reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2011

inka- ech,szkoda że tak wyszło:-(
Phelania- ja o psitulaniu jakoś nie myślę na razie

Pare dni temu zjadłam sporo placków z jabłkami i małej nic nie było. Tylko mnie bolał brzuch ale to chyba z nerwów, bałam sie konsekwencji a dziś opyliłam mandarynke

reklama
PHELANIA ja mam tak jak i Ty, wogule teraz sex mógłby dla mnie nie istnieć, przynajmniej w teraz.

Dziewczyny tak pomyślałam, że może założymy nowy wątek. W związku z naszymi poporodowymi figurami, na pewno większość z nas ma chęć wziąść się za siebie by na wiosnę i lato wyglądać na piękne, szczupłe i zadbane mamuśki. Mogłybyśmy opisywać nasze plany, pomysły na ćwiczenia, zrzucenie kilogramów diety itp.
Ja trochę mała "rozgarnięta":-D jestem w necie więc może któraś z was wymyśli pierwszego sensownego posta.Bo tu na głównym to takie porady szybko zaginą. Co wy na to??????

U mnie tez z tym seksem jakos nie za specjalnie:zawstydzona/y:ale tez sie troszke boje...Dobrze ze @@ :-Dzawsze jakas wymówka:-) Milva- Dziekuje za pamieć:*

dorotar110- jestem jak najbardziej "ZA" :tak:nie chce sie chwalic ale od 1,5 tyg jestem na D.Dukana i 4 kg mniej:-)wiec z checia bym sie przylaczyla do takiego watku.A od Marca zapisuje sie na basen:-)

O dorotar super pomysł z nowym wątkiem popieram ... bo muszę się do maja doprowadzić do jakiegoś normalnego wyglądu zrzucić troszkę tłuszczu bo idę na wesele do znajomych i chrzest Maciusia też w maju więc chce jakoś wyglądać :-)

Czesc dziewczyny.
U nas tez coraz lepiej z nockami, nasz maly zaczal przesypiac cale, w nocy nawet 5 godzin miedzy karmieniami :laugh2: Tez zaczal mocno ulewac, ale widze, ze to chyba jakas choroba zakazna z forum ;-)
Ewka, fajowo masz z Malutka, ze taki spioszek z niej. Ja w szpitalu po porodzie tez musialam naszego budzic na jedzenie. Sprobuj swoja pokamic po dwie godziny przed snem, a w nocy wydluzyc jej do czterech. Moj tak je, wieczorem tankuje co godzine, za to w nocy spi coraz dluzej bez jedzenia.
Freya, wspolczuje kolek. Dobrze, ze intuicja Cie nie zawiodla.
Inka, Zabcia, mi tez przykro i troche Was rozumiem. Ale najwazniejsze, zeby Mamy byly zdrowe. Inka powodzenia na zabiegu.
Ojej wlasnie ogladalam tvn, to jakas masakra z tym porwaniem!! Az sie poryczalam, jak pokazali filmik z Dziewczynka. Oby sie znalazla, biedna ta kobieta, mi by serce peklo.

dorotar - jestem ZA, może będzie raźniej, będziemy sobie dopingować

Obejrzałam właśnie w Faktach o porwaniu Madzi i sie poryczałam, to musi być koszmar dla rodziny :-( Ona musi sie znaleźć cała i zdrowa !

dziewczyny, no masakra jakaś :-:)-:)-( a nam ZNOWU! przepadło badanie usg bioderek!:no: okazało sie, że pani doktor na L4 a tylko jedna mają:no: pracuje przez jeden dzień i tylko jedną godzinę więc po przepisaniu nastepny termin wypada nam na 22 lutego:szok: i nawet na nfz już nie próbujemy tylko prywatnie:wściekła/y: no załamana jestem tym terminem:sad: szkoda ze niepotrzebnie z bąblem przez całe miesto jechaliśmy...

nawet nie potrafię sobie wyobrazić co muszą czuć rodzice tej dziewuszki...koszmar jakiś... mam na dzieję, że jednek znajdą ją całą i zdrową!

Hej. Dawno mnie tutaj nie było,ale nie pisałam bo miałam nie wesoło wieczne szpitale w ciąży,po porodzie już 2 razy byłam z Krzysiem w szpitalu...Mam nadzieję,że moge się włączyć do rozmów na nowo...

U nas jak na razie po szczepionce (odpukać!) nie jest źle. Emilka głównie śpi, budzi się tylko żeby zjeść. Jest trochę marudna w trakcie tych pobudek ale nie ma tragedii, tylko coś mało ma apetytu, parę minutek i już puszcza cycka, no ale ma prawo do takiego dnia :)

Najpierw chciałam szczepić tylko obowiązkowe szczepionki, ale po rozmowie z zaufanym pediatrą zadecydowaliśmy, że od następnej wizyty dołączymy Emilce pnemokoki. A dziś szczepiliśmy 6w1 Infanrix Hexa.

Przyznam się wam, że dziś rano skusiliśmy się z M na małe przytulanie ;-)Nawet nie było źle, choć bardzo się bałam.

Liczyłam, że może dziś będzie przelew becikowego bo jutro M ma wolne popołudnie i moglibyśmy iść po łóżko. Ale niestety nie ma przelewu i musimy się wstrzymać aż do przyszłego miesiąca żeby mieć czas razem a małą móc podrzucić mojej mamie.

Inka
to straszne co napisałaś, pomyślałam sobie co musisz przeżywać i aż się popłakałam :-(Oby wszystko w szpitalu odbyło się szybko i sprawnie i szybciutko wrócisz do synka.

Aha, pytałam pediatrę o drżenie nóżek (chyba Mikołajątko miało też ten "problem"?) i powiedziała, że to nic, że jeszcze układ nerwowy się rozwija i takie drżenie może się zdarzyć jak np. dziecko się złości, przeciąga, zmarznie itp. A w razie jakby nie minęło w ciągu kilku tygodni to można przejść się do neurologa na kontrolę, ale raczej się nie przejmować tym.

Dziś mamy pierwszy dzień po odstawieniu Debridatu i kolka była o wiele mniej dokuczliwa dla Emilii i dla nas. Dziewczyny ufajcie swojej intuicji! Nawet jeśli coś ma teoretycznie pomagać a czujecie że coś jest nie tak to prawdopodobnie macie rację! Nikt tak nie wie i nie czuje co potrzebne dziecku jak matka! :)

reklama
Dziewczyny jestem na oddziale chirurgii i czekam na zabieg-o 23.30 przyjdzie chirurg,anestezjolog i zabiorą mnie na sale! Najgorsze ze okazało się ze i prawa pierś ma ropnia i bedą mnie ciąć w obu :(
Na sama myśl,ze Aleksy jest w domu a ja tutaj dostaje szału,non stop rycze i z tego wszystkiego rozbolala mnie głowa i mdli mnie!
Modlę się by jutro mnie wypuscili żebym mogła wrócić do synka!!!
Na oddziale jest tyle ludzi ze ja leze na korytarzu :(
To będzie chyba najgorsza noc w moim życiu!!!!!

Do góry