reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witajcie dziewczyny,
puścili mnie na razie do domku, mała ma arytmie , na szczęście nie wykryli wady serca, 3.10 mamy konsultację u kardiologa i wtedy pewnie zadecydują co dalej.najprawdopodobniej mała będzie na świecie w październiku :(

reklama
27012701- Fajnie że odpoczełaś no i że załapałaś się przy okazji na tyle prezentów dla małej.
Gosia- trzymam kciuki za wizytę, napisz oczywiście co tam u maluszka słychać.
Pyszczek, współczuję - wyobrażam sobie te szeleszczące styropianowe kulki w tej poduszcze:no:
Zjadłam śniadanie, taką mi tata bułeczkę kupił, jeszcze ciepła była.. Pycha.. I do tego jeszcze drożdżówkę z serem. No ładnie się opycham..
Adaś kopie, M. o dziwo dzwoni nawet często z pracy, a ja odpoczywam przed tv i ciągle coś jem :szok:

Agunia1985 dlaczego juz w październiku? Trzymam kciuki za Twoja kruszynke..będzie OK!
Nastazja..jedz, jedz!!!..Tobie i tak nie zaszkodzi, bo jesteś mega szczupla, ale za to wiecej energii będziesz miała i Adas też!

Cholewka ... Mialam mielone robic a w domu nawet odrobiny bulki tartej nie mam i kiszka bo tu nie mam gdzie kupic :-( nie wiem co teraz ugotowac ;-(

Agunia na pewno wszystko bedzie dobrze, trzymajcie sie i nie martw sie, jezeli bedzie trzeba dzidzie w pazdzierniku wywolac to tylko dla jej dobra wiec glowa do gory :tak:

Ja pomylam naczynia, wstawilam pranie i poskladalam poprzednie, nie wiem czy bedzie mi sie chcialo prasowac :zawstydzona/y: no nic ide kombinowac w kuchni chyba, ze ktoras z was ma jakis pomysl na to nieszczesne mielone?! :-(

kota jestem z Ciebie dumna kochana!! w końcu sobie porządnie odpoczniesz:):) myślę, że Kubuś specjalnie dał Ci w kość bo już innej szansy na zwolnienie nie widział hehehe:):):):)

Agunia odpoczywaj, do 3 jest jeszcze trochę czasu więc nie nakręcaj się głupimi myślami trzymam za Was kciuki!!!:)

cofnęłam sie kilka stron, bo ostatnio kilka dni nie mogłam byc na bieżąco z BB i nie wierzę, kota na l4..hehe..super kochana, że juz bdzisz odpoczywać :)

dziewczyny, na dziale "Przyszłe mamy" juz pojawiły sie czerwcówki 2012...jestem kolejny raz zszokowana upływem czasu !

dziewczyny litosci nie macie!!!!!!!! nie ma jeszcze 12 a ja jestem mega głodna a tu o samych pysznosciach mowicie!!!, ciekawe co moja tesciowka bedzie miala na obiadek:), bo czasem wole jechac cos kupic niz to jesc;p;p ale czasem sie postara az za dobrze bo juz wie co lubie i zaskakuje specjalnie zeby mi dogodzic:)
A ja z małym chodziłam od rana po dworze, przy okazji kopnał mnie pastuch.. gr jeden ominelam drugiego nie zauwazylam bo juz mi orzechem pachnialo tak... no ale mezul przyeszedl z pomoca i nazrewał takie swieżutkie pyszne:), Kamil pobuszowal na budowie i chodzil za kurami przy domku tesciow.
ja chce łazanki!!!!!;p
sergii sliczne karteczki

Wróciłam z klachów w pracy, humorek mi się poprawił.Marysia była grzeczniutka, że aż jestem w szoku, jedynie w windzie się denerwowała (mamy biuro na 7 piętrze)..
Asko_, to korzystaj teraz z obecności męża;-):-)
Agunia1985 - odpoczywaj i się nie stresuj..lekarze wiedzą, co czynią..będzie dobrze, zobaczysz!!!
Nastazja, kto jak kto, ale Ty się opychaj na zdrowie!!:-)
Lysa, a może zamiast bułki tartej, sypniesz do tych mielonych płatków owsianych? Ja tak czasami robię, tych płatków nie czuć, a działaja podobnie jak bułka..
Edit:
Asko_, wspominałaś niedawno o prostym i szybkim przepisie na jabłecznik - podasz?:-)

Ja nie dodaje bułki tartej do mielonego,zamiast bułki wrzucam zmiażdżone płatki kukurydziane kotlety są wtedy pyszne moje córcie to wcinają aż uszy im się trzęsą:) a jak nie mam płatków to dadaje troszke kaszki mannej i odrobinke wody i tez sa pyszne.

reklama
No zaprosiłabym Was na te łazanki ale sama mam takiego smaka że obawiałabym się, ze mi zjecie wszsytko:-)
Sergi powiem Ci szczerze, że nie wiem ile jeszcze popracuje. Może jeszcze cały pażdziernik...zobaczymy.
Dzisiaj strasznie ciągną mnie wiązadła znowu czyli brzuchol do przodu pewnie pójdzie znowu:rofl2:
Jeżeli chodzi o mielone to ja też czasem robie kullki, maczam w mące i wrzucam do bulionu do gotowania, potem sosik i mamy klopsiki w sosie:rofl2:
Jejciu ale już głodna jestem na samą myśl. Ja to mam smaka ostatnio na barszczyk i muszę sie gdzieś wybrać, bo nie opłaca mi się gotować, bo Kami pokręci mi nosem przy barszczu.

Do góry