reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

witam wszystkie mamusie :)
kurcze dawno mię tu nie było wiec nie nadrobię wszystkich zaległości :-(
WSZYSTKIEGO DOBREGO Z OKAZJI DNIA DZIECKA -dla wszystkich dzieci tych dużych i małych serdeczne życzenia :-)
wiec tak moje drogie byłam u lekarza badania prenatalne wyszły dobrze więc nie mam czym się martwić -czego życzę wszystkim przyszłym mamusią wizyta trwała troszkę dłużej niż zwykle bo oglądałam moją kluskę co wyprawia w brzuszku :)
mój maluszek mierzy 7,10 cm więc miałam już na co popatrzeć :-)przeżyłam ta wizytę jak bym pierwszy raz na USG była:zawstydzona/y:
oczywiście zdjęcia też musiałam mieć więc podzielę się z wami moim szczęściem :tak:
skanowanie0006.jpg
skanowanie0007.jpgzadarty nosek :)
no i te Ustka normalnie aż mi łezki u gina poleciały ..
pewnie kluseczka będzie tak długa jak i jego tata:)

reklama
Witam wszystkie przyszłe grudniowe Mamy.
Chciałabym dołączyć do Forum. Jestem tu od Majeczki :)
Ja ma TP 14.12.2011 i synka z 16.04.2010 roku.
Czekam na swoje pierwsze USG, które już w ten piątek! i doczekać się nie mogę...

Witam nową grudniową mamuśke:-)

Ja w tym tygodniu wydałam na badania prawie 90 zł na szczescie tylko na poczatku jest tyle badan do zrobienia pozniej juz tylko podstawowe. Dziewczyny dzisiaj mam wizyte u gina i troche sie stresuje. Trzymajcie kciuki!

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka! Dla waszych pociech żeby zdrowo rosły i sie rozwijały no i oczywiście dla Was :-)

niunia1604, gratuluję, super ta Twoja dzidzia, taka duża i jak ładnie wyszystko na zdjęciach widać :)

Dziewczyny, widzę, że część z Was wybiera się na prenatalne, musiałyście mieć jakieś specjalne skierowanie?
Ja się zastanawiam, czy iść, są jakieś wskazania żeby robić te badania, czy po prostu Wy chcecie być spokojniejsze?

No i oczywiście samych dobroci z okazji dnia dziecka! Niech nasze pociechy rosną zdrowe i silne!

niunia1604, gratuluję, super ta Twoja dzidzia, taka duża i jak ładnie wyszystko na zdjęciach widać :)

Dziewczyny, widzę, że część z Was wybiera się na prenatalne, musiałyście mieć jakieś specjalne skierowanie?
Ja się zastanawiam, czy iść, są jakieś wskazania żeby robić te badania, czy po prostu Wy chcecie być spokojniejsze?

No i oczywiście samych dobroci z okazji dnia dziecka! Niech nasze pociechy rosną zdrowe i silne!

Wiesz lekarze nei są ochoczo nastawieni do wystawiania skierowań jeśli nei widzą potrzeby, moja lekarka(chodzę prywatnie) daje mi skierowanie ze względu na tarczycę chorą, ale oczywiscie musi być odpowiednio wypisane. I na badania jade do Katrowic do kliniki w której ona swego czasu wykonywała te badania i w której pracuje, w pierwszej ciązy tez je miałam i przyznam szczerze że mnie osobiście uspokoiły bardzo. Teraz też z tego powodu je mam. Ale możesz sobie zrobić sama fakt nie jest to tani interes badanie usg to koszt ok. 200-250 zl a jesli chcesz z testem pappa(wyklucza pewne choroby genetyczne) to około 300-350 zl + dvd jesli chcesz nagranie od 40-100 zł zalezy jakie. to jest pomiedzy 11-14 tyg. a drugie sa cos kolo 21-23 tydz. i to juz tylko usg koszt ok. 200-250zl
Ja uwazam ze idea badania jest słuszna i każda kobieta powinna mieć to refundowane. Ale nasza rzeczywistosc swoje..

kota-behemota
wiesz ja chodzę prywatnie i to mój lekarz zapytał czy chce zrobić badania prenatalne i tak z usg i tylko dopłaciłam 50 zł wiec się zgodziłam
i wcale tego nie żałuje ,jestem spokojniejsza :-)

No więc właśnie to chyba też zależy od lekarza i jego "możliwości" czasem mają takie usg pod ręką czasem muszą wysłać gdzieś, super że tak mało płaciłaś.

Tak trzeba miec skierowanie od gin, ja specjalnie chodze panstwowo zeby miec z NFZ bo panstwowo to koszt 200-250 zł. U mnie wskazaniem jest to ze pierwsze dziecko urodziłam z wada serca i zmarło w wieku 9 miesiecy :-( Wskazaniem wiem ze jest tez wiek jak masz powyzej 30 lat. Ja bym na twoim miejscu poszła na prenatalne bo to nie szkodzi wogole dziecku bo to zwykłe usg a ty bedziesz wiedziala czy nosisz zdrowe dzieciatko a jak nie to odrazu bedzie pod fachową opieką.

niunia nosek rewelacja , no i bobasek pokaźnych rozmiarów :-)
O rany jak ja się swojego badania doczekać nie mogę !!! Ale od dziś śmiało mogę powiedzieć że są w tym miesiącu :-p

reklama
Witajcie kochane!!!
Na początek wszystkiego naj naj naj dla naszych pociech w brzuszkach i oczywiście już tych waszych narodzonych!!!

Ja też mam częste bóle głowy więc ciśnienie mi na pewno fika - wiem że kawka by wszystko rozwiązała ale wolę nie ryzykować.
A dziś taki koszmar miałam - śniło mi się ktoś mi chciał dać do opieki dwa wcześniaczki -ale takie malutkie biedniutkie....ja się popłakałam przestraszyłam i obudziłam - i tak od 3.50 do ok. 5.00 miałam przerwę we śnie.... :confused2:

Ankarianna i Phelania - super!!!
sergeevna - czekamy, czekamy cierpliwie :-)

Mi już chyba brzusio troszkę urósł bo bioderek już nie widac :p

Mi lekarz ostatnio powiedziała, że przy silnym bólu kawka jest nawet wskazana. Napewno nie może to być siekiera, ale czasem może pomoże nawet taka słabsza.

witam wszystkie mamusie :)
kurcze dawno mię tu nie było wiec nie nadrobię wszystkich zaległości :-(
WSZYSTKIEGO DOBREGO Z OKAZJI DNIA DZIECKA -dla wszystkich dzieci tych dużych i małych serdeczne życzenia :-)
wiec tak moje drogie byłam u lekarza badania prenatalne wyszły dobrze więc nie mam czym się martwić -czego życzę wszystkim przyszłym mamusią wizyta trwała troszkę dłużej niż zwykle bo oglądałam moją kluskę co wyprawia w brzuszku :)
mój maluszek mierzy 7,10 cm więc miałam już na co popatrzeć :-)przeżyłam ta wizytę jak bym pierwszy raz na USG była:zawstydzona/y:
oczywiście zdjęcia też musiałam mieć więc podzielę się z wami moim szczęściem :tak:
Zobacz załącznik 359434
Zobacz załącznik 359439zadarty nosek :)
no i te Ustka normalnie aż mi łezki u gina poleciały ..
pewnie kluseczka będzie tak długa jak i jego tata:)

Śliczne fotki. Ja też po wizycie nie mogłam się ogarnąć z radości. Super!!!

Witam nową grudniową mamuśke:-)

Ja w tym tygodniu wydałam na badania prawie 90 zł na szczescie tylko na poczatku jest tyle badan do zrobienia pozniej juz tylko podstawowe. Dziewczyny dzisiaj mam wizyte u gina i troche sie stresuje. Trzymajcie kciuki!

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka! Dla waszych pociech żeby zdrowo rosły i sie rozwijały no i oczywiście dla Was :-)

Trzymamy kciuki! &&&&& Będzie dobrze!

Do góry