reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

inka- ech,szkoda że tak wyszło:-(
Phelania- ja o psitulaniu jakoś nie myślę na razie

Pare dni temu zjadłam sporo placków z jabłkami i małej nic nie było. Tylko mnie bolał brzuch ale to chyba z nerwów, bałam sie konsekwencji a dziś opyliłam mandarynke

reklama
PHELANIA ja mam tak jak i Ty, wogule teraz sex mógłby dla mnie nie istnieć, przynajmniej w teraz.

Dziewczyny tak pomyślałam, że może założymy nowy wątek. W związku z naszymi poporodowymi figurami, na pewno większość z nas ma chęć wziąść się za siebie by na wiosnę i lato wyglądać na piękne, szczupłe i zadbane mamuśki. Mogłybyśmy opisywać nasze plany, pomysły na ćwiczenia, zrzucenie kilogramów diety itp.
Ja trochę mała "rozgarnięta":-D jestem w necie więc może któraś z was wymyśli pierwszego sensownego posta.Bo tu na głównym to takie porady szybko zaginą. Co wy na to??????

U mnie tez z tym seksem jakos nie za specjalnie:zawstydzona/y:ale tez sie troszke boje...Dobrze ze @@ :-Dzawsze jakas wymówka:-) Milva- Dziekuje za pamieć:*

dorotar110- jestem jak najbardziej "ZA" :tak:nie chce sie chwalic ale od 1,5 tyg jestem na D.Dukana i 4 kg mniej:-)wiec z checia bym sie przylaczyla do takiego watku.A od Marca zapisuje sie na basen:-)

O dorotar super pomysł z nowym wątkiem popieram ... bo muszę się do maja doprowadzić do jakiegoś normalnego wyglądu zrzucić troszkę tłuszczu bo idę na wesele do znajomych i chrzest Maciusia też w maju więc chce jakoś wyglądać :-)

Czesc dziewczyny.
U nas tez coraz lepiej z nockami, nasz maly zaczal przesypiac cale, w nocy nawet 5 godzin miedzy karmieniami :laugh2: Tez zaczal mocno ulewac, ale widze, ze to chyba jakas choroba zakazna z forum ;-)
Ewka, fajowo masz z Malutka, ze taki spioszek z niej. Ja w szpitalu po porodzie tez musialam naszego budzic na jedzenie. Sprobuj swoja pokamic po dwie godziny przed snem, a w nocy wydluzyc jej do czterech. Moj tak je, wieczorem tankuje co godzine, za to w nocy spi coraz dluzej bez jedzenia.
Freya, wspolczuje kolek. Dobrze, ze intuicja Cie nie zawiodla.
Inka, Zabcia, mi tez przykro i troche Was rozumiem. Ale najwazniejsze, zeby Mamy byly zdrowe. Inka powodzenia na zabiegu.
Ojej wlasnie ogladalam tvn, to jakas masakra z tym porwaniem!! Az sie poryczalam, jak pokazali filmik z Dziewczynka. Oby sie znalazla, biedna ta kobieta, mi by serce peklo.

dorotar - jestem ZA, może będzie raźniej, będziemy sobie dopingować

Obejrzałam właśnie w Faktach o porwaniu Madzi i sie poryczałam, to musi być koszmar dla rodziny :-( Ona musi sie znaleźć cała i zdrowa !

dziewczyny, no masakra jakaś :-:)-:)-( a nam ZNOWU! przepadło badanie usg bioderek!:no: okazało sie, że pani doktor na L4 a tylko jedna mają:no: pracuje przez jeden dzień i tylko jedną godzinę więc po przepisaniu nastepny termin wypada nam na 22 lutego:szok: i nawet na nfz już nie próbujemy tylko prywatnie:wściekła/y: no załamana jestem tym terminem:sad: szkoda ze niepotrzebnie z bąblem przez całe miesto jechaliśmy...

nawet nie potrafię sobie wyobrazić co muszą czuć rodzice tej dziewuszki...koszmar jakiś... mam na dzieję, że jednek znajdą ją całą i zdrową!

Hej. Dawno mnie tutaj nie było,ale nie pisałam bo miałam nie wesoło wieczne szpitale w ciąży,po porodzie już 2 razy byłam z Krzysiem w szpitalu...Mam nadzieję,że moge się włączyć do rozmów na nowo...

U nas jak na razie po szczepionce (odpukać!) nie jest źle. Emilka głównie śpi, budzi się tylko żeby zjeść. Jest trochę marudna w trakcie tych pobudek ale nie ma tragedii, tylko coś mało ma apetytu, parę minutek i już puszcza cycka, no ale ma prawo do takiego dnia :)

Najpierw chciałam szczepić tylko obowiązkowe szczepionki, ale po rozmowie z zaufanym pediatrą zadecydowaliśmy, że od następnej wizyty dołączymy Emilce pnemokoki. A dziś szczepiliśmy 6w1 Infanrix Hexa.

Przyznam się wam, że dziś rano skusiliśmy się z M na małe przytulanie ;-)Nawet nie było źle, choć bardzo się bałam.

Liczyłam, że może dziś będzie przelew becikowego bo jutro M ma wolne popołudnie i moglibyśmy iść po łóżko. Ale niestety nie ma przelewu i musimy się wstrzymać aż do przyszłego miesiąca żeby mieć czas razem a małą móc podrzucić mojej mamie.

Inka
to straszne co napisałaś, pomyślałam sobie co musisz przeżywać i aż się popłakałam :-(Oby wszystko w szpitalu odbyło się szybko i sprawnie i szybciutko wrócisz do synka.

Aha, pytałam pediatrę o drżenie nóżek (chyba Mikołajątko miało też ten "problem"?) i powiedziała, że to nic, że jeszcze układ nerwowy się rozwija i takie drżenie może się zdarzyć jak np. dziecko się złości, przeciąga, zmarznie itp. A w razie jakby nie minęło w ciągu kilku tygodni to można przejść się do neurologa na kontrolę, ale raczej się nie przejmować tym.

Dziś mamy pierwszy dzień po odstawieniu Debridatu i kolka była o wiele mniej dokuczliwa dla Emilii i dla nas. Dziewczyny ufajcie swojej intuicji! Nawet jeśli coś ma teoretycznie pomagać a czujecie że coś jest nie tak to prawdopodobnie macie rację! Nikt tak nie wie i nie czuje co potrzebne dziecku jak matka! :)

reklama
Dziewczyny jestem na oddziale chirurgii i czekam na zabieg-o 23.30 przyjdzie chirurg,anestezjolog i zabiorą mnie na sale! Najgorsze ze okazało się ze i prawa pierś ma ropnia i bedą mnie ciąć w obu :(
Na sama myśl,ze Aleksy jest w domu a ja tutaj dostaje szału,non stop rycze i z tego wszystkiego rozbolala mnie głowa i mdli mnie!
Modlę się by jutro mnie wypuscili żebym mogła wrócić do synka!!!
Na oddziale jest tyle ludzi ze ja leze na korytarzu :(
To będzie chyba najgorsza noc w moim życiu!!!!!

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry