reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

U mnie ponury dzionek. muszę iść po zakupy, bo w lodówce pustki, a tak bardzo mi się nie chce.eh ten leń:). mam nadzieję, że nasz synek nie stanie sę dziewczynką, bo już nakupiłam prawie worek pięknych, chłopięcych ciuszków.przekonam się 6 lipca, bo wtedy mam badanie połówkowe.
Witam nowe grudnióweczki!lecę na zakupy. Zazdroszczę niektórym z Was, że jeszcze nie tyją. ja już do góry 6 kg. a co dalej, strach się bać. buziaki!

reklama
fajna niespodzianka z tą "zmianą" płci:-) Dlatego wolę sie na razie nie nastawiać.
Ja już wyskoczyłam i zrobiłam zakupy, jeszcze trochę i idę gotować do domku.
U nas już lunęło, a teraz sie znowu przejaśnia.

Dziewczyny mam małe pytanko

Wiem ze schizuje ale ja tak zawsze mam ze wszystko analizuje.
Jak byłam w 13 tyg na usg to moj maluszek strasznie wariował fikal nozkami machal raczkami i ogolnie byl niesamowicie ruchliwy, teraz myslalam ze bedzie tak samo albo jeszcze bardziej sie ruszał, na poczatku az sie wystraszyłam bo nie ruszał sie wcale tylko widzialam bijace serduszko, potem widzialam ze troche ruszal nozkami -ale malutko na cale badanie ktore trwalo z 15 minut. lekarz mowil ze wszystko ok, ale to nie moj prowadzacy lekarz.
Powiedzcie czy tak jest normalnie?
Obyś tylko takie problemy miała. To całkiem normalne. Moje dzieci na jednym usg fikały że był problem w zrobieniu jakichkolwiek pomiarów a innym razem trzeba było je budzić żeby np. sprawdzić płeć, a dziecko uparte i spało sobie w najlepsze:-D

DoMisia1985, gratuluję, ciesze się, że maluchem wszystko ok. Co do jajek, mój klusek rozkraczył się i elegancko zapozował, lekarz az sam spytał, czy chcę znać płeć bo co do mojego dzieciątka to on nie ma wątpliwości, i pokazał mi dwa okrąglutkie jajka :-D wyglądały no jak jajka hehe, nie sposób pomylić z niczym innym, oczywiście podglądaliśmy od dołu.

agness1, no gratluję cudownej zmiany płci :-) ale niespodzianka hehe
ja mam nadzieję, że mój synek jednak pozostanie synkiem, bo też powoli wpadam w szał zakupów :tak:

Cześć dziewczyny!

Witam wszystkie nowe grudnióweczki!
Kurcze muszę nas czytać 2 razy dziennie bo na raz nie daję rady :)))

U mnie też coraz bardziej pochmurno, ale do tego gorąco i duszno i znowu mi głowa pęka.

agness1-to gratuluje chłopczyka, super będziesz miala parke

Ja wczoraj na wizycie nie dowiedzialam sie płci ale czulam ze tak będzie, najważniejsze ze maluch rośnie, tylko mi sie przykro zrobiło jak gin powiedział że te bulgotki i łaskotki ktore czuje to na pewno nie maluch tylko jelita i ze mam czas ze najwczesniej kolo 20 tyg poczuje moje dziecie. Hmm moze i ma racje ale troche mi sie przykro zrobiło.

Freiya-witaj na forum

Nie chce mi się wierzyć, że tak Ci lekarz mógł powiedzieć. Ja jestem bardzo szczupła, ciąże mamy w podobnym wieku i jestem przekonana, że to co czuje to dzidzia, jelita czuję zupełnie inaczej. Czasem jak trzymam rękę na brzuchu to aż podskoczę jak mnie coś puknie. Cały czas są dla mnie zaskoczeniem te ruchy. Poza tym raz już nie mogłam zasnąć bo leżałam na prawym boku (a dzidzi podobno nie lubi na prawym) i czułam jak mi się w brzuchu coś kotłuje, położyłam się na lewy bok i spokój :))) Lekarz mi mówiła, że dzidzia jest bardzo aktywna, więc to napewno musi być to.

Qrcze tak czytam o tych Waszych zakupach i tylko mnie prowokujecie!!!! A ja bardzo się staram jeszcze nic nie kupować. Niby wiem, że ma być dziewczynka, ale następne USG dopiero 15 lipca i dopiero wtedy będę pewna. A jak przeczytałam o niespodziance jaką miała Kota to tym bardziej :)))) Chociaż M pewnie by skakał z radości na takie wieści.

Jeśli chodzi o kasę to u mnie też dużo słabiej ostatnio. Ja na L4 dostaję trochę mniejszą kasę niż normalnie, a M w tym roku jakoś też ma mniej pracy, a łazienkę musimy wykończyć, bo po odbiorze mieszkania tak ją zrobiliśmy, żeby tylko można było korzystać.

Kasy nie ma a mi się marzy jakiś urlop. Ach, w tym roku chyba nie da rady...

Pozdrawiam cieplutko :)))

Dziekuje agapa-liczyłam na odpowiedz jakieś doświadczonej mamusi-wiem ze sobie wymyslam,ale tak długo staralam sie o tą dzidzie

Becia84- no własnie ja też to co czuje to na pewno nie jelita chociaz na razie to nie kopniaczki ale takie łaskotki ale jak mowi Nunia to na nie jeszcze przyjdzie czas:-D

Ja już też zaczęłam kupować ubranka :) Co prawda staram się kupować raczej uniwersalne ciuszki, ale mam kilka rzeczy dla chłopczyka już :) Już się trochę nastawiłam na chłopaka więc zmiana płci będzie zaskoczeniem :D Kolejne USG mam 8 lipca :) Już za tydzień :) Ja już bym chciała wózek kupować, łóżeczko, mebelki itp :) Chce już wpaść w szał zakupów :D

agnesss1 nie martw się,prawdopodobnie dzidzia spała,a obudzona nie będzie fikac,ja też nie fikam po przebudzeniu tylko leniwie się rozciągam.
Moja dzidzia też nie szalała zbytnio na usg,nie martw się!
No i gratuluję synusia.Kurcze,ale niespodzianka.:-):-)

Dzisiaj mój starszy syn miał zakończenie roku szkolnego i w końcu ma wakacje.

Ja się dziewczyny odmeldowuję,jedziemy jutro na 3 dniowe wakacje,jeszcze tylko jutro zaliczyc w stolicy konsultacje w szpitalu ze starszym synem.Będą go kwalifikowac na zabieg usunięcia migdałów i drenaż uszu :sorry:

Miłego weekendu Wam życzę.

zgadza się mojej siostry koleżanka ma termin na 4 lipca wrrrrrr
ale jej synek daje popalić :)
ma całe żebra obite i nie może sobie znaleźć normalnego wygodnego miejsca :)
a swoja drogą tez już bym chciała mieć parę dni do porodu troszkę jej zazdroszczę :)
ale i na mnie przyjdzie czas tak jak na każda z nas :)

A co do mojej dzidzi to wiesz hmmm jak by to ująć hmmmm moja dzidzia na usg była ułożona w taki sposób jak by nurkowała i nóżki miała podkulone dla tego lekarz śmiał się ,że telemarkiem skacze tyle ,że na odwrót:)
raz machneła raczka i to lekarz stwierdził że to drgawki czy cos jak mój M się pytał ....ale w prawie 14 tygodniu szalała machała ...kluska była bardzo ale to bardzo żywa ...no nic teraz mam wizytę 21.07 chyba ,że wcześniej wybiorę się na samo usg połówkowe bo wizytę mam akurat jak zacznę 21 tydzień jakoś tak dziwnie nie??

Ostatnia edycja:
reklama
agneeessss ale niespodzianka:)gratuluje:)

ja tez sie nie nastawiam na razie czy chlopak czy dziewczynka 9 mamy usg i zobaczymy co nam powie Pan doktor:)

u nas duszno jak nie wiem tyroche popadalo ale i tak to nic nie dalo:/

Do góry