reklama
inka85
Mamusia Aleksego
witam ponownie!!
ja dziś nieco lepszy nastrój, rano odbębniłam praktyki a później poszłam na ploteczki do koleżanki, która jest fryzjerką i udało mi się wcisnąć na fotel i obciąć włosy :-) więc mała zmiana ale jaka radość!!
narobiłyście mi ochoty na mandarynki a że ich w domu nie mam skusiłam się na pomarańczę, była super słodka i soczysta!!
Nastazja ja biorę fenoterol dopiero tydzień i nie wiem tak naprawdę kiedy mam odstawić, za tydzień mam wizytę to wtedy zobaczymy co powie lekarz ale szczerze to wolałabym odstawić jak najszybciej żeby się jednak nie przeterminować!! odczekam tylko do bezpiecznego momentu i ruszę z białą armią, szorowaniem podłóg na kolanach, itp
mamoOskarka buciki śliczne, a ta 3para to dla kogo?? jestem chętna !!
lysa może faktycznie jak pisze Mła na weekend pojawi się Ben ??
dagne gratuluję udanej wizyty!! dbaj o siebie i wytrzymaj te 2 tygodnie jak Pan Doktor przykazał!!
ja dziś nieco lepszy nastrój, rano odbębniłam praktyki a później poszłam na ploteczki do koleżanki, która jest fryzjerką i udało mi się wcisnąć na fotel i obciąć włosy :-) więc mała zmiana ale jaka radość!!
narobiłyście mi ochoty na mandarynki a że ich w domu nie mam skusiłam się na pomarańczę, była super słodka i soczysta!!
Nastazja ja biorę fenoterol dopiero tydzień i nie wiem tak naprawdę kiedy mam odstawić, za tydzień mam wizytę to wtedy zobaczymy co powie lekarz ale szczerze to wolałabym odstawić jak najszybciej żeby się jednak nie przeterminować!! odczekam tylko do bezpiecznego momentu i ruszę z białą armią, szorowaniem podłóg na kolanach, itp
mamoOskarka buciki śliczne, a ta 3para to dla kogo?? jestem chętna !!
lysa może faktycznie jak pisze Mła na weekend pojawi się Ben ??
dagne gratuluję udanej wizyty!! dbaj o siebie i wytrzymaj te 2 tygodnie jak Pan Doktor przykazał!!
Ostatnia edycja:
Kurde tak czytamm Wsze posty i widze ze wiekszosc z Was łyka jeszcze witaminy. Ja od poczatku ciazy ich nie biore, bo zwracałam po tabletkach i lekarz powiedział ze nie musze barc, bo mam dobre wyniki. Nie wiem tylko czy po jakims czasie nie powinnam zaczac ich przyjmowac spowrotem? Super, jak zwykle szybko sie obudziłam;/
dagne
Fanka BB :)
No to zasiadam do BB ale nie mam pewności czy nadrobię od rana...
Nikuss - spokojnie, moja znajoma miała mdłości po każdych witaminach i ginekolog kazał jej za to jeść sporo witaminek z jedzenia (owoce, warzywa itd) i na każdej morfologi wypadało ok także nie przejmuj się, skoro jak sądzę i dzidzia i Ty macie się dobrze. Za to w okresie karmienia piersią jednak lepiej zadbać o jakieś witaminy, bo jeść nie wszystko możemy, a nasza forma zapewne pozostawiać będzie wiele do życzenia. Mojej kuzynce lezą tak włosy, że hej! a karmi 4 miesiąc.
Nikuss - spokojnie, moja znajoma miała mdłości po każdych witaminach i ginekolog kazał jej za to jeść sporo witaminek z jedzenia (owoce, warzywa itd) i na każdej morfologi wypadało ok także nie przejmuj się, skoro jak sądzę i dzidzia i Ty macie się dobrze. Za to w okresie karmienia piersią jednak lepiej zadbać o jakieś witaminy, bo jeść nie wszystko możemy, a nasza forma zapewne pozostawiać będzie wiele do życzenia. Mojej kuzynce lezą tak włosy, że hej! a karmi 4 miesiąc.
nikus ja podczas mojego krotkiego(miesiac) karmienia jadlam wszystko... ale wiadomo nie narazz, testowalam co moge a co nie, wiec nie jest powiedziane ze akurat mandarynki beda zabronione, niby mit ze cytrusy itp, ale mojemu synkowi nic nie bylo, truskawki tez wcinałam, maly tez jak tylko zaczal sam sie domagac dostawal i tez nic, takze wszystko mozna ale nei od razu i nei w duzych ilosciach naraz Kolejne "skladniki" trzeba sprawdzac przynajmniej z 2 dni czy cos sie u bobasa nie pojawia. Moja kumpela jadla smazone, kapuche itp i karmila prawie rok i bylo ok. A druga wegetarianka miala tak przesrane ze jadla prawie tylko same ziemniaki i zieleninę bo jej mały chyba od wszystkieo wysypki dostawał..
violett u ciebei brak czekolady był problemem.. a u mnie nadmiar w szafkach. Mama przywiozla z niemiec niedostepna u nas w sklepach milkę daim, ktora z mezem uwielbiamy.. zaopatrzyła nas w sporych ilosciach i teraz codzinnie mnie kusi, podobnie jak marcepan i zelki. grrrrr
violett u ciebei brak czekolady był problemem.. a u mnie nadmiar w szafkach. Mama przywiozla z niemiec niedostepna u nas w sklepach milkę daim, ktora z mezem uwielbiamy.. zaopatrzyła nas w sporych ilosciach i teraz codzinnie mnie kusi, podobnie jak marcepan i zelki. grrrrr
27012701
Mama Pysi
Ja złapałam jakiś kiepski humor. Wszystko mnie boli, nogi plecy, a najbardziej żebra. Moje dziecko ma wszystko w nosie i pokazuje jak potrafi się przeciągać i kopać. Dzisiaj chyba trzy osoby pytały jak się czuję, a ja na to odpowiadałam, że chciałabym już urodzić. Przypuszczam, że każdą ciężarówkę łapią takie kiepskie humory, ale ja już mam naprawdę dosyć noszenia tego wielkiego brzucha, który przeszkadza mi przy każdej normalnej czynności. Chciałabym, aby moja ginka powiedziała za tydzień na wizycie, że ciąża jest donoszona, takie moje małe marzenie. Chcę już tulić w ramionach moją mała niunię i pozbyć się tych okropnych kilogramów:-(
Musiałam się wyżalić, bo mój mąż chyba nie bardzo wie o czym ja mówię, chociaż stara się mnie wspierać...
Musiałam się wyżalić, bo mój mąż chyba nie bardzo wie o czym ja mówię, chociaż stara się mnie wspierać...
Asko- właśnie tj piszesz bede probowała, czy mojej dzidzi podpasuje cytrusy (bo ja uwielbiam) i mam cicha nadzieje, ze nie bede musiala ich odstawiac
Słyszałam też, że dzieci nabieraja nawyki żywieniowe juz w brzuszku - dobrze by bylo
Słyszałam też, że dzieci nabieraja nawyki żywieniowe juz w brzuszku - dobrze by bylo
kota-behemota
Q & H team
dziewczyny, ja też mam teraz fazę na mandarynki, mogłabym kilogramami je wręcz pożerać, ale to dobrze, bo na święta to sobie będziemy mogły najwyżej na nie popatrzeć i ewentualnie powąchać
dagne
Fanka BB :)
Ja mam ostatnio zachcianki na jabłka i marchewki. No i Flipsy
A marchewki ścieram na tarce drobnej z jabłkiem i jem taką "papkę" - pychota
A marchewki ścieram na tarce drobnej z jabłkiem i jem taką "papkę" - pychota
reklama
Dolcia2912
Mamunia MILANA :)
nikuss- ja od polowy ciazy nie biore zadnych witamin i wynyki mam rewelacyjne...
tylko teraz juz na koniec mam straszne klopoty z cisnieniem...ale lykam cos na zbicie i jest jakby troche lepiej za to moje stopy sa jak mocno nadmuchane baloniki
27012701- nogi i plecy...wysiadają...Ty jeszcze musisz sie troszke pokulac .....ale ja juz moglabym miec to wszystko za soba bo sie wykoncze;-)
kota-behemota - dokladnie....mandarynki i winogron tooonami :-) i w miedzy czasie orzeszkow pochrupie bo tak ze slodkosci to nie koniecznie.....chociaz zawsze w szafce cos tam lezy w razie "W"
tylko teraz juz na koniec mam straszne klopoty z cisnieniem...ale lykam cos na zbicie i jest jakby troche lepiej za to moje stopy sa jak mocno nadmuchane baloniki
27012701- nogi i plecy...wysiadają...Ty jeszcze musisz sie troszke pokulac .....ale ja juz moglabym miec to wszystko za soba bo sie wykoncze;-)
kota-behemota - dokladnie....mandarynki i winogron tooonami :-) i w miedzy czasie orzeszkow pochrupie bo tak ze slodkosci to nie koniecznie.....chociaz zawsze w szafce cos tam lezy w razie "W"