reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

haha, dziewczyny, siedzę w domu i już nie wiem co robić i tęksnię za pracą, należy mi się solidny klaps w tyłek, bo zaczynam żalować, że poszłam na to zwolnienie :-) ale racja, chyba Kuba już ma dość, więc dla niego będę grzecznie siedziała w domu.

co do mielonych to też chciałam podpowiedzieć płatki owsiane albo kukurydziane zamiast bułki tartej :tak: pycha wychodzą!!

ja dziś na obiad chyba zrobię cannelloni z mięsem mielonym, pomidorami i pieczarkami. tak za mną chodzą ostatnio te makarony, że hej. no ale plus bycia w domu, że teraz naprawdę mam czas na gotowanie i spełnianie kulinarnych zachcianek. obym się tylko nie rozpędziła z tym jedzeniem... ;-)

reklama
hej
od razu mówię,że nie odpowiem na każdy post bo nie dam rady!! ależ macie wenę do pisania!!
ale to mi nie umknęło: kota brawoooooo!! nareszcie męska decyzja!! i nawet się nie waż żałować!! klaps od bb-ciotek Ci się należy :-D
Agunia wiedz,że lekarze wiedzą co najlepsze dla Twojego dziecka!!3 maj się dzielnie!
Sergee ta kartka jest boska!!!

witam również nowe mamusie!!

a i mnie przeziębienie nie ominęło- nawet eksmisja M z sypialni nie pomogła i teraz ja leżę zakatarzona. póki co w użyciu Amol i mam nadzieję, że pomoże. zaraz zrobię sobie śniadanko, herbatę z miodem i cytryną i kurujemy się dalej!!
Aleksy szaleje w brzuszku jak nigdy, ostatnie 4 dni to już popis jego umiejętnośći!!

miłego dnia!

Kota nie ma tęsknoty za pracą, ciesz się zwolnieniem i odpoczywaj, jak się mały pojawi na świecie to nie będzie już tak dużo czasu na odpoczynek. ;)

Ja mam dziś dzień lenia, właśnie jem kanapki w łóżku :D :D Nie długo muszę się jakoś ogarnąć bo idę do gina dziś, a po drodze jeszcze na pocztę, ale na razie korzystam z wolnej chaty i się obijam. ;)

Inka, u mnie to samo, Adaś kopie jak nigdy. Próbowałam nawet ustalić jak jest położony, ale kopie dosłownie wszędzie i niestety nie jestem w stanie tego określić. Raz bije mnie po żebrach, raz po bokach, raz nisko w podbrzuszu.. Ale znając życie, pobryka parę dni a później znowu będzie odpoczywał.

Ja zrobiłam potrawkę z kurczaka z ryżem i wszystkich warzywnych resztek z lodówki ;) Szybkie i w miarę lekkie danie, na mój bolący żołądek w sam raz. Z mięsa mielonego lubię też zapiekankę z makaronem. Dodaję do tego zwykły sos bolognese do spagetti, posypuję serem i do piekarnika.

Agunia, trzymam kciuki za was :*

Dzień dobry ja na szybko z pracy - oczywiscie musiałam dzisiaj być
córcie mam nadal przeziebione

Pozdrowionka
Pyszczku :) własnie pisałam wczoraj o tej poduszce ze styropianem nie była zbyt fajna

o kurka kilka dni mnie nie było, a tu proszę Kota na zwolnieniu.... bardzo dobrze kochana, teraz siedź w domciu i odpoczywaj;-)
ja dzisiaj mam dzień z pralką..... dostałam tyle rzeczy dla niuni i trzeba teraz to wszystko wyprać :-)
U mnie na obiadek rybka w panierce:-) już kilka dni chodzi za mną smak smażonej rybki, więc będzie dzisiaj uczta:-D

I ja jestem :) jutro kończę praktyki w szkole, a od pon radio - ależ przyspieszyłam tępo zycia, ale chyba w sensie pozytywnym, bo nie że gonię tu i tam, tylko ruchu troszkę też nam potrzeba :)
Teraz wcinam ruskie - nie ma to jak wrócić do domku na gotowy obiad :D
Kota - zwolnienie jak najbardziej Ci się należy, zwłaszcza, że miałaś te bóle krzyżowe itp :) a Kubuś na pewno się cieszy :)
A co do ruchów dzidziusiów - ja od tygodnia zauważyłam zwiększoną ich ilość - czasami Mała wierzga jakby chciała wyskoczyć, myślę, że to też spowodowane jest po części przeziębieniem - gdzieś czytałam, że maluchy się stają wtedy ruchliwsze, a i na bank przyczyniły się tez wizyty w szkole - jak niunia słyszy dzieci, to skacze, albo się przeciąga :)

dagne tak jak napisałaś te ruchy to nie tylko kopanie ale przeciąganie, bardzo łatwo je odróżnić.
a co do umiejscowienia Nastazja masz rację, trudno mi jest stwierdzić jak Aleksy leży bo raz czuję ruchy nisko, raz po bokach, a ostatnio to nawet juz tak bardzo wysoko! ale cieszę się,że jest taki aktywny, chociaż wiem, że tam jest :-D ale czasem nawet zaboli to jego kopanie, wczoraj wieczorem śmiałam się z M,że powinien z syneczkiem porozmawiać żeby tak mocno mamusi nie kopał :-D

reklama
Dzieńdoberek! u mnie dzisiaj w kuchni królują kurki!pyszna jajecznica z kurkami i cebulką!
Agunia!zmartwiłaś mnie bardzo. dlaczego już w październiku? trzymam kciuki i myślęo tobie. informuj nas co siędzieje. buziaki!

Do góry