reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Nikuss z tymi witaminami, to są różne szkoły. Niektórzy lekarze właśnie każą przestać brać pod koniec.

27012701 rozumiem Cię doskonale z tym ciążącym brzuchem, ale ostatnio tak sobie myślę, że nic na siłę – mała będzie chciała to sama wyjdzie. Tak jak położna gadała do mnie ostatnio - jednemu dziecku za dużo już 37 tygodni, a drugiemu 42 to mało, więc niech sobie siedzi. Najwyżej mnie pozytywnie zaskoczy i wyjdzie się przyssać z drugiej strony troszkę wcześniej :sorry:

Dagne jabłko z marchwią uwielbiam, jakieś 2 tygodnie temu codziennie jadłam, teraz to mam taką fazę, że wszystko pochłonę, ale najbardziej granaty :D Ale coś mi się zdaje, że zaraz będę kursować po mandarynki do sklepu :-D

mamaOskarka a jak się robi tą masę cukrową? To może ja sama bym coś zmajstrowała

lysa_d Gosia8005 nas swata do rodzenia, więc prześlij trochę tych skurczy jakim gołębiem, bo kurierzy w weekendy nie jeżdzą, a u mnie nawet pół skurcza nie ma

Zakupiłam dziś Oeparol i liście malin bo mi się kończą, ale mój mąż dziś zażądał przerwy, no nic - trzeba będzie te mniej przyjemne sposoby uskuteczniać :eek:

reklama
MamoOskarka, mam nieodparte przeczucie, że znalazłabym sposób na przekonanie Twojego M. żeby się kopsnął po cukier ;)))) A jakby już był w drzwiach, to krzyknęłybyśmy jeszcze o kilo bananów, bo wiem, że lubisz :p :)))

Lysa, trzymaj rękę na pulsie, bo od 9.11 nie było u nas żadnego porodu i statystycznie musi się w końcu coś ruszyć ;)

Aśko- jeśli chodzi o mnie, to ja się mogę pisac na weekendowy poród, ale za 2-3 tygodnie minimum ;p :) za to myślę, że w końcu któraś z naszych donoszonych wyskoczy z informacją, że ma skurcze, albo że wody poleciały :) Rojku - mówisz, że zamęczyłaś mężulka :) hahahaha, a to Ci dobre :D

Ostatnia edycja:
dagne właśnie ja nie wiedziałam, że zamęczenie go jest mozliwe :) teraz się z niego śmieję :laugh2: taki z niego "king of the jungle" jak z koziej d..y trąba :-D

Dzięki dziewczyny, ja mam odstawic fenoterol tak w 38 tygodniu, ale już dziś zmniejszyłam dawkę do 2 tabletek, no i poprzytulałam się z M. choć on trochę sie obawiał, ale kazałam mu jak za starych dobrych czasów skończyć jak należy.. :tak: W końcu szyjka jeszcze ma 1,5 cm.. :-D

Też się objadam mandarynkami, choć wolę pomarańcze, ale nie ma jeszcze takich dobrych, albo trafiam na jakieś trefne sztuki. Zaraz się kładę, bo plecy bolą..

Nikuss, co do witamin, to ja od początku wymiotuję, ostatnio wzięłam jedną, bo stwierdziłam że szkoda tych witamin, sporo kosztowały, ale po paru minutach zwymiotowałam całe śniadanie. Ale mimo wszystko badania zawsze mam super, żadnych braków, anemii, czy bakterii w moczu.

Miłego wieczoru dziewczynki..

Mła, nie wiem jak to zrobiłaś ale zadziałało bo bez szemrania ubrał się w 5 sekund i poleciał:-) A może to wynik mojej wczorajszo-dzisiejszej akcji "strzelam focha pókim bezkarna":-D Obiad ugotowałam tylko dlatego, że mi się dzieci szkoda zrobiło:-D Julka zadzwoniła do M, że mama nie chce ugotować obiadu i żeby po drodze kiełbaskę do zgrzania kupił no więc się zlitowałam nad dzieciakami:-)

Rojku mówisz masz;-)

Przepis na lukier plastyczny (biały) - Crazy Kitchen - Kuchnia artystyczna - Onet.pl BlogI trzymaj się przepisu co do grama bo inaczej nie wyjdzie!! Nie wyjdzie również jak kupisz cukier puder złej jakości
Diamant najlepszy.

Dziewczynki Kochane ponawiam pytanie co to ten BIOMET czy jakoś tak-jakieś badanie podobno?????
ROJKU mąż ma dość??? Mój też jakoś dziwnie szybko usypia albo z kocem na podłogę ucieka, że niby może dłużej filmy oglądać bo tłumaczy, że na łóżku to zaraz sen go bierze. Co to ten Oeparo???? Też na wywołanie??? Gdzie to kupić w razie czego????

reklama
A jeszcze co do witamin, to mi gin mówił, że jak się je łyka po śniadaniu, to może mulić, dlatego lepiej po obiedzie bezpośrednio. Nie wiem czemu tak... ale faktycznie jak jadłam po śniadaniu, bo musiałam lecieć na zajęcia itd, to właśnie mnie mdliło, a jak po obiedzie to było ok :)

Do góry