reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2011

2701, tak właśnie mi się wydawało, ale Twój suwaczek mówi "Spokojnie, spokojnie! Mamy czas..." ;)
M. rzeczywiście zasłużył na pochwałę :)

Tofika, ale masz fajnie z tą Lenką. Dogadujecie się i macie podobną opinię o pani doktor (no bo skoro ją osikała... ;)) Nieprzespanych nocy nie zazdroszczę, ale wszystkiego innego tak :)

reklama
Asko super ze Kamis zrobil EE na nocniczek,a moj nie chce siadac wcale :-( no ale nic na sile....
kurde super zastrzyk na swieta..tak jak piszesz odloz na boczek i stac na Was czworo:):):)
bo tak przejda bokiem:)

My siedzimy u Tesciow z Patryczkiem..juz 2 dzien..ale ja jutro pojade do domku,posprzatam,ogarne cala chate..a Mlodego im zostawie do niedzielki..a w niedziele go odbierzemy z M,chyba bo M ma turniej pilki noznej w niedziele od 10 i moze potrwac 5 godzin!!ale ja chyba na niego nie jade bo nie dam rady wysiedziec na dupie 5 godzin;/
M jutro wraca z firmowej wigilii wieczorem Patryk u dziadkow..takze moze biala armia wjedzie :):))::))

Izi ale to mu się zdarzyło pierwszy raz:0 choć przyznam że miesiac temu wogóle nie chciał siadac a teraz w każdej chwili jak go posadze to siedzi.. nie zmienia to faktu że czasem szybko schodzi i mówi ała, podejrzewam że mu niewygodnie, ale jakiś postęp jest, tylko musze konsekwentnie go sadzać..
Tofika haha dobra ta Twoja córcia:)

Mła- jak leżałam w szpitalu, to doktorek nastawił mnie, że powinnam się na początku grudnia rozpakować, no ale Karolci chyba jest za dobrze i chce jeszcze posiedzieć w brzuszku. Nawet biała armia nie pomaga :-(

Asko super ze Kamis zrobil EE na nocniczek,a moj nie chce siadac wcale :-( no ale nic na sile....
kurde super zastrzyk na swieta..tak jak piszesz odloz na boczek i stac na Was czworo:):):)
bo tak przejda bokiem:)

My siedzimy u Tesciow z Patryczkiem..juz 2 dzien..ale ja jutro pojade do domku,posprzatam,ogarne cala chate..a Mlodego im zostawie do niedzielki..a w niedziele go odbierzemy z M,chyba bo M ma turniej pilki noznej w niedziele od 10 i moze potrwac 5 godzin!!ale ja chyba na niego nie jade bo nie dam rady wysiedziec na dupie 5 godzin;/
M jutro wraca z firmowej wigilii wieczorem Patryk u dziadkow..takze moze biala armia wjedzie :):))::))

Mówisz biała armia powiem Ci jest tak cholernie ciężko ciasno szoook , nie wiem sama jak powiększyć rozwarcie :hihi:

biała armia odpada nie pomaga

Izi ale to mu się zdarzyło pierwszy raz:0 choć przyznam że miesiac temu wogóle nie chciał siadac a teraz w każdej chwili jak go posadze to siedzi.. nie zmienia to faktu że czasem szybko schodzi i mówi ała, podejrzewam że mu niewygodnie, ale jakiś postęp jest, tylko musze konsekwentnie go sadzać..
Tofika haha dobra ta Twoja córcia:)

Asko
ja jak go sadzalam to tez mowil ala..ale moze to chodzi o to ze jest zimny ten plastik??;/
mu mamy taki zwykly z melodyjka i nie chce siadac,no to chrzestna kupila mu wypasiony fisher price i myslelismy ze zechce usiasc i tez dupa:/

Oluchna
a moze jakas goraca kapiel i masaz sutkow?

masaż też narazie nie działa ostatnio taki był ,że myślałam ,że mi sutki odpadną...

kąpiel - nie testowałam jedynie gorący prysznic dziś .

Zostałam skazana na czekanie ?

Mła - ja sie smialam bodajze wczoraj ,ze teraz kolej na mnie ,lysa i Agape:-Di zamowilam weekend na pordówce za nas:tak:
Asko-gratuluje, jestem pelna podziwu moja kumpela nie moze jakos nauczyc swojego 3,5 letniego brzdaca siadac na nocnik:nerd:i do tej pory robi w pieluchy:dry:a twoj maluch nie cale 2 latka i prosze jak niespodzianka:-)
Tofika-ale Ci fajnie,a jak z cukrzyca? bedziesz miala obciazenie ? bo wiem ze sie robi 6-8 tyg po porodzie skierowanie juz na mnie czeka:sorry2:

Co do bialej armiii u mnie bardzo kiepsko przez te pachwiny , teraz doszly male skurcze na dodatek gdzie mnie jeszcze bardziej ciagna,kurcze niech ten maly sie wreszcie zdecyduje albo w ta albo w ta:-D

reklama
witam ponownie

tym razem już w domu, przy laptopie :-)
dzień jakoś zleciał i uwaga dziś spakowałam torbę :tak::tak::tak: nie było tak źle ale ciągle nie wiem czy mam wszystko, muszę więc zaraz odszukać wasze wpisy z listą potrzebną do szpitala i przede wszystkim ten wątek koty z fotkami, bo wiem, że miała super wszystko pogrupowane a ja jakoś ciągle mam wrażenie, że o czymś zapomniałam :confused::confused:

spakowałam też torbę z rzeczami na wyjście dla Małego ale zapewne w trakcie okaże się, że trzeba będzie ją przepakować no ale tym to się zajmie już moja mama bo M raczej nie będzie w stanie... zapowiada się długie pępkowe :-D

wszystkim mamusiom życzę spokojnej nocy no i czekam na kolejne dobre wieści!

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry