reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

mła ty to nie dość że jesteś naszą księgową to i dobrą duszą psycholożką i specem od wózków ostatnio zauważyłam:tak:niezły skarb jesteś i nasza:-D:-D:-Dgrudniowa dzięki za otuchę zawsze co do badań posiewu to chyba tylko my we dwie mamy chyba nie za wcześniej mój gin to napewno wolał się pospieszyć bo mam miękką szyjkę i coś o końcu listopada mówił ostatnio więc wolał abym była przygotowana a ty też masz termin jakoś tydzień po mnie:tak:

dagna u mnie też jakoś z seksem słabo więc dziwna nie jesteś w pierwszej ciąży to ochotę miałam codziennie a teraz sexu mogłoby nie być więc też dziwna jestem ale myślę że jak by dzidzia się na świat nie śpieszył to bym chyba i białą armię włączyła do zaleceń:-D:-D:-D

dorotar witamy na forum no rzeczywiście nasze dziewczynki są rówieśniczkami a tym razem to ja mam pierszy termin o kilka dni ale ciekawe jak wyjdzie:szok:a ty będziesz miła teraz chłopca czy dziewczynkę odwiedzaj nas częściej pozdrawiam

co do ułożenia dzidzi to moja też prawą stronę woli bardziej bo i prawa nerka ostatnio coś bolii
ja też idę położyć moją Zu bo szaleje dziś coś zajrzę jeszcze wieczorkiem

reklama
Dobry wieczór Dziewczynki.. :)

Byłam dziś z moim M. na grobach, bo dosyć dobrze się czułam, a jutro odpoczywamy. Spodobał mi się znowu inny wózek i mam teraz dylemat. Oczywiście jest droższy, ale wydaje mi się lepszy i mam teraz wielki orzeszek do zgryzienia.. :crazy: Oczywiście muszę go jeszcze pokazać M. i w srode podejmiemy jakąś decyzję. U nas w kwestii seksu jest tak, że ochotę mam wielką, ale z uwagi na moje skurcze nie szalejemy zbyt często, a jeśli już to moj M. jest bardzo delikatny, jak to mówi zawsze- boi się że uszkodzi Adasia.
Przeziębienie już mi przechodzi, jedynie kaszlę jeszcze dosyć mocno ale samopoczucie już dużo lepsze.

Spijcie słodko.. :-)

Gosia, ja wynik na posiew robiłam dobry tydzień temu;-)..na szczeście wszystko oki i żadnych paciorkowców nie stwierdzili, bo rozumiem, że piszesz o posiewie gbs?:-)
Dorotar, witaj wśród grudniówek:-), pisz jak najwięcej..;-)
Nastazja, dobrze, że lepiej się czujesz..
Dobrej nocki dziewczynki i nie przemęczajcie się jutro za bardzo na spacerach na cmentarze..:tak:

Gosia, ja wynik na posiew robiłam dobry tydzień temu;-)..na szczeście wszystko oki i żadnych paciorkowców nie stwierdzili, bo rozumiem, że piszesz o posiewie gbs?:-)
Dorotar, witaj wśród grudniówek:-), pisz jak najwięcej..;-)
Nastazja, dobrze, że lepiej się czujesz..
Dobrej nocki dziewczynki i nie przemęczajcie się jutro za bardzo na spacerach na cmentarze..:tak:

tak właśnie o to mi chodzi a więc mamy we 3 ale widzę że ty to już 36tc łał to już tuż tuż ja 35 w środę zamknę masz w takim razie jeden z pierwszych terminów i praktycznie za tydzień to ciąża donoszona ja za 2 tyg i 3 dni brrrrrrrrrjej jakie to już w zasięgu ręki:angry::angry::angry:potrzymajmy się jeszcze w dwupakach trochę ...

Maxwell- śmieje sie z tego "uroczystego obiadu":-Dna kilka dni zrobilam mojemu M klopsy z indyka w sosie pieczarkowym z serem zółtym, i zostaly 4 ,akurat wujo mojego M sie napatoczył który za bardzo nie przepada za takim nowoczesnym jedzonkiem:-Dwiesz...schabowy ,mielony , buraczki i kopiec ziemniakow To jest dla niego pozywne jedzonko:-)a moj M madra głowa zaprosil wuja na obiad,gdzie trzeba bylo do niego dokupic sos, ziemniaki (byly tylko dla 1 osoby) , salatke..no ale zjedli ze smkakiem-tak mi sie wydaje:-Djakos z tego wybrnelam ,ale juz powiedzialam M zeby nastepnym razem ,mnie uprzedzal a nie stawiał przed faktem dokonanym:rofl2:
Tofika- to nie za specjalnie, ciekawa jestem jak bedzie u mnie w szpitalu,zadzwonilam dzis na IP do swojego szpitala i odebrala jakas niemila babka pytam sie kiedy moge zalozyc karte u nich ,zeby pozniej w czasie porodu nie myslec o takich rzeczach ,to ona do mnie "kiedy sobie Pani chce" a KTG " nie musi miec Pani skierowania i kiedy Pani chce"zadnych konkretnych odpowiedzi ,tym bardziej jej napomknelam ze mam cukrzyce...w przyszlym tyg, sie tam przejade.A powiem Ci ze ja bym tez walczyla zeby choc przez chwile poczuc dzieciatko"na sobie" to jest jednak wazne "skóra przy skórze"
Dorotar110-Witaj a gdzie rodzisz?
Dagne- uffff juz sie wystraszylam ze mi za pozno zlecil to badanko:-)

Już sie zaczynam ukladac do snu, Meliska wypita i moge ogladac w samotnosci TV:baffled:

Spokojnej nocki brzuchatki.....

2701, moja mała leży główką w dół, a kręgosłup ma wzdłóż mojego prawego boku, w związku z tym stópki są pod sercem i tam odczuwam najwięcej ruchów. Może więc i u Ciebie wynika to z ułożenia.

Asko, dzięki wielkie za wyjaśnienie. Będziesz jeszcze tak dobra i zdradzisz ile tych wkładów potrzeba? Akurat kupiłam teraz w tesco 1 opak - 12 szt., ale pewnie może być mało. A te inne podkłady, rozkładane na materacu? Ile nam tego potrzeba? Im realniejszy temat porodu, tym większego znaczenia nabierają też te mniej istotne rzeczy ;)

Phelania, no jeszcze by tego brakowało, żeby wujek nie był zadowolony! ;) Nie napisałaś tego, ale idę o zakład, że poświęciłaś z tej okazji klopsiki przygotowane dla siebie, bo pamiętam, że znalazły się w Twoim menu... Niech to lepiej doceni! :)

Gosia, zawstydzasz mnie. Mam instynkt, który każe mi rozwiązywac problemy, bez względu na to, czy są moje, czy cudze. To wszystko :)
A tak btw to zupełnie przypadkiem na dzisiejszej szkole rodzenia położna zapytała dziewczyn, czy wszystkie mają ułożenie główkowe. Trzy powiedziały (trzy z ośmiu!), że jeszcze nie, a sądząc po brzuchach są na naszym etapie. Na co położna - JEST JESZCZE CZAS :) I dodała, że dziecko może się obrócić nawet kilka dni przed porodem (choć jest to tym realniejsze, im dziecko mniejsze i więcej wód)! Podała przykład sprzed kilku dni, kiedy dziewczyna przyszła ze skierowaniem na CC ze względu na ułożenie pośladkowe, a w tym czasie dziecko zrobiło woltę i ułożyło się jak trzeba :)

ja tylko na chwilę bo zmykam spać!!
witam nową mamusię-dorota i cieszę się że mamaOskarka jest już w domu!!

mój Aleksy jest ułożony poprzecznie i ma nózki na wysokości moich żeber po prawej stronie, więc jego kopniaki naprawdę sprawiają mi ból.
czytałam ostatnio link który umieściła kota w jednym z wątków na temat obracanie płodu. mam nadzieję, że poskutkują bo ja naprawdę chciałabym rodzić SN a przez tą dużą ilość wód Młodemu ciężko będzie się przekręcić...

spokojnej i przespanej nocki Wam życze!! dobranoc

Witam mamuśki, jestem nowa. Nie przeczytałam waszego całego forum bo pewnie by mi do porodu się zeszło:-D.
Termin mam na 8 grudnia ale liczę, że maleństwo ruszy się szybciej.
Gosia widzę, że mamy podobne terminy a i córeczki urodziły nam się w przybliżonych terminach-moja Amelka 11.03.2009r. Dziewczynki rozpiszę się więcej na temat jutro bo już mój Łobuziak rozrabia i muszę się za nią wziąść i zaraz do łóżka zagonić. POZDRAWIAM
Witaj!!!pisz ile sie da:):):)

mamaoskarka dobrze ze juz z Nami jestescie:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WITAJCIE!!
tak mi sie nie chce skrobac jakos...ale cos tam naskrobie do Was:)
wczoraj mialam jakis slabszy wieczor ogladalam TLC i ryczalam;/

a dzis bylismy z M na grobach u jego rodzinki jutro jedziemy do mojej i tak zleci:):)
a wsrode ide do fryzjerka i chyba see walne rudy:):)a co tam przynajmniej tak mi sie nie beda niszczyc bo ten blond to troche jednak niszczy;/
ale zobaczymy:)
torby jakos nie moge dopakowac do konca chyba mi sie nie spieszy...nie wiem czemu, z Patryczkeim jmuz mialam wszystko ogarniete,a teraz jakos wolno mi to idzie;/
ccco do wieczorow to mam ostatnio codziennie zgage..wyp[ijam mleczko i jest ok,ale kurde zgaga to masakra dla mnie;/
u mnie tez czasem mala drży tak jakby z nerwow:)ale tez s;lyszalam ze to normalne,ruchy jeszcze odczuwam normalne czasem jak walnie w lewe zebro to nawet moge krzyknac:):)

i za chwile juz listopad mamy dziewczynki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
oj pewnie minie jak nie wiem ze sie rozpakujemy:):)

Mła naprawdę się cieszę i oczywiście to był komplement z mojej strony ja też tak słyszałam że może się dziecko jeszcze obrócić ale zawsze się naczytam netu i później doła mam, zdrowsza będę jak poczekam poprostu:tak::tak::tak:

inka będziemy obracać i ćwiczyć ja też chciałabym SN rodzić, ja słyszałam że duża ilość wód sprzyja obróceniu maluszka będzie dobrze:tak::tak::tak:

spokojnej nocki życzę

reklama
No to ja dziś zacznę :)

MamoOskarka – witaj w domku! Trzymałyśmy kciuki za Ciebie!
Dagne – dla mnie sex też mógłby nie istnieć ale przytulane – parę godzin dziennie mogłabym to robić :)
Dorotar110 - witaj
Phelania – mój M też lubi mnie stawiać przed faktem dokonanym. Zaprasza kolegów, umawia się np. na wyjazd z kimś w czasie kiedy mamy zaplanowane inne rzeczy :(
Mła – mój mały jest identycznie ułożony i wierci pupką po żebrach – nie jest to bolesne – raczej zabawne.

Obudziłam się dziś o 6:30. Jakieś kłopoty żołądkowe wybudziły mnie ze snu. Tak mi burczało w jelitach że aż się wystraszyłam czy małemu nie jest za głośno ale chyba spał i właśnie się budzi bo coś mi się wierci koło żeber.
Zastanawiam się jak to mozliwe że Was bolą kopniaki :) dla mnie to jest mega fajne ale może mój maluszek jest jeszcze mały i zaniedługo też będzie mocniej kopał. Wiele już razy na forum czytałam że coś Wam dolega a mnie te dolegliwości przypadały jakieś 2 tygodnie później. Zobaczymy.

Do góry