reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Niezłe pomysły Was tu napadają, ale rzeczywiście jak ma się czas to lepiej cosik twórczego zrobić niż siedzieć i patrzeć w jeden punkt.
Młoda w szkole a ja dzisiaj mam jeszcze luzik- to juz ostatnie dni, bo od wtorku do pracy. Miałam 2 tyg L4 na podładowanie baterii albo raczej na zorganizowanie szkoły Kamisi i sprawy remontowe.

Ja jeszcze chce popracować w firmie, a raczej muszę zorganizować wszystko do końca roku, abym mogła iść na L4 i potem urodzić dzidzie w spokoju. Więc zabieram sie ostro od wtorku za sprawozdania z końca roku i poukładania wszystkiego pokolei.
Do tego jeszcze dochodzą szkoły, w których uczę - policealne szkoły - wykładam BHP:-) Wszystko mam tak rozplanowane, że zajęcia kończe w połowie listopada. To jest sobota lub niedziela co weekend i w tygodniu wtorki i czwartki od 16-20:rofl2:
Może na początek zrezygnuje już z wyjazdów na szkolenia bhp i nauczę sie odmawiać, ze nie dam rady:-p No taki już mój zawód:rofl2:

reklama
dzień dobry!witam się ze wszystkimi.
Mła-pomysł z kawałkai muzycznymi dla malutkiej świetny.Pamitam jak na ślub moich znajomych przygotowywaliśmt książkę kucharską z naszymi popisowymi daniami.Każde z nich było opatrzone zdjęciami, opisem i dedykacją.Wyszło świetnie.Ja specjalizuję się w przygotowywaniu fotoksiążek z różnych ważnych imprez .Mam ich już parę na koncie,m.in.dla rodziców z okazji świąt z ich rodzinnych stron, taka podróż sentymentalna.
Co do muzyki, szukałam składanek z takimi sztandarowymi piosenkami dla dzieci.
Zakupiłąm już nawet 1 składankę i reedycję płytki Turaua i Umerki z kołysankami.
Będę miała prezent na święta dla moich chrześniaków.

Witam Mamusie :-)

Dopadł mnie dzisiaj straszny ból gardła i katar to chyba przez to że we wtorek tak przemokłam i dzisiaj będę się musiała kurować domowymi sposobami zaraz zrobię syropek z cebuli.
Niedawno dzwonił do mnie kurier że niedługo będzie z paczką czyli łóżeczkiem i materacykiem, tylko nie wiem czemu podałam numer do mnie skoro mnie nie ma w kraju :-D ale Mama siedzi w domku i już czeka na przesyłeczke :-) A ja łóżeczko na żywo zobaczę dopiero w październiku ale dobrze że już jest :-) Uciekam troszeczkę ogarnąć w domku bo nie mogę patrzeć na to wszystko :zawstydzona/y:
Miłego dnia :-)

Dziewczyny dałam radę!!! Glukoza zaliczona!!!

Łatwo nie było, ale mogło też być gorzej :) Teraz tylko trzymam kciukasy, żeby wynik był dobry. Myślałam, że przez cały dzień nie spojrzę na nic słodkiego, ale jak już wróciłam do domku i piłam kawkę to pozwoliłam sobie na 2 kostki czekolady. :)

Oj mamusie chorowite coś ostatnio są... Kurujcie się dziewczyny.

Jeździłam dzisiaj troszkę po mieście i miałam nadzieję, że wyciągnę M na zakupy dla "Zdzisławy" (mój M tak mówi tak malutką - to chyba efekt rozczarowania, że jednak nie chłopak, ale na szczęście tak tylko żartuje). :))) Niestety widzę, że on kompletnie do tego nie ma cierpliwości. No i tak sobie myślałam, że podpytam Was czy Wasi mężczyźni biorą udział w takich zakupach czy zostawiają to Wam????

beciu dzielna z Ciebie dziewczynka:):):)

co do zakupów to ja jeszcze nic nie kupiłam dla Michasia sama wszystko wspólnie z M:) ale to taki mój osobisty ewenement ten M odkąd zaszłam w ciąże to wszędzie ze mną jeździ jak cień:) ogólnie tajemnicą nie jest, że faceci nie lubią zakupów więc myślę beciu nie masz powodu do zmartwień:)

Becia, gratulacje!:tak:
Co co zakupow - na pewno wiekszosc bede robic sama (ubraniowe itp) jak przyjade do PL. Mysle, ze skonsultujemy sie z M. co do wozka i lozeczka, no i fotelika...;-)Tez mi sie wydaje, ze ciaza (nasza) troche zmienia facetow. Moj M. pewnie by sie przemeczyl ze mna na tych zakupach, ale niestety ktos musi zarabiac na chleb i niestety na jakis czas (2 miesiace) rozstaniemy sie, a on przyjedzie do mnie przed swietami....:-( mam tylko wielka nadzieje, ze zdazy.....;-) termin mamy na 31.12.....

dzień dobry
i ja się melduję już po praktykach!! dzień na wariackich papierach, nie zdążyłam zjeśc nawet drugiego śniadania, non stop coś do tłumaczenia było.
teraz skoczyłam na chwilkę do łóżka bo mój M ma przyjechać i ruszamy do centrum na zakupy- tzn kupić w końcu jakiś prezent ślubny bo wesele już jutro!!
jedyne co mnie cieszy to jutrzejsza wizyta u fryzjera :-):happy:

miłego dnia

jestem po fryzjerze, za chwilę idę za pazurki :) wreszcie będę wyglądać jak człowiek ;)
co do zakupów to ja wolę chodzić z mamą - zawsze to porada z doświadczeniem :) natomiast mój M czasem chodzi z nami i bardzo dzielnie to znosi. Jak oglądaliśmy wózki był naprawdę zaciekawiony więc nie jest źle.
Jutro idę na glukozę. Nie boje sie bo lubie słodkie tylko jak wytrzymać tyle godzin bez jedzenia? to mnie martwi:( ciekawa jestem jak maleństwo bedzie brykać po słodkim :):)

Pyszczek, ja tez mam jutro.... tyle, ze nie wiem, czy przeziebienie moze miec jakis wplyw na wynik badania...... Dziewczyny, czy ktoras byla na glukozie podczas przeziebienia?

reklama
Papayka, ja byłam na glukozie mając przeziębienie. Choroba nie wpływa na wyniki w żaden sposób. Wpływa jednak na wyniki moczu, więc nie ma sensu ich robić jeśli nie chcesz usłyszeć, że masz bakterie ;)

Pyszczek, bez obaw - glukoza pasie ;) Momentalnie przejdzie Ci głód :)

Rojku, już wiem, że to, co przygotowują moi znajomi dla Emilki to nie jest typowa dziecięca muzyka. Zawrą się w tych pojedynczych utworach raczej ich własne upodobania i to, co chcieliby przekazać mojemu dziecku :) To będzie bardziej pamiątka niż coś, co puszcza się dzieciom ;) - myślę, że coś w tym stylu http://www.youtube.com/watch?v=ALHF1kMeQlU
Ale Twój pomysł z muzyką dziecięcą jest jak najbardziej trafiony. Mirabelka dała już pierwszą podpowiedź pisząc, co udało jej się kupić w tym temacie.
A tak zupełnie na marginesie - Mirabelka, szalejesz z zakupami! :) I bardzo dobrze! To właściwy moment :)

Ostatnia edycja:
Do góry