reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

haha, dziewczyny, siedzę w domu i już nie wiem co robić i tęksnię za pracą, należy mi się solidny klaps w tyłek, bo zaczynam żalować, że poszłam na to zwolnienie :-) ale racja, chyba Kuba już ma dość, więc dla niego będę grzecznie siedziała w domu.

co do mielonych to też chciałam podpowiedzieć płatki owsiane albo kukurydziane zamiast bułki tartej :tak: pycha wychodzą!!

ja dziś na obiad chyba zrobię cannelloni z mięsem mielonym, pomidorami i pieczarkami. tak za mną chodzą ostatnio te makarony, że hej. no ale plus bycia w domu, że teraz naprawdę mam czas na gotowanie i spełnianie kulinarnych zachcianek. obym się tylko nie rozpędziła z tym jedzeniem... ;-)

reklama
hej
od razu mówię,że nie odpowiem na każdy post bo nie dam rady!! ależ macie wenę do pisania!!
ale to mi nie umknęło: kota brawoooooo!! nareszcie męska decyzja!! i nawet się nie waż żałować!! klaps od bb-ciotek Ci się należy :-D
Agunia wiedz,że lekarze wiedzą co najlepsze dla Twojego dziecka!!3 maj się dzielnie!
Sergee ta kartka jest boska!!!

witam również nowe mamusie!!

a i mnie przeziębienie nie ominęło- nawet eksmisja M z sypialni nie pomogła i teraz ja leżę zakatarzona. póki co w użyciu Amol i mam nadzieję, że pomoże. zaraz zrobię sobie śniadanko, herbatę z miodem i cytryną i kurujemy się dalej!!
Aleksy szaleje w brzuszku jak nigdy, ostatnie 4 dni to już popis jego umiejętnośći!!

miłego dnia!

Kota nie ma tęsknoty za pracą, ciesz się zwolnieniem i odpoczywaj, jak się mały pojawi na świecie to nie będzie już tak dużo czasu na odpoczynek. ;)

Ja mam dziś dzień lenia, właśnie jem kanapki w łóżku :D :D Nie długo muszę się jakoś ogarnąć bo idę do gina dziś, a po drodze jeszcze na pocztę, ale na razie korzystam z wolnej chaty i się obijam. ;)

Inka, u mnie to samo, Adaś kopie jak nigdy. Próbowałam nawet ustalić jak jest położony, ale kopie dosłownie wszędzie i niestety nie jestem w stanie tego określić. Raz bije mnie po żebrach, raz po bokach, raz nisko w podbrzuszu.. Ale znając życie, pobryka parę dni a później znowu będzie odpoczywał.

Ja zrobiłam potrawkę z kurczaka z ryżem i wszystkich warzywnych resztek z lodówki ;) Szybkie i w miarę lekkie danie, na mój bolący żołądek w sam raz. Z mięsa mielonego lubię też zapiekankę z makaronem. Dodaję do tego zwykły sos bolognese do spagetti, posypuję serem i do piekarnika.

Agunia, trzymam kciuki za was :*

Dzień dobry ja na szybko z pracy - oczywiscie musiałam dzisiaj być
córcie mam nadal przeziebione

Pozdrowionka
Pyszczku :) własnie pisałam wczoraj o tej poduszce ze styropianem nie była zbyt fajna

o kurka kilka dni mnie nie było, a tu proszę Kota na zwolnieniu.... bardzo dobrze kochana, teraz siedź w domciu i odpoczywaj;-)
ja dzisiaj mam dzień z pralką..... dostałam tyle rzeczy dla niuni i trzeba teraz to wszystko wyprać :-)
U mnie na obiadek rybka w panierce:-) już kilka dni chodzi za mną smak smażonej rybki, więc będzie dzisiaj uczta:-D

I ja jestem :) jutro kończę praktyki w szkole, a od pon radio - ależ przyspieszyłam tępo zycia, ale chyba w sensie pozytywnym, bo nie że gonię tu i tam, tylko ruchu troszkę też nam potrzeba :)
Teraz wcinam ruskie - nie ma to jak wrócić do domku na gotowy obiad :D
Kota - zwolnienie jak najbardziej Ci się należy, zwłaszcza, że miałaś te bóle krzyżowe itp :) a Kubuś na pewno się cieszy :)
A co do ruchów dzidziusiów - ja od tygodnia zauważyłam zwiększoną ich ilość - czasami Mała wierzga jakby chciała wyskoczyć, myślę, że to też spowodowane jest po części przeziębieniem - gdzieś czytałam, że maluchy się stają wtedy ruchliwsze, a i na bank przyczyniły się tez wizyty w szkole - jak niunia słyszy dzieci, to skacze, albo się przeciąga :)

dagne tak jak napisałaś te ruchy to nie tylko kopanie ale przeciąganie, bardzo łatwo je odróżnić.
a co do umiejscowienia Nastazja masz rację, trudno mi jest stwierdzić jak Aleksy leży bo raz czuję ruchy nisko, raz po bokach, a ostatnio to nawet juz tak bardzo wysoko! ale cieszę się,że jest taki aktywny, chociaż wiem, że tam jest :-D ale czasem nawet zaboli to jego kopanie, wczoraj wieczorem śmiałam się z M,że powinien z syneczkiem porozmawiać żeby tak mocno mamusi nie kopał :-D

reklama
Dzieńdoberek! u mnie dzisiaj w kuchni królują kurki!pyszna jajecznica z kurkami i cebulką!
Agunia!zmartwiłaś mnie bardzo. dlaczego już w październiku? trzymam kciuki i myślęo tobie. informuj nas co siędzieje. buziaki!

Do góry