reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2011

WITAM :-)

Mój Malutki super przesypia nocki jak wczoraj zjadł i usnął o 19 dospał do 1.30 potem znów usnął i spał do 6,30 i znów spać do 8 także daje pospać, ale za to w dzień ma kiepski humor tzn. chce być ciągle na rękach śpi na rękach a kiedy odkładam budzi się po 5 minutach =/ W niedzielę była u nas moja koleżanka z chrześnikiem i ten strasznie piszczał i Maciuś od tamtej pory strasznie się wszystkiego przestrasza i płacze, teraz też usypia ale na kolanach i nic nie da się zrobić.
Od 2 dni malutki wykazuje zainteresowanie zabawkami i udaje mu sie nieraz chwycic i włożyć coś do buzi :-)
A muszę się pochwalić że Maciuś nie ma krostek zeszły myłam mu 3 razy dziennie buźkę rumiankiem i smarowałam kremem bambino pielęgnacyjnym i są efekty uffff na szczęście to nie skaza.

A mam pytanie czy Wy zamaczacie uszy maluchom w kąpieli czy unikacie tego żeby wpadła do nich woda ??

Pozdrawiam :-)

reklama
Dziewczyny wlasnie w radiu slyszalam ze u mnie w miescie, 2 ulice dalej od mojego miejsca zamieszkania, porwano wczoraj polroczna dziewczynke:(((

sosnowiczanka do mnie też dzwoniła koleżanka, która mieszka przy tym parku. Boże... tak często tam spacerowałyśmy :((
Jak to oglądałam i jeszcze pokazano zdjęcia Magdusi to się normalnie popłakałam:-(
Co też komuś przyszło do głowy!! Miejmy nadzieję, że jednak odnajdą to dzieciątko całe i żywe!!

Dziewczyny wlasnie wróciłam od gina i siedzę i rycze bo okazało się ze mam jednak dwa ropie (jeden o średnicy 3cm a drugi o wym 2,3x2.7cm) i mam zaraz jechać do szpitala!
Dostałam tez jakieś kolejne antybiotyki i tabl na spalenie pokarmu :(:(:(:(:(
To dla mnie prawdziwa tragedia bo to dopiero miesiąc jak karmie a juz muszę przestać :(
Nie wiem czy dzis mi to wyczyszcza czy nie ale nie wyobrażam sobie żebym miała zostać w szpitalu a Aleksy w domu! :(
Czekam teraz na moja mamę,nakarmie jeszcze Aleksego ostatni raz i pojadę...
Nie spodziewalam się ze to będzie takie trudne!!!!
Więc dziewczyny które karmicie cieszcie się każda chwila,każdym karmieniem nawet gdy jest co 1.5godz a czujecie się przez to zmęczone... Bo ja juz tego stanu nie doswiadcze a tyle walczylam,,,

Inka - bardzo mi przykro... pamiętaj, że chciałaś jak najlepiej, Aleksy na pewno nie będzie czuł się mniej kochany, jak zaczniesz karmić butelką, dacie radę i powodzenia z zabiegiem. Trzymaj się kochana...

A ja chyba nauczyłam Małą w ciągu dnia spać w wózku :) och jak mi ręce to odciążyło dziś...

inka trzymaj się mam nadzieję że nie będziesz musiała zostać w szpitalu, wiem co czujesz ja też nie mogłam karmić bo zrobił mi się siny pokarm i prawie o nie było a Maciuś po nim wymiotował :-(

Hej!
Inka, trzymam kciuki, aby wszytsko odbylo sie jak najszybciej i najmniej bolesnie.... Przytulam....
Maxwell, gratulacje! Nowy czlonek rodziny i nowa fura.....;-)
Pyszczek, za was rowniez kciuki zacisniete.... oby wszytsko sie dobrze skonczylo!
Tez musze pomyslec o szczepieniu....a ale w pierwszej kolejnosci bioderka...
A i mamy zdjecie paszportowe! Bardzo dobrze nam poszlo! Co prawda Igor pozowal tylko 2 minuty, ale jedno z ujec okazalo sie byc ok....:tak:
U nas wczoraj sadny dzien.... wrzaskom nie bylo konca..... dzis lepiej, ale nie bede chwalic dnia przed zachodem slonca;-)
Z tego wczorajszego stresu dzis poprosilam siostre i kupila mi termometr (moj urodzinowy prezent:-D) i termoforek przytulanke. Chodze teraz jak wariatka i co pol godziny mierze mu temperature (strzlam do niego:-D), a termoforek lezy na brzuszku.... Wczoraj kilka razy zakaslal i dzis tez - ale nie wiem czy to nie dlatego, ze tak plakal.... Kazdy by zachrypl po 3 godzinach takiego darcia....;-) Wczoraj byla u nas pediatra (ale przed wystepami wokalnymi) osluchala go i czysto, ale gardlo srednie i kazala obserwowac i sciagac wydzieline z nosa... powiem szczerze, ze boje sie za to zabrac... mam aspirator, ale.....:zawstydzona/y:
A z tym porwanym dzieckiem - masakra... ale dopiero teraz majac wlasne dziecko moge sobie wyobrazic co czuje matka... mam nadzieje, ze wszystko dobrze sie skonczy.....

INKA wiem co czujesz, ja jak walczyłam o pokarm po wyjściu ze szpitala to też byłam załamana, że tym razem nie dam rady bo z Amelką żadnych problemów nie miałam. Trzymaj się kochana i by Ci to zrobili w ciągu jednego dnia i byś szybko do domku wróciła.

Inka bardzo mi przykro :( Obyś nie musiała zostawać w szpitalu i mogła szybko wrócić do Aleksego.
Bardzo współczuję, że nie będziesz mogła karmić małego :((

hej mamuśk,

widze ze BB-mamuski szaleja na forum:tak:U mnie dzieki Bogu jak narazie wszystko wraca do normy,mały rosnie jak na drozdzach:-)3 lutego mamy sie wstawic na kontrole Morfologi zoabczymy co lekarz powie.W sobote bylam u ginka -zielone światło mamy z M:-DM wniebowziety , ale niestety jak na złosc dostalam @@@;-)i powiem wam moje kochane ze jakos nie mam ochoty na male co nie co:nerd:a jak jest z wami?

Inka - kochana współczuje ,wiem jak walczylas zeby jak najdłużej karmic piersia,no niestety tak bywa,uwierz mi ze da sie przyzwyczaic karmic butla,a twoj Aleksy juz napewno ma troszke tych przciwciał:tak: Pyszczek - wy to macie przejscia ehhh podobnie jak u mnie ,dobrze ze jetsescie w domku.Moze to nic groznego z maluszkiem

reklama
Phelania- a dziś myślałam co u was- ciesze się, ze ok:-D Ja do gina dopiero w drugiej poł lutego ide , wczoraj dostałam okres zresztą. Tz czeka z utęsknieniem na tą wizytę:-D-, ja chyba też, choć boję się trochę jak to będzie z tym sexem....

Inka-trzymam kciuki, oby wszystko poszło dobrze.

Mamcia2 - może to potówki?

Do góry