reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

mamcia, freya: u mnei bardzo podobnie:-( od czasu zastrzyku wieczorami koło 18 jest taki ryk i krzyk, że siły nie mam, aż sie maly zapowietrza tak placze. a w nocy dzisiaj jadl może dwa razy- o 1 i o 6 rano, i w ogóle je jakby mniej...może to skok rozojowy?

Phelania: trzymam kciuki za malego bohatera, żeby dzielnie zniósł zastrzyki i nie chorował więcej! tule was mocno!

reklama
Dzień dobry :) aż głupio pisać, ale ta noc była cudowna i życzę sobie samych takich :) Niunia tylko przez godzinkę nad ranem marudziła, a tak po kąpaniu jadła do 21, potem wstała o północy na papu, po 2 i koło 5 i przespała do 8 :) także rodzice wyspani w miarę :) ale miała 3-4 dni i noce przed tą takie kiepskie, że chodziliśmy jak w amoku i mąż mówił, że co się zdrzemnęłam, to budziłam go kopiąc nogą i mówiąc: wytrzyj Jej, ulała! a ja nie pamiętam tego :)

Dziewczyny, jeśli szczepiłyście dzieciaczki, to może to reakcja po. Wiem, że jak moja kuzynka szczepiła Niunię swoją, to potem 3 dni chciała być tylko na rączkach i kwękała dużo, nie umiała spokojnie jeść cyca.

Dziś po raz 3 przyjdzie do nas położna. No zobaczymy co tam powie :) ogólnie jestem z niej zadowolona :)

Phelania - biedaczek... aż się serce kraja, jak słyszę, że taki maluszek musi mieć tyle zastrzyków... trzymajcie się kochani.

dagne- to tylko pozazdrościć i życzyć więcej takich nocy:-D

Mój terrorysta zasnął...w nocy pobudka równo co 2 godziny!! I sam nie wiedział co chce, piszczał, machał rękoma, płakał. O1 wylądował u nas w łóżku, bo nie szło inaczej. Ale to też mało dało...
Ma zdecydowanie gorsze dni...
Wstawiam zdjęcia krostek-moze ocenicie co jest .... we wtorek zapytam o to moją "wspaniałą" położną , do lekarza w ostateczności, bo nie chcę aby mały coś w poczekalni złapał od ludzi.

Lewy policzek- ten gorszy:
lewy.JPG

lewy1.jpg

lewy2.jpg

Prawa strona:
prawy.jpg

prawy1.jpg

Milva i tylko na buźce ? Nie mam pojęcia. Macie pieska ? może to alergia na sierść, może liznął Bartosza. Ja np po karmieniu Kasi czasami kładłam jej główke na mojej poduszce z pierza. Poduszki sie pozbyłam i krostki znikły ale u mnie to bardziej było od nadmiaru Danio.
P.S 100 LAT dla Bartosza:-) Dziś kończy miesiąc tak jak moja Katrinka. Tylko suwaczek go postarza o dzień:confused:

Kasia dziś spała od 21.30 do 5. Wybudziła ją praca jelit, bo kupka była, tak myślę. W nocy rzadko kiedy robi ee. Wypróbowałam pieluszki Gaga tescowe i jak dla mnie spoko. Na noc raz przez pomyłke zamiast pampersa załozyłam gage i po nocy pielucha mocno mokra a dupcia sucha, nic nie odparzyło.

Witam. Pierwszy raz od porodu dzis jestem wyspana:-D, Alan poszedl spac o 22, obudzil sie na jedzeniem o 4 a nastepnie o 7 rano po czym usnął i wstal dopiero przed 11 :-D Rany jak sie ciesze:)
Chyba te kropelki mu pomogly bo ostatnie 4 nocki mielismy masakryczne... Zauwazylam tylko ze od 2 dni bardziej mu sie ulewa po jedzeniu, nie wiem czy to moze miec jakis zwiazek z tymi kropelkami sab simplex?

Mamy psy, nie liżą go- tylko czasem się zdarzy...no , ale sierść jest w domu mimo sprzątania...
Krostki są tylko na buzi- czasem pojawiają się na główce...cholera to mnie zmartwiłyście teraz...
Mały śpi i teraz te krostki są bardzo blade- wygląda normalnie, jak pojade z nim takim do pediatry to mnie odeśle do domu penie, bo jak ostatnio byliśmy to nie zwrócił na to uwagi w ogóle:wściekła/y:

No własnie nie wiem czemu suwaczek źle pokazuje, musze go zmienić...;)
Wszystkiego dobrego dla naszych miesięczniaków:-D

Kupinosia my cały czas używamy Gaga i są ok, huggiesy uczulaly, pampersow Emila nie lubi a te z Tesco nam pasują i przy okazji są mega tanie! Tylko musimy już przejsc na 3.

reklama
Witam!!!
Widzę, że większość maluszków ma problemy z brzuchem. Hania od środy cały dzień marudzi, płacze, pręży się. Wczoraj pojechałam do pediatry, ma nagazowany bardzo brzuch, ale by wyeliminować stan zapalny dróg moczowych kazali nam zrobić badanie moczu który wyszedł ok. Również od wczoraj bardzo mało zjada i non stop śpi. Mimo, że nie ma uczulenia na mleko krowie ( robiliśmy badania ) to przechodzimy na bebilon pepti.

Dziewczyny, poradźcie co jest dobre na wzdęcia. Mała jak zawsze puszczała bąki, tak teraz nic - cisza. Stosuję sab simplex i debridat plus herbatkę z kopru. Nie mam już sił.

Do góry