reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2011

Dorotar ja kupilam 1 paczke pampers nr 1 , trzy paczki nr 2 i 2 paczki nr 2 premium care, wszystkie pampers. Kupilam tez 18 paczuszek chusteczek pampers sensitive i 8 paczek chusteczek bambino, bo ktos mi powiedzial ze przez pierwszy miesiac nie uzywa sie kosmetykow innej firmy, tylko bambino, wiec sie zasugerowalam. Mam nadzieje ze maly nie bedzie uczulony.

reklama
Dziewczyny chciałam wgrać zdjęcie do profilu ale mi się to nie udało, chyba coś źle poszło. Jak mam to zrobić????

SOSNOWICZANKA pierwsze słyszę, żę w pierwszym miesiącu używa się tylko babino, a mam już jedno dziecko więc troszkę się orientuję a i i dużo znajomych ma dzieci i też u nich tego nie zauważyłam.

Sosnowiczanka ale ci ktos pierdół naopowiadał tymi chusteczkami, to tylko od ciebie i tolerancji dzidzi zalezy co bedziesz uzywac, zarowno chusteczek pieluch jak i kosmetykow, ja z mlodym wyprobowałam 4 rozne kremy do pupci zanim znalazlam ten co mi pasuje najbardziej a jest to robiona masc pupkowa w aptece na receptę i zamiennie był to sudocrem, teraz juz sporadycznie uzywamy no chyba ze cos sie dzieje z pupą.
Jesli chodzi o pieluchy testowałam chyba 5 firm i jedynie pampki oryginalne się sprawdziły, teraz u tesciow kupiła na probe tesco zieloną paczkę i jest ok o dziwo nie przesikuje nie ucieka nic bokiem jak w innych, sa tansze ale jest ich mniej niz oryginalek w paczce wiec moim zdaniem na jedno wyjdzie.Chusteczki ktore unas zdały egzamin to pampers, tamibaby(w realu) oraz bambino i cleanic dzidzius, reszta srednio wypadała, teraz kupiłam huggisa w realu na promocji.
Ale przy małej chce probowac zamiennie pampersy i dady z biedronki.

poki co mam w domu jedną mala paczuszkę 1 oryginalnych pampers.

Cześć Kochane

Normalnie widze ze juz prawie każdej dokucza ból kregosłupa, miednicy itp, ja tez wędruje w nocy bo spać nie moge z bólu-kręgoslup mi daje czadu.

Dzisiaj sie po ktg wkurzyłam ze szok, malo ze musialam wstac o 5 zeby tam dojechac na 8 to jeszcze normalnie mnie olali wrrr:angry:, wczesniej chodzilam na izbe przyjec- mimo ze musialam tam czekac to zawsze czulam sie "zaopiekowana"- polozna podlaczala ktg a potem sprawdzala co sie pisze na nim, czy moi wygodnie i takie duperele, teraz kazali mi isc do innego budynku ze niby nie bede czekac jak ktos przyjedzie do porodu, no faktycznie nie czekalam, ale pani podlaczyla mi ktg i sobie poszla,mi sie elektroda zsunela i dupa pani nie ma ja sama nie moglam sobie poradzic, a potem u lekarza to kpina-bylam moze z minute, skurcze mam na 40%-nic nie powiedzial, mowie mu ze cisnienie mi skoczyło ostatnio on nic-mimo ze mialam 2 dni temu 150/120:szok:, kurcze na izbie przyjec to lekarz zawsze mi badal szyjke a ostatnio nawet mialam usg-mam przyjsc za 2 dni- na pewno pojde na izbe przyjec nigdy wiecej tam gdzie bylam dzisiaj

Dorotar-ja kupilam pampersy -2 paczki roz 1 i 2 paczki duze roz 2 i chusteczki, ale potem planije tez spróbowac z tymi dada z biedronki

Milego popoludnia

Ja chusteczki kupiłam z nivei, były w rossmanie w dwupaku za 9,90zł, ostatnio ciotka przywiozła mi 2 paczki chusteczek z Babydream, ale jedną zużyłam już sama jak byłam w szpitalu i według mnie są bardzo słabo nawilżone, więc pewnie ich więcej nie kupię. Pieluszki już mi ciotka z niemiec wysyła- róznych firm i róznych rozmiarów, to zależy na jaką promocję trafi, bo ona jest zakupocholiczką i codziennie bywa na mieście więc z nudów kupuje. Ale do szpitala kupię sobie jedną pakę oryginalnych pampersów, żeby się przyzwyczaić i nie mieć przykrych niespodzianek, później w domu jak już będę się umiała "obchodzić" z dzieckiem trochę sprawniej to mogę testować.

Witajcie po południowo,ledwo żyję - oddychanie mnie męczy:tak:.Pochwalę się Wam ,że dzisiaj spakowałam moje Dziewczyny do szpitala,popisałam karteczki dla mojego M.,żeby wiedział którą torbę w jakim momencie do szpitala dostarczyć bo wyszły mi dla Dzieciaczków 3 "podtorby":1-jak tylko się urodzą do podania pielęgniarką,żeby mi Dziewczyny ubrały,2-jak już będę miała dzieci przy sobie i ost.3-na wyjście.

Aga byłaś pewnie w IMiD? Oni tam czasem właśnie na IP olewają sobie równo ludzi. Ja po ostatnim porodzie miałam komplikacje i jeździłam tam 2x w tygodniu. Raz umówili mnie na konkretny dzień na zabieg, ja pojechałam a tam się okazało że nie ma komu mi nawet usg zrobić:szok: Byłam tak wkurzona. Siedziałam tam pół dnia, mąż zrobił awanturę u dyrektora, p. dr z IP natychmiast była wezwana na dywanik i w ciągu 5 min znalazły się nawet 2 osoby które przyleciały zrobić mi usg. Ale porodówka jest super.:-)

Co do kosmetyków to tak jak piszecie. Tak naprawdę każdy kosmetyk może uczulać nasze maleństwo. Wiem że najczęściej uczulają kosmetyki Johnsona a najżadziej właśnie Bambino ale wiadomo że to zależy od dziecka, każde jest inne i akurat może być uczulone na kosmetyki które z regóły nie uczulają. Ja mam kosmetyki Nivea Baby i takie też ma szpital w którym będę rodzić. Nie mam jednak firmy, której się trzymam. Chusteczki kupuję te które są w danej chwili tańsze, pieluchy Dada, oliwka to Bambino

reklama
Agapa- własnie byłam w IMIDZIE- ale nie na izbie przyjeć tylko kazali mi isc do budynku niebieskiego-na ktg-tam była ta olewka, a na izbie przyjęć było wczesniej naprawde ok, bo chodze juz tam na ktg od jakiegos czasu.

Do góry