reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

witam grudnióweczki :)
wyprawiłam M do Pracki teraz siedzę nad melisą :-)
dorcia88 witam nowa ciężarówkę i moją imienniczkę jak mniemam:p
Papayko-współczuje męczarni z bólami ...ale silna kobietka jesteś wiec wytrzymasz do czasu opinii lekarza :-)
sergeevna- ja też jeszcze nie mam pojęcia kogo nosze a najgorsze jest to ,że nawet nie mam przeczucia :zawstydzona/y:
Asia_79- ja teraz kupuje neutralne hihihi białe ,zielone ,żółte :)jak już się dowiem czy mamy synka a może córcie zacznę kupować rzeczy pod kolor...
becia84 - gratuluje udanego zakupu:-)

Ostatnia edycja:
reklama
cześć mamuśki,

dorcia88, witaj na forum! ale masz fajny termin mikołajkowy :-) znasz już płeć maluszka? ja w sumie ruchów też jeszcze nie czuje, raz coś mi puknęło w brzuch, ale nie jestem pewna, czy to jelita, czy mój maluszek, więc też nadal czekam :tak:

u nas wczoraj CAŁY dzień lało, waliło gradem i CAŁY dzień była burza... tragedia! oczywiście dziś znów też od rana pada...uroczy lipiec, nie ma co, za oknem całe 12 stopni.. ja dziś ostatni dzień na zwolnieniu lekarskim i od poniedziałku znów do pracy, powiem Wam, że te kilka dni leżenia bardzo mi pomogło, bóle podbrzusza już praktycznie minęły, macica przestała tak okropnie twardnieć, pewnie mała zasługa luteiny, na szczęście dziś wieczorem ostatni raz, ale zostały mi 1,5 listka, więc patrząc na moją historię ciąży, na pewno jeszcze do niej wróc.. no i magnez 3x dziennie po 500mg na pewno też pomógł. Mój organizm się uspokoił i mam nadzieję, że tak zostanie, choć mam trochę obaw przez powrotem do pracy, niby praca przy biurku, ale cały czas na najwyższych obrotach, zobaczymy, mam nadzieję, że nie będzie tak źle.

Papayka, dbaj o siebie i nie bierz żadnych specyfików bez konsultacji z lekarzem, kurcze historia Agapy straszna, mam nadzieję, że będziesz teraz pod stałą kontrolą specjalisty. Trzymam kciuki.

dziewczyny, macie jakieś wieści od grudnióweczek, które od jakiegoś czasu milczą? Scholastyka, Firanka... ??? czytacie? Odezwijcie się, co u Was słychać?

miłego i spokojnego dnia!!!

Już jestem. No to się pochwale moim zakupem. Pierwszy taki zakup więc jestem zajarana jak dzwonek.

DSC_0118.JPG
DSC_0117.JPG

dorcia88, ja też mam termin na 6 grudnia.. :)

To mój pierwszy zakup dla maluszka..:-)
ubranko.jpg

Becia84, śliczne ubranko.. Te uszy misia, boskie :)

Dzieki wielkie Agapa!
wczoraj mialam usg, nie mowili nic o piasku/kamieniach....wiec mam nadzieje, ze to jeszcze nie ten etap....
Ja też mam nadzieję że to jednak nie kamienie itp. W ciąży to dodatkowy problem bo można tylko no-spę, a ból jest przeogromny.

Cześć dziewczyny, chciałam dołączyć do was - grudniówek:-)
Termin porodu mam na 6-go grudnia. Mam do was pytanie odnośnie ruchów maluszka.
Czy wszystkie z was już je czują?
Ja się trochę martwie bo jescze nic nie czuję...
Nie martw się ja też jeszcze nie czuję, chociaż kilka razy wydawało mi sie że coś tam się rusza, ale ja za pierwsze ruchy uważam falowanie brzuszka :-)

Agapa no to niesamowite przeboje :szok: Faktycznie, z tym nie ma żartów... :no: teściowa moja miała kamienie w woreczku usuwane operacyjnie, pamiętam, jak mi opowiadała co to za ból i jak się cała sytuacja po kolei rozwijała... Mam nadzieję, że teraz już lepiej i że problem się nie nawraca?
No dzięki Bogu jestem już 10 lat po operacji i mam spokój i nie stosowałam diety, a powinnam

Kurcze ten post piszę całą godzinę. Ciągle mnie coś odrywało.
Dla nowej mamusi prośba o rejestrację i codzienne głosy Nivea

reklama
Nastazja super komplecik.

Qrcze ja muszę się jeszcze opanować chociaż 2 tygodnie do USG, ale wczoraj biegiem leciałam do domu po kasę jak to zobaczyłam :)))

Kota pochwal się, pochwal...

Do góry