reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Ostatnia edycja:
reklama
Kochane mamusie, czytam Was od czasu do czasu. Pewnie już mnie nie pamiętacie... Jestem przerażona tym że zaczynają się już pobyty w szpitalu. Lekarz kazał mi dużo odpoczywać, a ja jestem w trakcie remontu więc średnio tego przestrzegam...Chyba jednak lepiej olać wszystko żeby dziecko urodziło się terminowo!!! MamoOskarka trzymaj się!!!!!!!!!!!!

hej! Ale tu wieści..dziewczyny w szpitalu trzymajcie sie w dwupakach!!!
Przyznam szczerze, ze można sie było spodziweać od listopada takiego obrotu spraw, że dziewczyny zaczna sie powoli rozpakowywać...ale teraz to juz późne ciąże, więc medycyna daje radę...nie zmienia to jednak faktu, że lepiej jak najdłużej chodzic w dwupaku;) Spokojnie, będzie dobrze!

hej!
ja dotarłam na miejsce choc godzinę jechaliśmy z młodym w korku, na szczęście przespał prawie całą drogę zmęczony po basenie.
Takze teraz broi z tatą.
Mała chyba niezadowolona z podróży i po bo cały czas takie cyrki wyprawiała że myślałam że padnę po drodze.

Widziałam info na wątku od Violet, dobrze że choć u niej ciut lepiej i oby tak dalej, no i mam nadzieję że i mama Oskarka i Aga jeszcze potrzymają dzidzie w brzucholku:)

majteczki znalazły nową(szczuplejszą) właścicielkę;p;p;p

Wlasnie czytalam "na sygnale" i jestem w szoku :szok::no: :szok:
Dziewczyny, zostalo nam miesiac, niektorym dwa do konca (mi rowno 5 tygodni do terminu).
Musimy teraz bardzo na siebie uwazac. Dziecko jest najwazniejsze, nie mozna sobie pozwolic na zadne zaniedbanie.
Trzymam kciuki za dziewczyny ktore sa w szpitalu, oraz za pozostale, aby zadna z nas nie musiala sie tam znalesc przed porodem...

Hej kochane,

Czytam was urywkami, bo musialam M wyprawic do pracy:baffled:opisalam dzisiejsza wizyte w odpowiednim watku,ale to co tu sie dzieje to mnie przeraza:szok::szok::szok:Kurcze dziewczyny trzymajcie sie -jeszcze jest troszke za wczesnie:-(Powoli musze takze torbe szykowac do szpitala ,bo to mnie wszystko zaczyna przerazac:szok:różnie to bywa ...w przyszlym tyg jade na zakupy i koncze wyprawke (bo to juz nie sa zarty)
Zdołowalam sie troszke.....

Dziewczyny mam Pytanie kiedy robicie ostatnie USG mianowicie w którym t.c? bo tak mysle ze moze 36.tc to za wczesnie i zrobic w 37.tc?jak myslicie?

Ostatnia edycja:
Phelanio, majeczko gratuluje udanych wizyt!!

faktycznie to już nie przelewki i trzeba uzupełnić braki w wyprawce.
a do Ciebie Phelanio mam pytanie o ten środek na zaparcia, możesz zdradzić nazwę bo ja już nie wiem jak mam sobie radzić... nic nie pomaga!!

co do usg to nie wiem, bo ja mam na każdej wizycie, następne 9 listopada a pewnie później też jakieś będzie!

dziekuje i również głosuje:)

Dziewczynki bardzo prosze o głosiki!
Pieluszki.PL Strona główna
odpowiedz:

Jakie były twoje najdziwniejsze / najśmieszniejsze zachcianki podczas ciąży?

Monika To jest moja pierwsza ciąża, pod serduszkiem noszę małą Lenke :) Najbardziej mamy ochotę na rurki z kremem oraz kurczak-burgery :)

Hej kochane,

Czytam was urywkami, bo musialam M wyprawic do pracy:baffled:opisalam dzisiejsza wizyte w odpowiednim watku,ale to co tu sie dzieje to mnie przeraza:szok::szok::szok:Kurcze dziewczyny trzymajcie sie -jeszcze jest troszke za wczesnie:-(Powoli musze takze torbe szykowac do szpitala ,bo to mnie wszystko zaczyna przerazac:szok:różnie to bywa ...w przyszlym tyg jade na zakupy i koncze wyprawke (bo to juz nie sa zarty)
Zdołowalam sie troszke.....

Dziewczyny mam Pytanie kiedy robicie ostatnie USG mianowicie w którym t.c? bo tak mysle ze moze 36.tc to za wczesnie i zrobic w 37.tc?jak myslicie?

Ja tez mam nastepna wizyte 9 listopada i pewnie im blizej porodu to bede chodzic co 2 tygodnie do ginka..

inka to 9 dajemy razem na wizytke,na ktora idziesz??

dziewczynki w szpitalu dawajcie znaki bo my zaraz z nerwow padniemy!!!
Buziaczki!

reklama
a myśmy się wreszcie z M zebrali za malowanie Okruszkowego kącika ;) chmurki już wymalowane, jutro dojdą szczegóły :)

a co do ostatniego usg to ciekawe pytanie- ja mam wizyte na 10 listopada i wtedy wyznaczą mi ostatnie usg- u nas to tym razem bedzie platne- u was tez tak jest? i mam pytanie, czy idziecie na "próbę" znieczulenia? u nas trzeba wcześniej przeprowadzić badanie w szpitalu ( też płatne) żeby potem przy porodzie dostać znieczulenie

pozdrowienia dla wszystkich laseczek leżących w szpitalu- oby noc byla spokojna!

Do góry