reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2011

Hej dziewczynki

Melduje sie w dwupaku, padnieta:dry:od rana KTG mały dał czadu P.dr dyżurujaca zadowolona,znów musze sie jutro zgłosic na KTG tylko na IP:blink:a czuje ze caly dzien bedzie z głowy tak jak ostatnio:cool2:W poniedzialek mam sie wstawic na 9 rano na IP ,i zobacza co dalej ze mna robic , czy beda miejsca w szpitalu (tak powiedziala szefowa IP) powiem wam dziewczyny ze mi rybka juz nie mam sily chodze zaspana zero entuzjazmu meczy mnie to wszystko,nawet nie chce mi sie buszowac w necie (tak jak zawsze bylo:-() jestem poprostu nijaka ehhhh....Oczywiscie juz 3 dzien pod rzad drzemalam ,przez cala ciaze zero drzemek w ciagu dnia a tu takie niespodzianki.
Najwazniejsze ze dzis zrobilam z M zakupki prezentowe i mam wszystkich z głowy:tak:
Przeraza mnie troche to co Napisala Nastazja:nerd:woli nie opisywac porodu hmmmm...zapowiada sie ciekawie wrrrr:blink:

M juz w pracy, a mnie cos skurczybyki zaczely łapac dobrze ze no-spa byla w zasiegu reki....:shocked2:

reklama
SOSNOWICZANKA a ile już dni po CC leżysz??? Pytam bo nie jestem za bardzo w tematach bo dopiero wczoraj ze szpitala wróciliśmy. Bo ja po CC na 3 dobę nas wypuścili.

Dzięki dziewczyny za miłe komentarze do zdjęć.

cześć dziewczynki:)

my nadal wszpitalu,Michaś ma żółtaczkę przez obrzęk na główce...aż się popłakałam po obchodzie bo już się cieszłam żepojedziemy do domku a tu lipa;/ najgorsze jest że nie wiadomo kiedy stąd wyjdziemy...malutki jest cudowny daje nieźle popalić mam już jedna nie przespaną noc za sobbą a to doiero początek;p podczytuje
was regularnie ale jakos nie mam weny na pisanie z tego szpitala buu;(

gratuluję wszystkim mamuśką które urodziły wostatnich dniach;p

nastazja powiem Ci że miałampodobnie, gdyby nie M nie dałabym rady a widok jak płacze kiedy rodzi się nasz syn jest dla mnie bezcenny!!:D

Dobry wieczór
Ja tylko na chwile zameldowac ze nadal 2w1! Oczywiście dziś cały dzień z mama i nie nawet laptopa do ręki nie wzięłam więc tylko na komórce przeczytałam co u Was!
Cieszę się ze nowe malenstwa się urodziły a inne mamy wróciły do domu!!
Trzymam kciuki za pozostałe walczące o każda krople mleka!!

Asienko, trzymam kciuki, byscie jak najszybciej wyzdrowieli i wyszli do domu!:tak: Nie martw sie kochana, jestescie na pewno pod dobra opieka... :tak:
Phelania, u ciebie tez juz wydaje sie byc blisko finiszu... Trzymaj sie kochana!:tak:
A u mnie zaczyna sie delikatna panika... co to bedzie.... niby jeszcze 3 tyg..... ale powoli zaczynam zdawac sobie sobie sprawe z nieuchronnosci tego, co nastapi....:szok:
Wstepnie mam termin na 28.12 na cc:baffled:, mozliwe, ze 31.12 wyszlabym do domu....

Maxwell, słodki czupurek z Twojej Mratusi! :) I pomyśleć, że jeszcze przed chwilą nie mogłyście się doczekać, a teraz każda już ma swój skarb przy sobie - Ty, Rojku, Gosia.... (myślę tu o tych najbardziej niecierpliwych ;)).
Ciekawa jestem, czy jutrzejsza pełnia jakoś na nas wpłynie. Statystycznie teraz powinno się rodzić ponad dwoje grudniaczków dziennie, ale może jutro będzie jakiś wysyp? ;) Niektóre koleżanki rezerwowały sobie miejsce na jutro, tylko gdzieś mi wcięło listę :p ;)))))

Mam wiadomość od Izu. Nareszcie wypuszczają ją z Tymkiem do domku! Właśnie czekają na wypis :) Nasza mamuśka jest przeszczęśliwa i jak tylko się ogranie wszystko nam opowie :) Jest w szoku jak ruszyło z porodami - prawdziwe baby boom! Całuje wszystkie maluszki i mamy :)

Ostatnia edycja:
Sosnowiczanka, ja miałam odwrotny problem. W drugiej dobie po cc miałam nawał pokarmu, piersi twarde jak beton. Gorączka. I tak źle i tak niedobrze. Dopiero jak odciągnęłam pokarm laktatorem odczułam ulgę, bo rady położnych ze szpitala nie działały. Ja też miałam wyjść w trzeciej dobie po cc, ale zostałam ze względu na podwyższoną temp.

Co do naszej pierwszej wizyty u pediatry, to niczego ciekawego się nie dowiedziałam. Poza tym,że mam nadal przemywać pępek, bo mimo że kikucik odpadł, odrobina krwi tam jeszcze była głębiej. Mała przybrała na wadze pół kilo i ładnie rośnie. Nadal ma ślad żółtaczki. Maleńka była grzeczna, tyle że się posikała jak tylko pani doktor ją zaczęła oglądać:-).Lekarka niezbyt sympatyczna, plus że mamy ją pod nosem, przyjmuje codziennie i dała swój nr tel.
Dzisiejszej nocy prawie nie spałam, bo Lenka postanowiła okupować cycki, jak tylko odstawiałam ja do łóżeczka był płacz w niebogosy. Mam nadzieję, ze to chwilowe i że dziś się wyśpię.Inaczej w ruch pójdą zapasy mojego mrożonego mleka i tatuś.:-)

Ja tak tylko z doskoku bo podczytuje tylko... Do swiezych mam, pametajcie o skokach rozwojowych u dzieciaczkow, nie pamietam jakie sa schematy ich wystepowania ale wujek google napewno bedzie pomocniejszy. Jezeli wasze maluszki nagle zaczynaja co chwilke jesc to wlasnie przez te skoki ;-)

Mła ja zamawiałam poród na jutro, ale coś mi się wydaje, że to tylko moje marzenie:-(.

Muszę pochwalić mojego mężusia, ponieważ mają w firmie dużą imprezę w czwartek, a mój ukochany oznajmił wszystkim, że nie przyjdzie, bo jego żona może w każdej chwili urodzić, a on musi być przy porodzie swojej córeczki:-) Bardzo miło mi się zrobiło, że jednak może odmówić sobie takich rzeczy. Cieszę się, że na pierwszym miejscu stawia mnie i Karolcie ;-)

reklama
Do góry