reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Qrde doczytałam dokładnie o tym usg i jednak okazuję się że nie kosztuję 15 funtów tylko od 75-100 =/ tak więc się jeszcze zastanowię czy je zrobić bo dołożę niewiele i mam 3d bądź 4d albo już poczekać do tego października i jak polecę do PL ale szczerze to coraz bardziej mnie korci kto tam mieszka u mnie pod serduszkiem nie wiem jak się zwracać, bo Maleństwo Kruszynka Skarbek mi nie wystarcza chciała bym już po imieniu móc mówić do Maluszka =)

reklama
Agapa!i jak tam zdrówko. okazuje się, że ja miałam identyczne objawy jak ty.coś jakby ostra kolka, która nie chce minąć. zaczęło się koło godz. 20 i męczyłam się calutką noc i potem cały dzień. ból okropny, w końcu sam minął, a ja byłam strasznie wyczerpana. byłam u lekarza. zrobił mi usg prawej strony brzucha, skupiając się na nerce, ale nic nie stwierdził. więc do tej pory nie wiem co to może być. po kilku dniach się powtórzyło. jest też podejrzenie, że to mały naciska mi na prawą nerkę. nie chce mi się wierzyć, bo chyba nie jest jeszcze na tyle duży. fakt faktem, że ból okropny, że nawet nie byłam wstanie dobrze wstać z łóżka. oby się nie powtórzył. trzymam kciuki, żeby ci minęło. buziaki.

mari88 kiedy czytałam Twojego posta aż mi się ciśnienie podniosło! Co to za facet? Naprawdę nie przychodzi do głowy żaden inny komentarz jak tylko ten, że oni wszyscy są beznadziejni :/
Gdyby 4 kg na plus czy minus miały decydować o czyjejś atrakcyjności, świat dla nas, kobiet, byłby okrutny. Ale nie jest tak! Nie wiem dlaczego Twój mężczyzna tak się zachowuje, ale wierzę, że mu to przejdzie - inaczej trzebaby go było zaliczyć do niżej kategorii :p ;)
A Ty się nie przejmuj, dbaj o siebie i zrób coś, co Ci sprawi przyjemność, bo zasługujesz na to. Oni nigdy nie pojmą ile poświęcamy, żeby mogli być "dumnymi ojcami".
Mam nadzieję, że mimo wszystko forum nie będzie Cię dołowało. Każda z nas na swój sposób doświadcza reakcji na ciążę naszych najbliższych i tych mijanych na ulicy, mamy więc przeróżne odczucia w tej kwestii, ale na pewno nikt nie zostawi Cię tu samej. Głowa do góry! :)

żabcia_tbg, nie wiem czy tęsknisz za swoim rodzinnym miastem, ale ja akurat tam trafiłam wczorajszego popołudnia - na Jarmark Dominikański. Całkiem sympatycznie :)
Co do usg, to wiesz, wszystkie liczymi się z kasą w kontekście grudniowej rewolucji, ale.... usg to chyba najprzyjemniejsza z rzeczy, których możemy doświadczyć na tym etapie. Ja mogłabym leżeć godzinami i patrzeć na moją córkę :) Zrób więc sobie dobrze i zaszalej - zrób usg. Wyrzuty sumienia uciszysz na pewno przekonaniem, że robisz to również dla dobra dziecka, w ramach kontroli ;)

Niezły wynalazek! Aż by się chciało go mieć :) Z drugiej strony pewnie zamartwiałybyśmy się jeszcze bardziej, bo "źle się ułożyło", "okręciło się w pępowinę", "mało rusza rączkami", albo wynajdywałybyśmy milion kolejnych powodów, żeby żyć w strachu ;)

ja już ulokowana u mamci. Kami chrapie koło mnie a ja jeszcze troszke pośmigam po necie.
Mała kopie na całego wiec jeszcze troszkę ją sobie pogłaszcze po brzuszku i kłade sie spac.
Kota - witaj! Opowiadaj jak podróz mineła i jak sie wybawiłas.
A jak tam nasza sobotnia młoda meżatka??

kolejny dzień mi zleciał, dobrze,że mój M potrafi być taki szarmancki i oczarował tu pielęgniarki i pozwoliły mu na wizytę do 22 :-D
więc dopiero pojechał a ja poczytam jeszcze co nieco i kładę się spać.
zobaczymy co powie jutro lekarz na obchodzie, chciałabym już iść do domu, bo tam remont wciąż trwa i moi mężczyźni sami w domu (przyp. Syneczek Leon-kot i Łaper- pies) bo o M się nie boję, na obiadki do babci jeździ :-D

spokojnej nocy drogie Mamuśki

Miła pewnie że tęsknię za moim miasteczkiem a jarmarki Dominikańskie to zawsze uwielbiałam. A skąd Ty dokładnie jesteś z podkarpacia ??

Co do usg to się jeszcze zastanowię bo w sumie w październiku lecimy do PL i tam zamierzamy odwiedzić lekarza zrobić usg i badania a po co 2 razy wydawać pieniążki, oczywiście jak by to było jakieś 15-20 funtów to bym poszła a tak to trzeba oszczędzać tyle wydatków ślub potem na świat przyjdzie Maleństwo =)

A wynalazek świetny chciałabym taki mieć w domku =)

super!!!!!!!!!!!1
A ja będę miała córeczke dziś się dowiedziałam
gratulacje:)

dagne na którą masz jutro usg? Niezapomnij nam się tu szybciutko pochwalić kto tam mieszka pod Twoim serduszkiem:-)
Jutro też Ramol ma połówkowe:tak:
Agapa- to dobrze,że czasem panikujesz:-D

Która jeszcze mamusia w najblizszym czasie ma usg połówkowe,a jeszcze nie wie o płci? Dużo nas zostało? Chyba lukne na nasza listę:tak:

Mineralna- Gratuluję CÓRCI:) Niezapomnij wysłać wiadomości prywatnej do Serg o tej wspaniałej wiesci- aktualizacji na liscie

ja jeszcze nie wiem dokladnie niby dziewczynka ale nie potwierdzona w 100% czyli jak dla mnie sie nie liczy:(:(

a ja dzis spalam uwaga!!!!!!!!!!!!!!1
do 11.50:) Patryk u babci to sobie pozwolilam....
zjadlam sniadanko i wyjechalam na zakupy,kupilam Patryczkowi dywan,a Maludzie w brzuszku pelno ciuszkow troche rozowych takze jak nie bedzie dziewczynki to Mamusie moge sprzedac:):)

Milego wieczorku....

reklama
Dziewcyznki nie mam siły na nadrabianie dzisiaj, bo mnie tucały weekend nie było. Wpadłam się tylko pochwalić.
Byłam dziś na wizycie. Płeć nadal się potwierdza - czyli dziewuszka bez zmian. Chociaż wszyscy mi mówią, że jak dziewczynka, to często i tak chłopak wyskakuje :) Siedziała sobie do góry nogami. Przyłożyła mi w trakcie USG :) Waży 633g. Długości nawet lekarz nie szacował, a ja nie pytałam. Wszystko w porządku.
Już bym chciała dziewczyny 8 miesiąc... Tak jakos mi się wydaje, że powoli ten czas teraz mija :) A już bym Anielcie chciała tulić. Ale wszystkie młode mamy w otoczeniu mówią, że teraz mam odpoczywać, spać i się tym delektować, bo już niedługo :)

Do góry