reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

dzien dobry Grudnióweczki!

nie dalam rady nadrobic wszystkiego :szok: ale produkujecie tych stron...

rojku; gratuluje córeczki!

na weselu sie wybawilam, nawet troszke sie pobujalam w miejscu :-) bylo naprawde fajnie, podczas tanczenia moj pępek zahaczał o pasek mojego M. :-D tak sie z tego uśmialiśmy, że masakra. podróż też minęła dosyć spokojnie, jechaliśmy duuużo wolniej i dłużej, bo częściej robiliśmy przystanki, prze podróżą też profilaktycznie wzięłam no-spę :tak:
mały na weselu tak mi się wiercił w brzuchu, że hej, chyba tańczył :-D w każdym razie miałam partnera, który nie odstępował mnie ani na krok haha.

dziewczyny kupiłam rewelacyjny krem na rozstępy Palmers, z masłem kakowym, teraz używam go zamiennie z Mustelą, ale Palmers jest wg mnie o wiele lepszy, idealnie nawilża i odżywia skórę! i jest też o wiele tańszy, jakoś ok 20 zł kosztuje, są na Allegro i w Piotrze i Pawle. Może któraś z Was też go używa, lub używała?

miłego dnia!!!

reklama
Witam dziewczyny!

Wczoraj miałam wizytę u ginki i rozwiała moje wątpliwości, te pomiary co do główki to jest wszystko OK:-) aż ciężar spadł mi z serca, a co do wyników glukozy i moczu są bardzo dobre, taka szczęśliwa jestem bo chodziłam przygnębiona.
Życzę każdej kobietce żeby miałam bardzo dobre wyniki i nie miała cukrzycy ciążowej!;-)
Widzę, że dziewczynki po woli przeganiają chłopców:-D

Venus - wszystkiego dobrego na nowej drodze życia!!!:-)

A ja bym rzekła, że tabelki się zaróżowiły i dziewczynki już przegoniły chłopców:)
Uciekam do pracy:( zleci mnie znowu do 21 i nie mam juz pozniej sił na pisanie, ale od przyszłego tygodnia urlop, to mam nadzieje nadrobić wszytsko:)
Buziaki!

Cześć dziewczyny!

Po wczorajszym USG musieliśmy objechać rodziców, bo niecierpliwie czekali na filmik i foteczki.:-)
Nasza Amelka (co najważniejsze) jest zdrowa i wszystkie parametry prawidłowe. Ach, i napewno jest dziewczynką. :-D Waży już 532g, a serduszko bije 134u/min. Pół kilo to już taka kluseczka. :-) Mała kręciła się i troszkę zakrywała rączkami, ale udało się ją uchwycić w trójwymiarze. Jest taka słodziutka i nawet się uśmiechnęła.:-D Mąż już stwierdził, że podobna do niego, no niech mu będzie! :-)
Całe szczęście jest zdrowa i wszystko jest w porzątku, tak jakoś odrazu mi lżej na sercu.:-)

kota dobrze,że podróż minęła bez zbędnych przygód!!
a mnie czeka wesele za miesiąc i się zastanawiam co ja na siebie włożę, bo pewnie trochę jeszcze urosnę do tego czasu.

katarinka cieszę się, że córa zdrowa!

dorcia najważniejsze,że wszystko się dobrze skończyło!!

a ja się niezmiernie cieszę, bo wychodzę do domu :-) oczywiście mam na siebie uważać i brać luteinę, magnez i doraźnie nospę!
czekam teraz na mojego M bo wypisy dopiero o 13 ale skoczymy najwyżej do Goerlitz na małe zakupki!!

katarinka09 gratuluję :-D no pół kg to już duża dzidzia hehe

venus - wszystkiego, co najpiękniejsze na nowej drodze życia!!!

inka - ja ubrałam elastyczną małą czarną, już nie chciała kupować specjalnie sukienki ciążowej na wesele :-)

Inka to super, że wychodzisz :) a i tak- małe zakupki zawsze dobre :)
Mineralna, ja płacę dziś 200zł, ale to usg 3d jest tak jakby nad program, bo chcieliśmy iść do szpitala, gdzie chcę rodzić, a jutro mam normalną wizytę na nfz też z usg :)

Dostałam właśnie zaproszenie na wesele, tylko jest jeden problem. Moja rodzina pochodzi ze Śląska, a ja mieszkam w Przeworsku (woj. podkarpackie) i problem jest w tym, że wesele jest 8 października. Obgadałam z mężem sprawę i uzgodniliśmy jednogłośnie, że jednak nie pojedziemy na to wesele. Ja będę już wysoko w ciąży, to jest jednak dużo kilometrów i nie będziemy ryzykować w tak daleką podróż.

Myślę, że kwestia wyjazdów i imprez jest sprawą indywidualną - zeleży od tego, w jakim jesteśmy stanie wg lekarza i jak się same czujemy.
Ja akurat byłam na dwóch weselach, oba w 3 m-cu (chyba najbardziej ryzykownym).
Niedługo wybieram się na wakacje. Samolotem. I wierzę, że wszystko będzie ok :)

Co do sukienek weselnych polecam odcinane pod biustem. Jest ich teraz sporo w sklepach i nadają się zarówno na ciążę, jak i bez :)

reklama
kotka dzisiaj niunia ma glukozę, pamiętasz? ciekawe czy dobrze ją zniosła mam nadzieję, że odrazu nam napisze:-) trzymałam za nią kciuki by wszystko było dobrze i żeby jej nie zwróciła...

inka no pewnie, właśnie o to mi chodziło żeby było wszystko wporządku:-) jak tam maluszek, kopie? oszczędzaj się kochana!!!

Ostatnia edycja:
Do góry