reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Agapa, mam nadzieję, że się uda, nie jestem fanką licytacji, bo zapominam kiedy się kończą aukcje i zwykle w ostatniej chwili ktoś przebija moją ofertę, ale nastawię sobie chyba jakieś przypomnienie na telefonie :-D

reklama
aga7602 - moja siostra miała podobnie, bulgotanie i łaskotki to są ruchy:-)
Nastazja - to witaj w klubie:-) wiesz już co będziesz miała?
kota-behemota - jeszcze nie znam płci dziecka bo się obróciło pleckami do góry ale mam nadzieję, że niebawem się dowiem:-)
niunia1604 - również witam moją imienniczkę:-)

Hejka Kochane,

Ja tylko tak chwilke sie pokazuje i zmykam do remontu:wściekła/y:juz mam dosyc aby do konca lipca :sorry2:Zazdoszcze mamuśka te które juz znaja plec swojego malenstwa :-)ja tez juz bym chciala wiedziec ale to dopiero 16 lipca:-(jak sie uda... Mi to chyba wszystko idzie na dziewczynke bez słodyczy nie moge sie opanowac:szok:tragedia no ale coz dla Kluski -wszystko:-)nawet tek kilogramy.Nie wiem na jaki kolor poamalowac pokoj dziecka bo kurcze nie znam płci no ale jeszcze poczekam , i tak czeka mnie łazienka.Jesli chodzi o samopoczucie u mnie jak narazie dobrze lekkie zawroty głowy ale to w sumie w normie , od rana pada pogoda barowa, wypijam kawke i biore sie za obiad a potem remont:baffled:
Jesli chodzi o ciuszki z allegro tez juz patrzyłam wielkie paki z licytacja i powiem wam szczerze ze sie bardziej to oplaca niz kupowac nowe ,bo tydzien a znowu bedzie trzeba kupowac ciuszki dla kluski.Kupie pare rzeczy nowych ale napewno tez zalicytuje jakas paczuszke:-p
Witam nowe Grudnióweczki.

Miłego dzionka Kochane:-)

becia piękniusie ubranko!!!! jestem nim zauroczona:)

Oj zazdroszczę Wam tego szaleństwa zakupów.. ja ubranek mam tyle że szkoda gadac, i to w kolorach wszystkich procz rózowego wiec licze na dziewczykę wtedy będę mogła coniego dokupić:D no i ze względu na porę roku też jakieś zimowe dokupię, bo Kamil jest z maja to zupełnie inny zakres ubranek, dziecko bodziakowe tylko:D a teraz.. będzie trzeba trochę na ubierać:)

Widziałąm tu na forum chwilkę temu jakieś posty o kamieniach w woreczku.. ja tez je miałam
Przez 2 lata leczyli mnie na wrzody mimo braku potwierdzenia w badaniach ze to to, potem się poddałam i dzielnie znosiłam sporadyczne ataki .. mega silne. Dopiero w 2009 po silnym ataku inna lekarka zorientowała się o co chodzi.
Usg i wszystko jasne, zapisałam się na laparoskopię żeby mieć szybko z głowy przed ślubem, tymbardziej że odrazu chcielismy dzidzie i tak zabieg miałam w kwietniu a slub we wrzesniu a zaraz potym dowiedziałam się o dzidzi, wiec wszystko ładnie się zgrało a dzięki temu zabiegowi nie miałam problemow w ciazy.

Ja zabieg miałam w Grzawie.. cód miód i orzeszki, cudowny lekarz super opieka, wyszłam następnego dnia wieczorem, bolec trochę bolało ale blizny malutkie, wycieli mi cały woreczek, kamienie leżą schowane na pamiątke aż strach pomyśleć ile tego było.
A co do diety.. przez kilka tyg. nei jadłam smazonego itp ale potem powoli zaczelam i nic się nei działo, wiec generalnie u mnie obyło sie bez drastycznych zmian w diecie:)
Ale słyszłąm ze u starszych osob duzo gorzej to wyglada i z zabiegiem i z dietą potem.

Eh... pędzę na allegro... też sobie cosik kupię na poprawę tego pogodowego dołka:), nawet z dzieckiem na spacer isc nie mozna:(
Ale ja bardziej cos dla siebie.. moze leginsy i jakas tunikę:)

Phelania, też mam smaki "typowo" na dziewczynkę, raczej słodko, owocowo i warzywnie, jakoś mnie specjalnie do mięsa nie ciągnie, a tu się okazało, że mały chłopczyk zamieszkał w moim brzuszku :-) pokoik dla maleństwa możecie wymalować na jakieś neutralny kolor, a później dodatkami do "pokolorować".

kurcze, Allegro to złoooo :-D widzę, że nie tylko ja spędzam tam czas haha

u nas taka licha pogoda, a od czwartku ma nam na budowę wjechać ekipa i nie wiem jak to będzie.... :dry: wszystko mokre, ziema nie wyschnie do czwartku, a słońca raczej nam nie zapowiadają...kurcze, mam nadzieję, że jakoś damy radę, choć nie wiem jakim cudem.

dorcia88, jeszcze nie wiem jaka płeć, dowiem się najwcześniej na usg połówkowym, wiec za jakies może 2 tygodnie, bo muszę się umówić. Ale bardzo chcę chłopca.
Smaków jako takich nie zauważyłam, ale też nie wierzę w takie gadanie, choć oczywiście spotykam się z komentarzami, że ślicznie wyglądam i pewnie będzie chłopczyk, albo że w pierwszym trymestrze miałam ciągłe mdłości i wymioty, to też podobno na chłopca. No nic zobaczymy co będzie..:)

Jeśli macie, gdzieś po drodze jakiś fajny lumpeks to moim zdaniem lepiej udać się do lumpka po ciuszki dziecięce, bo przynajmniej możecie zobaczyć na żywo jaki jest stopień zużycia tego ubranka i co ważne ubranka w lumpku są tańsze niż na allegro. Mówie co zauważyłam z własnego doświadczenia. Stałam się fanką lumpków w poszukiwaniu ubranek dziecięcych, bo tam naprawdę za niewielką kasę można znaleźć rewelacyjne ubranka po 2 -16 zł. Udało mi się w lumpku upolować kombinezon zimowy za 16 zł bodziaki w świetnej formie prawie jak nowe po 2 zł, pajace za 5zł.
Jeśli chodzi o używane ubranka dla maluszka na allegro to się do nich zraziłam. Kupiłam ostatnio na allegro kilka bodziaków na zdjęciu wyglądały rewelacyjnie jak nowe, a w rzeczywistości okazało się, że są bardziej zużyte niż te co kupiłam w lumpku i to taniej. A na zdjęciach wyglądały jak nowe. Z lumpka można wyjść z pełną siatą za 15 zł a na allegro za gorsza jakość zapłaciłam ponad 50 zł. Według mnie nie polecam używanych ciuszków na allegro.

Becia84-super ten kombinezonik aż sie buzia smieje jak na niego sie patrzy, taki słodki
Nastazja-podoba mi sie to ubranko od razu widać że bardzo chcesz chłopczyka:-)

Ja od początku ciąży mam przeczucie że chłopiec będzie, ciekawe czy moje przeczucie sie spełni, ale nieważne jak bedzie dziewczynka też będzie super-oby tylko nie była tak zwariowana i niegrzeczna jak mamusia bo ja podobno wszystko robiłam na opak a jeść to w ogóle nie chcialam jak byłam malenka.

Ja od jakiegos czasu poszukuje z moim M albo wiekszego mieszkania, albo działki albo gotowego domu-kurcze jakos cieżko idzie to co czasem ogladamy woła o pomste do nieba a ceny w Wawie kosmiczne, szukamy cos poza ale z dobrym połączeniem do miasta bo pracować niestety trzeba. Dzisiaj mam doła z tego powodu, znalazlam fajny dom ale znalazł sie ktos kto jest w stanie wylozyc gotowke za niego, my niestety kredyt a wlascicielowi sie spieszy, coz czekam dzisiaj na telefon czy tamci podpisza umowe.

No nic ogolnie mam placzliwy nastroj, znowu mnie hormony dopadły:-(

Ach zakupy, zakupy. Właśnie oglądałam na allegro całe wyprawki. Przecudne...

Jeśli macie, gdzieś po drodze jakiś fajny lumpeks to moim zdaniem lepiej udać się do lumpka po ciuszki dziecięce, bo przynajmniej możecie zobaczyć na żywo jaki jest stopień zużycia tego ubranka i co ważne ubranka w lumpku są tańsze niż na allegro. Mówie co zauważyłam z własnego doświadczenia. Stałam się fanką lumpków w poszukiwaniu ubranek dziecięcych, bo tam naprawdę za niewielką kasę można znaleźć rewelacyjne ubranka po 2 -16 zł. Udało mi się w lumpku upolować kombinezon zimowy za 16 zł bodziaki w świetnej formie prawie jak nowe po 2 zł, pajace za 5zł.
Jeśli chodzi o używane ubranka dla maluszka na allegro to się do nich zraziłam. Kupiłam ostatnio na allegro kilka bodziaków na zdjęciu wyglądały rewelacyjnie jak nowe, a w rzeczywistości okazało się, że są bardziej zużyte niż te co kupiłam w lumpku i to taniej. A na zdjęciach wyglądały jak nowe. Z lumpka można wyjść z pełną siatą za 15 zł a na allegro za gorsza jakość zapłaciłam ponad 50 zł. Według mnie nie polecam używanych ciuszków na allegro.

Pochwal się zdobyczami :)

Becia84-super ten kombinezonik aż sie buzia smieje jak na niego sie patrzy, taki słodki

Ja od jakiegos czasu poszukuje z moim M albo wiekszego mieszkania, albo działki albo gotowego domu-kurcze jakos cieżko idzie to co czasem ogladamy woła o pomste do nieba a ceny w Wawie kosmiczne, szukamy cos poza ale z dobrym połączeniem do miasta bo pracować niestety trzeba. Dzisiaj mam doła z tego powodu, znalazlam fajny dom ale znalazł sie ktos kto jest w stanie wylozyc gotowke za niego, my niestety kredyt a wlascicielowi sie spieszy, coz czekam dzisiaj na telefon czy tamci podpisza umowe.

Cierpliwości. Co nagle to po diable, a napewno znajdziecie coś fajnego. Ja wiem, że hormony robią swoje i brakuje cierpliwości, ale kupno domu to poważna sprawa i moim zdaniem nie ma co się śpieszyć. Trzymam kciuki za ciekawe oferty :)

reklama

Ja od początku ciąży mam przeczucie że chłopiec będzie, ciekawe czy moje przeczucie sie spełni, ale nieważne jak bedzie dziewczynka też będzie super-oby tylko nie była tak zwariowana i niegrzeczna jak mamusia bo ja podobno wszystko robiłam na opak a jeść to w ogóle nie chcialam jak byłam malenka.

No chciałabym, nawet miałam już dwa sny o synku, ale jak mówi mój M. najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa.. :)
Mnie hormony dopadły już pare dni temu, ciągle mam doła..

Do góry