reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Gosia, ja też odebrałam wyniki posiewu i jest ok, więc przynajmniej to mamy z bańki ;) A ułożeniem jeszcze się nie martw. Masz jeszcze czas, a jak będzie się kończył, to Ci tu wyszukamy 100 sposobów na namówienie dzieciątka do obrócenia się :)

reklama
mamaOskarka, super że wróciłaś:-).

a ja dzis cały dzien czytam sobie gazety z serii dziecko , mama i ja itp..mąż właśnie piecze chleb z otrębami, bo mi cukier skacze po sklepowym....ładnie pachnie.....
laktatora nadal nie zamówilam, bo mam wątpliwości co do sklepu. Nie jest to sklep medyczny sprowadzaja różne rzeczy na zamówienie elektronikę, gry komputerowe itp, z tym że można odebrac zamówiony towar osobiście bo to jest niedaleko..a cena tez jedna z lepszych...hm...może to nie jakiś trefny towar i będzie jednak działał;-)
Phelania z tymi paskami do glukometru to u mnie sa niezłe szopki. Diabetolog przepisuje mi jedynie dwa opakowania na dwa tygodnie a ja zużywam ich dużo więcej...podobno przepisy nie pozwalają wystawiac recept na większe ilości z czym nie ma na szczęście problemu moja internistka

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, a jak jest u Was z ruchami maluchów??
Ja raczej czuję takie wiercenie lub przeciąganie się i w szczególności czuję moją kruszynkę z prawej strony.
Bardzo często bolą mnie żebra właśnie z prawej strony i od dwóch tygodni mam okropne bóle pleców. Jak M troszeczkę pomasuje, to da się wytrzymać, ale czasem tak boli, że aż płakać mi się chce.

Czytałam, że był poruszony temat "miłości". U nas nie jest źle, ale staramy się tez nie przesadzać. Musimy korzystać jeszcze, bo od porodu będzie mała przerwa póki się wszystko zagoi i unormuje.....

27012701 ja też czuje Maluszka bardziej z prawej, jak sie przeciąga, albo wypina :-) kopie tez czasami, ale raczej wieczorami, jak juz leżę.

MamoOskarka: dobrze, że wrocilaś i że wszystko wporządku! ;)
ja sie wybieram na posiew w środę, robię też badania na żółtaczkę :happy:
co do seksu- ostatnio się u nas ożywiło ;) M cały czas ma troszke stracha, więc uważamy i nie szalejemy, zresztą po porodzie będzie mały przestuj, więc korzystamy kiedy się da! Swoja drogą- genialna nazwa "biała armia",:-D:-D:-D

A ja juz po "uroczystym obiedzie"wuja mojego M:-Dprzezylam -choc moj M widzial ze chodze nafukana :-Dnawet mu smakowalo:-)moze byl bardzo głodny bo odrana nic nie jadł a pochodzi z Ostroleki wiec mial troszke km;-)
Tofika - o kurcze to nie wiedzialam ze takie jazdy sa z tymi paskami,ja juz odebralam paseczki i tez zawsze mi przepisuje 2 opak. Ale bardzo szybko mi schodza-po grzeszkach:-)wiec na niecale 2 tyg starcza mi 100szt:zawstydzona/y:A własnie co do laktatora ja narazie poczekam do porodu zobacze jak bedzie z pokarmem bo różnie bywa!!! jak nie bede miala pokarmu to nie potrzebnie wydam pieniazki a po co;-)sa różne inne wydatki...
2701...- u mnie napewno ruchy sa o wiele łagoniejsze,spokojniejsze:-)takie przciaganie,falowanie i bardzo rzadkie sa te ruchy...i tez czuje malenstwo z prawej stronie tak jak przed chwilka:-D
MamaOskarka-dzieki Bogu jestes w dwupaku razem z nami:tak:stracha nam narobilaś kobietko:szok:;-)
Mła,Gosia - to wy juz po tym badaniu,mnie to zaprosił na to przyjemne badanko dopiero w 37.tc:szok:

Rajuś, jaka ja jestem dziś nie do życia..wszystko mnie wkurza i prawie cały czas pozycja horyzontalna..:zawstydzona/y:
MamoOskarka - super, że znów jesteś z nami!!I to w dwupaku:-)
Mła - zdjęcie Twojej córci wymiata..słodziutkie..
2701.. - u mnie z ruchami średnio..bardziej się rozpycha i przeciąga, niż kopie..a jak już kopnie, to masakra:szok: Pewnie juz biedna nie ma miejsca za bardzo na figle..acha, no i tez prawa strona króluje..;-)
Co do seksu - na razie jeszcze mamy zakaz, może ginka go cofnie , jak będziemy na wizycie w środę?..oby, bo ja już fiksuję:-D;-)
Phelania - "uroczysty obiad"? Musiałam przegapić ten temat..:zawstydzona/y: A wuj taki wybredny?..

Łooo matko, ależ się dziś narozciągałam na szkole. Może przedobrzyłam?? aj tam, będę elastyczna :)
No i potem mężczyźni kąpali lalki :)
Dalej niestety trzyma mnie taki byle jaki nastrój. Denerwuję się z byle czego itd. Aż mnie mąż opierniczył, że chodzę jak bomba.
MamaOskarka - super, że wróciłaś w dwupaku i trzymaj się tak przynajmniej do początku grudnia :)
Phelania - mi też mówił ginek, że posiew zrobimy przy końcu, właśnie tak koło 37tyg.
A co do spraw miłosnych, to nie mam wcale ochoty! coś strasznego, szczerze sex mógłby teraz nie istnieć... wolę się przytulić... chyba jakaś dziwna jestem??

Mła no więc spokojnie Ci starczy te 6 szt, no chyba że będziesz miała megaaaaaa krwawienie po porodzie i najnormalniej w świecie zdarzą sie jakieś przecieki. Ja przez pierwsze 2 dni miałam dośc solidnie a i tak użyłam standardowo chyba 1 szt na dzien, jesli sie pilnuje wymiany wkładów w odpowiednim momencie to 3-4 szt na cały pobyt w szpitalu wystacza. :)
mamaOskarka witamy z powrotem Ciebie i brzuszkowego Oskarka:)

Witam mamuśki, jestem nowa. Nie przeczytałam waszego całego forum bo pewnie by mi do porodu się zeszło:-D.
Termin mam na 8 grudnia ale liczę, że maleństwo ruszy się szybciej.
Gosia widzę, że mamy podobne terminy a i córeczki urodziły nam się w przybliżonych terminach-moja Amelka 11.03.2009r. Dziewczynki rozpiszę się więcej na temat jutro bo już mój Łobuziak rozrabia i muszę się za nią wziąść i zaraz do łóżka zagonić. POZDRAWIAM

reklama
Phelania, niestety ja na pewno będe potrzebowac laktatora. Po cesarce zabiora mi dziecko i będa obserwować przede wszytkim ze względu na ta cukrzyce , a poza tym w tym moim szpitalu maja takie chore nawyki że po cesarce nie przynosza dziecka matce, nawet nie kłada go po wyjęciu skóra przy skorze tylko pokazuja z daleka, dopiero w drugiej dobie przynosza do karmienia i moze byc przy matce. A jest to szpital w teorii bardzo propagujący karmienie z piersi itp.Ale i tak juz kombinujemy z mężem, żeby sie uprzec i domagac sie swoich praw o ile z dzidzia wszystko będzie ok.

Do góry