reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2011

Dzień dobry (choć dla mnie wcale nie taki dobry)
Przepraszam ze nie uzylam opcji edytuj ale pisze z tel!
Jestem juz po zabiegu,usunęli mi 3 duże ropnie,dwa z lewej i jeden z prawej piersi. Poki co jakiegoś większego bólu nie czuje ale pewnie działa jeszcze znieczulenie,boli tylko głowa ale to pewnie efekt narkozy!
Ogólnie mało pamietam,obudzilam się juz na oddziale i pózniej zadnelam juz na dobre!
Najgorsze ze dzis na pewno nie wyjdę,może jutro albo dopiero w sobotę! A Aleksy jest w domu z moja mama :(
Jak ja za nim strasznie tęsknię!!! To zbyt wcześnie by się rozstawac!! A dzis kończy wlasnie miesiąc.,.

reklama
Inka 3maj się dziewczyno!!! dasz radę, musisz szybciutko wydobrzeć i wracać pełna sił do małego!! może się uda wyjść jutro bądź pozytywnie nastawiona.
oczywiscie jestem pewna że z kim jak z kim ale z babcią nie ma mały źle, choć wiem że musisz bardzo tęsknić!

PHELANIA dieta Dukana??? Polecam, ja jakiś czas przed ciążą stosowałam i przez prawie 1,5 miesiąca 8 kg spadło.

FIRANKA witaj z powrotem oby już lepiej u Ciebie było .

INKA mam nadzieję, że wszystko sprawnie poszło i już w domku jesteś. Doczytałam, smutno że musisz dłużej w szpitalu zostać. Rozimię Twój ból z rozstaniem ale tłumacz sobie, że leżysz tam dla własnego dobra a Aleksy ma na pewno wspaniałą opiekę z ukochaną babcią.

Ha ha ha ale mam loty, mama moje siostrze banki stawiała he he gorzej panikowała niz moja 3letnia Amelka. A siostra ma prawie 17 lat ha ha.

Dziś u księdza byłam, chrzest załatwić, wszystko już wpisane, zapłacone i oby do 26 lutego.

Czy może któraś z was próbowała. Mam 3 suwaczki. już któryś raz chcę wkleić 4 i nie daję rady. Czy można tylko 3 suwaczki mieć czy więcej???

Ostatnia edycja:
inka85 czytam to co piszesz od jakiegoś czasu i to jest straszne. Trzymam za Ciebie kciuki, żebyś jak najszybciej mogła wrócić do synka. Trzymaj się cieplutko :*

A u nas noc już druga wygląda tak samo. Mały budzi się koło 12, 3 i 6. Je, przewijamy się i śpi dalej. Wczoraj w ciągu dnia też cały czas spał, musiałam go na siłę budzić, żebym mogła go nakarmić przed wizytą u lekarza. Nawet lekarz nie mógł oczek obejrzeć bo spał. W ciągu miesiąca zyskaliśmy kilogram. Niestety nie zmierzyli mi go. Ale zrobię to dziś sama. Przy okazji sama wskoczyłam na wagę i mam już o 10 kilo (z 20 złapanych w ciąży) mniej.

Inka serdecznie Ci współczuje tego całego koszmaru
a nie mogłas zabrac dzidzia ze sobą?

tam gdzie rodziłam do 6tyg po porodzie jestem pod opieką szpitala (dzisiaj mija 6tyg )
i jak cos goraczka albo inne własnie takie sprawy to do szpitala przyjmuja z dzieckiem

tak czy siak kochana dbaj o siebie bys mogła szybciutko wrócic do malusia

u nas nocka OK :) 20 sen do 24 karmienie spanie do 4 :) do 5 Kuba buszował zasnął i wstał po 7 , kurcze druga noc od 4-5 nie spi a nas ta godzina najbardziej dobija - chodzimy do tyłu cały dzień

Pyszczku to moze rzeczywiście sie nie chce Twoj dziec wiązać i być skrępowany, a w rózku lubiał?
czytalam chyba włąsnie w język niemowląt" o dzieciaczkach co nie lubia byc skrępowane - może masz taki "egzemplarz"

aaa dziewczyny czy Wasze dzieci mają smoki?
mój Kuba sie za chiny nie chce zasmoczkować
albo spi albo je albo..... troche popatrzy a potem płacze jak załapie na chwile smoka to spokój wiec to nie żadne kolki itd ale smoka wypluwa, rany juz mu dzisiaj aplikowaliśmy glukoze na smoka by załapał :p a ten dalej nic ani słodkie ani nic ale mamy model bezsmoczkowy wrrrr
niby fajnie ale jak trójka dzieci zaczyna plakac , jęczec to szału mozna dostac

Pozdrawiam Ciepło wszystkie

inka- życzę szybkiego powrotu do domku, do synka !
firanka- witaj po długiej przerwie ! gratuluje synka !
dorotar- agapa np ma 4 suwaczki, ale moderatorki może mogą, nie wiem
asia- Ola nie chciała smoka i Kasia nie chce, a ja sie z tego b ciesze

Kasia dziś spała od 23 do 7ej, a i wczoraj prawie cały dzień. Melodie do spania ma po matce. Ja najlepiej jestem wyspana po 9-10 h nieprzerywanego snu

Inka dzielna jesteś i dasz rade! Dobrze że babcia się zaopiekowała Aleksym

Asia79 tak właśnie myślę że mój „egzemplarz” nie lubi tego. Wiesz – mój smyk też 4-5 rano nie śpi i już! A to jest właśnie czas kiedy ja chcę bardzo spać:D

Matko Wasze dzieci ważą już po 5 kg a mój ma 2 miesiące i jakby się dopiero urodził – waży 3600 :(

Mały właśnie pojadł i śpi! Mam problem z jedzeniem jego bo zagęszczam mu jedzonko Nutritonem żeby nie ulewał i faktycznie rzadko ulewa ale ten nutriton jest tak gęsty że nie przechodzi przez dziurkę w smoczku. Kupiłam smoczek przepływowy Aventu ale z tego leci za szybko i muszę mu co chwilę wyciągać bo jak za szybko zje to wymiotuje i taka zabawa – szału już dostaję.

reklama
Pytanie za 100 pkt - Czy chrzciny robicie z alkoholem czy bez?
Ja uważam, że powinny być bez alkoholu, a mój mąż uważa że powinien być alkohol :)
Generalnie jestem sceptycznie nastawiona do alkoholu w każdej sytuacji:)
Jak to jest u Was z chrzcinami?

Do góry