reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

witam wszystkie mamusie :)
kurcze dawno mię tu nie było wiec nie nadrobię wszystkich zaległości :-(
WSZYSTKIEGO DOBREGO Z OKAZJI DNIA DZIECKA -dla wszystkich dzieci tych dużych i małych serdeczne życzenia :-)
wiec tak moje drogie byłam u lekarza badania prenatalne wyszły dobrze więc nie mam czym się martwić -czego życzę wszystkim przyszłym mamusią wizyta trwała troszkę dłużej niż zwykle bo oglądałam moją kluskę co wyprawia w brzuszku :)
mój maluszek mierzy 7,10 cm więc miałam już na co popatrzeć :-)przeżyłam ta wizytę jak bym pierwszy raz na USG była:zawstydzona/y:
oczywiście zdjęcia też musiałam mieć więc podzielę się z wami moim szczęściem :tak:
skanowanie0006.jpg
skanowanie0007.jpgzadarty nosek :)
no i te Ustka normalnie aż mi łezki u gina poleciały ..
pewnie kluseczka będzie tak długa jak i jego tata:)

reklama
Witam wszystkie przyszłe grudniowe Mamy.
Chciałabym dołączyć do Forum. Jestem tu od Majeczki :)
Ja ma TP 14.12.2011 i synka z 16.04.2010 roku.
Czekam na swoje pierwsze USG, które już w ten piątek! i doczekać się nie mogę...

Witam nową grudniową mamuśke:-)

Ja w tym tygodniu wydałam na badania prawie 90 zł na szczescie tylko na poczatku jest tyle badan do zrobienia pozniej juz tylko podstawowe. Dziewczyny dzisiaj mam wizyte u gina i troche sie stresuje. Trzymajcie kciuki!

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka! Dla waszych pociech żeby zdrowo rosły i sie rozwijały no i oczywiście dla Was :-)

niunia1604, gratuluję, super ta Twoja dzidzia, taka duża i jak ładnie wyszystko na zdjęciach widać :)

Dziewczyny, widzę, że część z Was wybiera się na prenatalne, musiałyście mieć jakieś specjalne skierowanie?
Ja się zastanawiam, czy iść, są jakieś wskazania żeby robić te badania, czy po prostu Wy chcecie być spokojniejsze?

No i oczywiście samych dobroci z okazji dnia dziecka! Niech nasze pociechy rosną zdrowe i silne!

niunia1604, gratuluję, super ta Twoja dzidzia, taka duża i jak ładnie wyszystko na zdjęciach widać :)

Dziewczyny, widzę, że część z Was wybiera się na prenatalne, musiałyście mieć jakieś specjalne skierowanie?
Ja się zastanawiam, czy iść, są jakieś wskazania żeby robić te badania, czy po prostu Wy chcecie być spokojniejsze?

No i oczywiście samych dobroci z okazji dnia dziecka! Niech nasze pociechy rosną zdrowe i silne!

Wiesz lekarze nei są ochoczo nastawieni do wystawiania skierowań jeśli nei widzą potrzeby, moja lekarka(chodzę prywatnie) daje mi skierowanie ze względu na tarczycę chorą, ale oczywiscie musi być odpowiednio wypisane. I na badania jade do Katrowic do kliniki w której ona swego czasu wykonywała te badania i w której pracuje, w pierwszej ciązy tez je miałam i przyznam szczerze że mnie osobiście uspokoiły bardzo. Teraz też z tego powodu je mam. Ale możesz sobie zrobić sama fakt nie jest to tani interes badanie usg to koszt ok. 200-250 zl a jesli chcesz z testem pappa(wyklucza pewne choroby genetyczne) to około 300-350 zl + dvd jesli chcesz nagranie od 40-100 zł zalezy jakie. to jest pomiedzy 11-14 tyg. a drugie sa cos kolo 21-23 tydz. i to juz tylko usg koszt ok. 200-250zl
Ja uwazam ze idea badania jest słuszna i każda kobieta powinna mieć to refundowane. Ale nasza rzeczywistosc swoje..

kota-behemota
wiesz ja chodzę prywatnie i to mój lekarz zapytał czy chce zrobić badania prenatalne i tak z usg i tylko dopłaciłam 50 zł wiec się zgodziłam
i wcale tego nie żałuje ,jestem spokojniejsza :-)

No więc właśnie to chyba też zależy od lekarza i jego "możliwości" czasem mają takie usg pod ręką czasem muszą wysłać gdzieś, super że tak mało płaciłaś.

Tak trzeba miec skierowanie od gin, ja specjalnie chodze panstwowo zeby miec z NFZ bo panstwowo to koszt 200-250 zł. U mnie wskazaniem jest to ze pierwsze dziecko urodziłam z wada serca i zmarło w wieku 9 miesiecy :-( Wskazaniem wiem ze jest tez wiek jak masz powyzej 30 lat. Ja bym na twoim miejscu poszła na prenatalne bo to nie szkodzi wogole dziecku bo to zwykłe usg a ty bedziesz wiedziala czy nosisz zdrowe dzieciatko a jak nie to odrazu bedzie pod fachową opieką.

niunia nosek rewelacja , no i bobasek pokaźnych rozmiarów :-)
O rany jak ja się swojego badania doczekać nie mogę !!! Ale od dziś śmiało mogę powiedzieć że są w tym miesiącu :-p

reklama
Witajcie kochane!!!
Na początek wszystkiego naj naj naj dla naszych pociech w brzuszkach i oczywiście już tych waszych narodzonych!!!

Ja też mam częste bóle głowy więc ciśnienie mi na pewno fika - wiem że kawka by wszystko rozwiązała ale wolę nie ryzykować.
A dziś taki koszmar miałam - śniło mi się ktoś mi chciał dać do opieki dwa wcześniaczki -ale takie malutkie biedniutkie....ja się popłakałam przestraszyłam i obudziłam - i tak od 3.50 do ok. 5.00 miałam przerwę we śnie.... :confused2:

Ankarianna i Phelania - super!!!
sergeevna - czekamy, czekamy cierpliwie :-)

Mi już chyba brzusio troszkę urósł bo bioderek już nie widac :p

Mi lekarz ostatnio powiedziała, że przy silnym bólu kawka jest nawet wskazana. Napewno nie może to być siekiera, ale czasem może pomoże nawet taka słabsza.

witam wszystkie mamusie :)
kurcze dawno mię tu nie było wiec nie nadrobię wszystkich zaległości :-(
WSZYSTKIEGO DOBREGO Z OKAZJI DNIA DZIECKA -dla wszystkich dzieci tych dużych i małych serdeczne życzenia :-)
wiec tak moje drogie byłam u lekarza badania prenatalne wyszły dobrze więc nie mam czym się martwić -czego życzę wszystkim przyszłym mamusią wizyta trwała troszkę dłużej niż zwykle bo oglądałam moją kluskę co wyprawia w brzuszku :)
mój maluszek mierzy 7,10 cm więc miałam już na co popatrzeć :-)przeżyłam ta wizytę jak bym pierwszy raz na USG była:zawstydzona/y:
oczywiście zdjęcia też musiałam mieć więc podzielę się z wami moim szczęściem :tak:
Zobacz załącznik 359434
Zobacz załącznik 359439zadarty nosek :)
no i te Ustka normalnie aż mi łezki u gina poleciały ..
pewnie kluseczka będzie tak długa jak i jego tata:)

Śliczne fotki. Ja też po wizycie nie mogłam się ogarnąć z radości. Super!!!

Witam nową grudniową mamuśke:-)

Ja w tym tygodniu wydałam na badania prawie 90 zł na szczescie tylko na poczatku jest tyle badan do zrobienia pozniej juz tylko podstawowe. Dziewczyny dzisiaj mam wizyte u gina i troche sie stresuje. Trzymajcie kciuki!

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka! Dla waszych pociech żeby zdrowo rosły i sie rozwijały no i oczywiście dla Was :-)

Trzymamy kciuki! &&&&& Będzie dobrze!

Do góry