reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witam wszystkie przyszłe grudniowe Mamy.
Chciałabym dołączyć do Forum. Jestem tu od Majeczki :)
Ja ma TP 14.12.2011 i synka z 16.04.2010 roku.
Czekam na swoje pierwsze USG, które już w ten piątek! i doczekać się nie mogę...
Witam kolejna grudniówkę

hej! hm.. ciężko to wytłumaczyć Kamil chodzi na basen odkąd miał 3.5 miesiąca, już 3 kurs kończymy właśnie a w pływaczkach utrzymuje się dopiero od 3 lekcji ale z tego co my zaczynaliśmy to musisz mieć w ręce jakąś zabawkę i trzymać ja dość wysoko wtedy dzieko będzie patrzeć do góry i nie zatopi buzki. Ale tak naprawdę to to wszystko co robił do tej pory było przygotowaniem do właśnie etapu takiego jak teraz jest, wkleję ci stronę naszego basenu tam są filmiki możesz zobaczyć jakie ćwiczenia wykonywaliśmy z dziećmi, najlepiej patrz na grupy mlodszych dzieci. Dzieci najpierw są kołysane na wodzie, skaczę się z nimi uczy ruszać nóżkami na brzegu pełnym zabawek ćwiczenia na matach z piłkami itp itd:0 zobacz sobie filmik bobasy po 5 zajęciach :) to takie początki a efekty;p super
Centrum P

reklama
Phelania- super że u dzidzi ok, zdjęcia super.

Ja też mam pakiet w Medicoverze i tam chodze, jutro mam usg i też mam nadzieje na takie piekne widoki

Witajcie Kochane !!!

Dopiero co przyszlam do domu:-( jestem taka zmeczona po pracy:-)ale wykupilam sobie ubezpieczenie w Medicover i tam bede chodzic bo ten ginekolog z karowej zajmuje sie kobietkami z TOXO a okazalo sie dziś ze zakazenie mialam 4 miesiace temu:rolleyes: dlatego musze zmienic ginusia po raz 2 :-) wstawiam Moja Kluseczke:tak:i opis badania tak dla waszego porównania:-)
P.S.Witam nowa mamusie,kochana masz termin 2 dni po mnie:tak:

Zobacz załącznik 359265Zobacz załącznik 359266Zobacz załącznik 359267Zobacz załącznik 359268
pencil.png

przesliczne zdjecia maluszka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bardzo wyrazne:)

Dziewczyny, dziękuję za powitanie.
Jeśli chodzi o moją Fasolkę, to póki co jest baaaaardzo grzeczna. Co prawda do 11 tygodnia miałam mega mdłości, i do tej pory jestem ciągle śpiąca i jakaś taka rozmemłana ogólnie, ale poza tym nie czuję się jakoś ciążowo. No ale nie mam czasu na wsłuchiwanie się w siebie. Praca, dom, a najważniejsze mój pierworodny nie dają mi wypocząć. Pierwszą ciążę miałam zagrożoną i połowę jej przeleżałam na zwolnieniu, teraz mam nadzieję, że wszystko będzie ok do końca, a przede wszystkim, że uda mi się urodzić naturalnie (wcześniej CC - położenie miednicowe i okręcony pępowiną przy szyi).
Pozdrawiam Was, pewnie trochę mi czasu zajmie, żeby Was poznać i zapoznać się z Waszymi historiami, poprzednimi badaniami itp. Ale nadrobię :-)

Witamy,witamy:)

ciao mamuśki
ogłaszam, że badanie usg mam juz za sobą:happy:, dzidzia 7,1 cm ( 13tydz 5 dni- czyli rośnie klucha :)) przeziernośc 1,6 mm , kośc nosowa obecna. fote mam strasznie marną coś tam widać.
maleństwo podczas badania kręciło się , dwracało :) i dlatego miałam robione dowcipnie i przez brzuch usg

pwoeim wam jeszcze jak zaczęło się badanie i ujrzałam na ekranie to az krzyknęłam coś w stylu " o matko boska!! " ze tak duże już ;-)

Ostatnia edycja:
Gratulacje dziewczynki że wyniki dobre.
Ja własnie wcinam śniadanie bo byłam na czczo na badaniach i robiłam: krew ogólnie, glukoze, mocz ogólnie, odczyn Coombsa, tarczyce-TSH, HBs i USR-kiła - zostawiłam w laboratorium 74zł. No ale chodze priv do gina i dlatego mam płatne badania. Mogłabym ślęczyć w przychodni w kolejce do rodzinnego po skierowanie ale wole sobie darować kontakt z chorymi i potem proszenie sie o skierowanie.

Cześć dziewczyny,
Witaj Romol:-)..fajnie, że rośnie grono grudniówek..
Ankarianna i Phelania - super, że wszystko ok!! Phelania, fajne fotki:-) Ankarianna, długi Twój dzidzia - będzie wysoki pewnie..:-)
Ja wczoraj cały dzień na działce..w cieniu..a mała przynajmniej mogła sie wyszaleć:-)..a dziś u nas leje..i grzmi:-(..

Dziś dzień dziecka, więc życzę wszystkim maluszkom, by rosły zdrowo.. :)
Ja dziś mam kolejną wizytę u gina, choć nie wiem czy będzie USG, bo miałam ostatnio w 9 tygodniu. Wolałabym widzieć czy wszystko dobrze z maluszkiem.. Zobaczymy, co powie doktorek. Obudziłam się o 6:00 i juz nie mogłam spać. Zanim cokolwiek zjadłam, wzięło mnie na wymioty.. :( Zaraz zrobię śniadanie dla siebie i dla mojego M. Zobaczymy czy przetrawię.
Co do badań, ja robiłam narazie, morfologie, glukoze, HBS, mocz, test kiłowy USR i grupę krwi. Zapłaciłam coś około 50 zł, bez grupy krwi, bo wcześniej leżałam w szpitalu i tam mi zrobili, to tylko lekarzowi przyniosłam wypis ze szpitala.

reklama
Do góry