reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Cześć Skarby! :-)
Siedzę dzisiaj jak na szpilkach... :zawstydzona/y: JUŻ JUTRO USG! :-):-):-) Tak bardzo się cieszę, że podglądniemy Perełkę :tak: Ciekawa jestem, jak wygląda, jaka już duża jest Nasza Dzidzia i czy fika koziołki w brzuszku ;-)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA DZIECKA! Wszystkim Dzieciakom dużym i małym! Tym poniżej 18-stki, i tym, które już dawno lata szkolne mają za sobą ;-)

reklama
Nastazja, wcześniej pisałaś, że jesteś ze Śląska..a skąd dokładniej?:-)

Drogie są te wszystkie badania, jak się robi prywatnie..ja, jak przedostatnio robiłam HIV, tokso, glukozę, mocz i morfologię, to zapłaciłam ponad 100zł..masakra..teraz już tylko na szczęście sam mocz ogólny i morfologia..to już nie są takie koszty..
Nie pamiętam, chyba Papayka Ty pisałaś, że tak dużo badań Ci zlecili - dobrze pamiętam? ciekawe, po co aż tyle?

Dziewczyny

Ja dzisiaj to ważne usg-kurcze w nocy spać nie mogłam, ustaliliśmy z M że zobaczymy jak wyjdzie usg i wtedy zdecydujemy czy robić test pappa skierowanie mam- i wiem że musze zrobić ten test w tym samy dniu wiec na zdecydowanie sie mamy niewiele czasu

ciao mamuśki
ogłaszam, że badanie usg mam juz za sobą:happy:, dzidzia 7,1 cm ( 13tydz 5 dni- czyli rośnie klucha :)) przeziernośc 1,6 mm , kośc nosowa obecna. fote mam strasznie marną nic prawie nie widać.
To duży ten twój dzidziolek :-D Najważniejsze że jest wszystko ok.

Ja mam dziś zły humor, ale w tym dniu nie będę wam tu płakać.

Wszystkiego najlepszego dla nas i naszych dzieciaczków. Tych w brzuszkach i tych, które są już z nami. Jak najwięcej radości z naszych pociech i samych radosnych chwil z nimi spędzonych

Cześć dziewczyny,

Phelania i Ankarianna GRATULUJĘ!!! Super, że maluszki zdrowo rosną.

Ja ostatnio nienajlepiej się czuję. Często boli mnie głowa, bo mam niskie ciśnienie. Jak zaczyna boleć to tylko w łóżku leżę niemrawa. Poza tym często budzę się w nocy, niby nic się nie dzieje, a poprostu się budzę. No to na tyle marudzenia.

Wszystkiego dobrego z okazji dnia dziecka!!!

Miłego dzionka.

Ze mnie tez gapa:zawstydzona/y:...
Z okazji dnia dziecka wszystkim dzieciom tym juz na swiecie i tym szykujacym sie do przyjscia nan - wszystkiego najlepszego!:-)
Aga i Sergeevna, trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze na badaniu!:-)
Agapa, glowa do gory, mam nadzieje, ze to nic powaznego i zly humor szybko minie!:tak:
Maxwell, to mnie przepisali te dluga liste badan... nie do konca jestem przekonana, czy z rzeczywistej troski o stan zdrowia, czy celem wyciagniecia jak najwiekszej kwoty z kieszeni.....:crazy:

Maxwell, to mnie przepisali te dluga liste badan... nie do konca jestem przekonana, czy z rzeczywistej troski o stan zdrowia, czy celem wyciagniecia jak najwiekszej kwoty z kieszeni.....:crazy:
Masakra, może faktycznie chcą wyciągnąć jak najwięcej kasy..ech..pierwszy raz słyszałam o wielu z tych badań!!

Witajcie kochane!!!
Na początek wszystkiego naj naj naj dla naszych pociech w brzuszkach i oczywiście już tych waszych narodzonych!!!

Ja też mam częste bóle głowy więc ciśnienie mi na pewno fika - wiem że kawka by wszystko rozwiązała ale wolę nie ryzykować.
A dziś taki koszmar miałam - śniło mi się ktoś mi chciał dać do opieki dwa wcześniaczki -ale takie malutkie biedniutkie....ja się popłakałam przestraszyłam i obudziłam - i tak od 3.50 do ok. 5.00 miałam przerwę we śnie.... :confused2:

Ankarianna i Phelania - super!!!
sergeevna - czekamy, czekamy cierpliwie :-)

Mi już chyba brzusio troszkę urósł bo bioderek już nie widac :p

reklama
cześć dziewczyny!!!

maxwell80 też już się pytałam Nastazji, ale niestety odp nie widziałam, a ja jestem z Tychów:)

Dołączam do posiadaczek pakietu medicover, ale mam pytanie macie ten pakiet w ramach zakładu pracy czy wykupiony osobno. Ile za niego płacicie??
Ja mam w ramach pracy z tego co wiem jak miałam jeszcze wypłatę.. (teraz wychowawczy) pobierali mi 12.80zl a teraz z tego co mówili zakład pracy jest obciążony, nie kazali mi tego płacić a z pakietu korzystam.. fakt rzadko i bardziej w celu wykonania badań. Do ginki chodzę prywatnie a potem jadę do placówki medycznej i rodzinna mi przepisuje te same badania na medicover;p. Ostatnio dzięki temu płaciłam tylko za hcv i ft4 47 zl a nie za komplet grubo ponad 100.
To jest przekleństwo prywtanych wizyt. Ale z drugiej strony rzadko który nieprywatny gin przepisuje tyle badań, w końcu nfz oszczędza.
Jejq a ja dalej eni mogę się napatrzeć na Wasze usg ochy i achy normalnie:) Chyba przyśpieszę swoją wizytę tymbardziej ze zwykła i prenatalną mam w odstępie 4 dni. A gdzie tam do 17 czerwca..
A teraz zmykam się drzemnąć póki młody śpi mogę poleniuchować bo potem to już istny sajgon.

Do góry