reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

A ja dziś kupiłam pierwsze ciuszki dla mojego maluszka. Zdałam się na przeczucie i wybrałam niebieskie body z długim rękawkiem i spodenki ;) Ehh już się nie mogę doczekać kolejnych zakupów. Te rzeczy są teraz takie śliczne, że nie wiadomo co wybrać.
Dziś trochę się przejadłam i czuję się taka pełna i zmęczona. Ale jeszcze pomęczę się trochę przed tv, bo później budzę się w nocy i patrzę w sufit przez 3 godziny.
Dobranoc dziewczynki ;)

reklama
Witajcie

Dzień dobry wszystkim :)
Zawitałam tutaj dopiero dziś, ale mam nadzieję zostać na dłużej, a przynajmniej do grudnia bo wtedy i nasza rodzinka się powiększy.

Pozdrawiam wszystkie zimowe mamy :)
Witaj, masz dokładnie ten sam termin co ja. Mam nadzieję, że zdążę przed świętami.

Dziewczyny jestem w szoku!
Wczoraj na wizycie okazało sie ze mojej córeczce wyrósł męski organ :) i bedzie chłopak. A ja juz imie mialam wybrane (Zuzia), same rózowe ubranka w domu :) z tego wszystkiego nawet niewiem ile mierzy
Gratulacje hehehe, miałaś niespodziankę napewno. Dlatego właśnie te rozpoznanie płci we wczesnych tygodniach nie jest pewne. Ja się dowiem pod koniec lipca, z gabinetu nie wyjdę póki mi nie powiedzą bo to ostatnie usg będzie :-)

Dziewczyny mam małe pytanko

Wiem ze schizuje ale ja tak zawsze mam ze wszystko analizuje.
Jak byłam w 13 tyg na usg to moj maluszek strasznie wariował fikal nozkami machal raczkami i ogolnie byl niesamowicie ruchliwy, teraz myslalam ze bedzie tak samo albo jeszcze bardziej sie ruszał, na poczatku az sie wystraszyłam bo nie ruszał sie wcale tylko widzialam bijace serduszko, potem widzialam ze troche ruszal nozkami -ale malutko na cale badanie ktore trwalo z 15 minut. lekarz mowil ze wszystko ok, ale to nie moj prowadzacy lekarz.
Powiedzcie czy tak jest normalnie?
Wszystko w porządku. Dzieci są naprawdę różne. W pierwszej ciąży już w późniejszych miesiącach moja Maya prawie wcale się nie ruszała, czasem od rana do wieczora ciężko było coś wyczuć, najczęściej wieczorem jak się położyłam albo kąpiel brałam to wtedy zaczynała harce. W brzuszku była leniwa a teraz odwrotnie mały szatan z niej, nie usiedzi 5 min

No ja jeszcze czekam na pierwsze ruchy ale w sumie cały czas tak Mnie macica ciągnie i że jeszcze jak kopniaki do tego dojdą to chyba skonam :-p

agness1 - no to ładnie heheh :-D to może i u mojego Maleńswa się okazać że teoretyczny siusiak to wielka łechtaczka :-D

Ostatnia edycja:
Witam z rana wszytskie GRUDNIÓWECZKI;*
Dzisiaj dzień w pracy, plecy bolą po nocy ehh i jeszcze ta pogoda:p
Pozdrawiam i życze milego dnia!

hej dziewczyny!
Wybaczcie, nie doczytalam ostatnich kilku stron, dopiero sie zabieram....
wczorajsza wizyta ok, mialam ekg, rozmowe z lekarzem ogolnym i potem ginekologa i usg (watroba, nerki, tarczyca, woreczek zolc)....
Juz przedwczoraj bolal mnie brzuch (wysoko) i poskarzylam sie ginekolog - zbadala mi przez usg dopochwowe szyjke (OK) i przy okazji podali tetno maluszka... troche mnie to uspokoilo, ale potem na tym drugim usg wyszlo,ze mam jakies zmiany w woreczku zolciowym (deformacje) i oznaki zastoju zolci... Nie wiem czy to z tego powodu, ale wczoraj wieczorem brzuch bardzo mnie bolal (miedzy pilka a biustem) i juz myslalam o tym by jechac do szpitala.... musze poszukac informacji, co mozna brac na lepsze trawienie, moze jakies ziola.... ktoras z was miala cos takiego?
Milego dnia!

Papayka kochana, uważaj z ziółkami, zawsze konsultuj z lekarzem, czy są one wskazane w ciąży :tak: Niektóre mają silniejsze działanie, niż nam się może wydawać - w końcu są to sposoby naturalne i nie pozostawiają organizmu w obojętnej sytuacji. Tak samo, jeśli chodzi o suplementy diety w tabletkach. Nie warto ryzykować, trzeba podejść do problemu "z głową" :-)

Śniło mi się dzisiaj, że miałam pięknego małego synka. Cudny sen.. :tak:
Zjadłam sobie jogurt na sniadanie i muszę trochę posprzątać, bo mam niezły burdel. M. przyjedzie zaraz po pracy wiec muszę mu ugotować coś dobrego na obiad. Tak więc lecę coś robić..
Trzymajcie się ;)

reklama
hej Sergi,
dzieki. napisalam maila do lekarza w PL, a z tutejszym mam zadzwonic w ciagu dnia.... zobaczymy co poradza.... nie jestem z tych co lecza sie sami, ale lepiej tez jak najwiecej sie dowiedziec o problemie....:tak: troche jestem w szoku, bo nigdy nie mialam zadnych problemow z woreczkiem, czy watroba....

Do góry