a_gala
Fanka BB :)
nikuss jak juz masz 7t i 5dc, to jesteś w ósmym tygodniu ciąży, bo siódmy już dawno skończyłaś....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no właśnie nie znam sie na tym jeszczenikuss jak juz masz 7t i 5dc, to jesteś w ósmym tygodniu ciąży, bo siódmy już dawno skończyłaś....
hmmm to umnie są cykle 34 dniowe heheheprzy cyklach średnio 28 dniowych dodaje się do pierwszego dnia ostatniej miesiączki 7 dni, a następnie odejmuje 3 miesiące, np. ostatnia miesiączka 11 marca 11+7=18 marca -3 miesiące to jest 18 grudnia. drugi sposób na wyznaczenie daty porodu jest zmierzenie płodu na USG i lekarz wtedy wie jakiemu odpowiada tygodniowi ciąży
Czyli u mnie też by pasowało, że termin mam na 25 grudniaMi z tego co lekarz mówił to wychodzi, że dziś jestem w 7 tygodniu i 3 dniu ciąży czyli skończyłam 7 i trwa 8 tydzień, a termin mam na 27 grudnia
Mi z tego co lekarz mówił to wychodzi, że dziś jestem w 7 tygodniu i 3 dniu ciąży czyli skończyłam 7 i trwa 8 tydzień, a termin mam na 27 grudnia