :)

reklama
czesc dzeiwczyny- my też ubieramy 62, ale powoli zaczynają robć się male. w przychodni tak samo- mierzą u nas obwód klatki i glówki, ale mamy w domu miarkę na przewijaku i jak Młody się czasem przeciąga to można sprobować dopatrzeć się tyc "62" cm :p

u nas ostatnio przeszedł sok grejfrutowy :) z czego sie bardzo ciesze, bo uwielbiam :)

agniesia: moja siostra- lat 5 - jak pojechaliśmy do mojego ojca też była zazdrosna :(na Wigili wspólnej było ok, ale jak teraz zostaliśmy na caly weekend to juz były pokazy zazdrości :(

słuchajcie. ja sie boje tych mrozów :( jak u nas na dworze jest -10 to pokój udaje mi sie nagrzac do max16-18 stopni:( jak bedzie -20 to chyba do Tesciowej uciekniemy :(

Do góry