reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Nie ja nie umię moja mama stawia, dziewczyny skoro widzę, że choroba przechodzi to po co mam ją męczyć i moja mama nie chce jej drugi raz stawiać

reklama
freiya: ja tez czekam z utesknieniem na etap zainteresowania zabawkami! oby przyszedł jak najszybciej :tak:a co do prezentu dla gin może jakas tabliczke z grawerka z podziekowaniami? i jakimś miłym tekstem, ze była nie tylko lekarzem, ale i oparciem? widziałam takie z własnym tekstem koszt ok 50 zł chyba ;p

dorotar: co do baniek nie pomoge- ja pamietam tylko, ze mi samej raz babcia stawiala i był to dla mnie najgorszy koszmar dzieciństwa :-D tak sie rzucałam, ze jej połowe potlukłam :-D

zdrówka dziewczyny i dla was i dla maluchów!

u mnie mikołajek siedzi na cycu- caly dzien marudny był jak nie wiem co;p dzisiaj znowu drżały mu nóżki:-(

Jeny mały dopiero zasnął- dzień spał tylko od 11 do 12.30...potem chyba ze dwa razy po 5 minut...oby pospał teraz bo padam na pysk:no:
Ide chyba też do łóżka, i tak brak mi sił na cokolwiek po dzisiejszym dniu- dobranoc wszystkim!

Hej dziewczynki,

Nie udzielam sie tak czesto bo mam same problemy z moim oseskiem:-(Wczoraj bylam u Hematologa na kontroli okazalo sie ze ma krew w stolcu:-(powiedziala ze albo to skaza białkowa albo niestety Gastrolog nas czeka i od wczoraj jestem na Bebilonie Pepti...Mały nadal ma straszne biegunki z krewka:-(juz sił nie mam...Dziewczyny czy juz powinny byc rezultaty po tym mleczku? czy jeszcze za wczesnie? kurcze pomozcie normalnie plakac mi sie chce .
Alergoroga i Dermatologa mam dopiero 13 lutego.
Co najgorsze wypisala mi recepte na 12 zastrzyków które mam podawac malemu w Poradni (biedaczek moj):-(1000zł poszło...Co za cholerny rok:wściekła/y:

Phelania od wczoraj na nowym mleku to za szybko na rezultaty. Z 3 dni trzeba poczekać min. Pewnie mały ma refluks albo alergie pokarmowa. Jak alergie to po Bebilonie Pepti przejdzie.

milva miałam to samo panika i wkońcu pediatra powiedział że to nie skaza tylko trądzik niemowlęcy i aby się nie przejmować bo to może i brzydko wygląda ale wszystko jest ok noworodek się oczyszcza!!! a mały ma właśnie takie krostki jak jak opisujesz to samo dosłownie więc nie ma co panikować nie musi to być skaza ja też tak myślałam:happy:
Phelania oj to biedulek ale nie matw się może teraz już po tum mleczku wszystko minie

Ostatnia edycja:
dorotar- ja bym odpuściła te bańki skoro jest jeszcze ślad po tamtych, no i szkoda małej ale dobrze że już lepiej
Frayia- ostatnio teściowa mi mówiła że u nich na mszy było dobre kazanie i ksiądz miał podobne zdanie
Agapa- na razie Miki ospy nie złapał ? może sie uda że go ominie !

Dla mnie na razie los łaskawy, bo Kasia nie ma kolek ani innych problemów brzuszkowo/kupkowych i nocki całe przesypia. Ze starszą miałam podobnie. Obym nie zapeszyła...

reklama
Emilka od wczoraj ma ataki takiego płaczu że nie wiem już co robić, nic nie pomaga, a ona aż się zanosi, trzęsie i robi cała czerwona :(

U mnie jest to samo. Już 3 badz 4 dzień z rzędu od 16 Lidka jest marudna i nie chce spać w łóżeczku więc zasypia u taty na klacie i ok 18.30 nagle jest wrzask i płacz aż się zanosi. Nie da się jej uspkoić wrzask przez ok godzine. Nawet suszarka nie pomogła wczoraj.
Stawiam na problemy brzuszkowe, ale już sama nie wiem co to, bo np wczoraj cały dzień bardzo mało jadła. Zawsze wypijała butle 120ml co 3 godziny a wczoraj góra 60 ml i to na siłe, a potem jej się odbija i ulewa.
Wczoraj tak mało jadła i o godz 20 zjadła też 60 ml i spała do 3 w nocy, a zawsze budzi się co 3 godziny i wypija 120 ml. Chciałam ją dokarmić przez sen o 23 ale jak ją wyciągnęłam z łóżeczka to ona nawet nie chciała otworzyć pyszczka ani oczu. O 3 zjadła 120 ml a o 6 i 9 rano znowu po 60ml i śpi dalej. Temperatury nie ma. Nie wiem co się dzieje?

Do góry